søndag den 11. august 2013

Fokus på: Cassandra Clare - Konkurrence #1


I dag starter 14 dage med Fokus på Cassandra Clare og vi går i gang med en lille konkurrence. I har nemlig mulighed for at vinde biografbilletter til filmatiseringen af Dæmonernes by!


Jeg har været så heldig at modtage ikke mindre end 6 ekstra billetter fra SF Film som jeg kan udlodde til jer.


Billetterne bliver delt så der er 3 sæt med 2 billetter i hver. Altså hele 3 vinderchancer.
For at deltage i konkurrencen skal I besvare spørgsmålet: Hvilken bog vil I gerne have filmatiseret og hvorfor? (Gerne uddybet med hvem I vil have til at spiller hovedrollerne, men det er ikke et krav)

Konkurrencen slutter til midnat d. 20/8. Vinderne vil blive fundet d. 21/8 og vil få direkte besked, så husk at efterlad en mail-adresse, så jeg kan få fat i jer!
Billetterne er gyldige indtil d. 25/9 og gælder i alle biografer (der selvfølgelig viser filmen).

20 kommentarer:

 1. The Night Circus!

  Seriøst, det ville jo være en større opgave, hvilket ville gøre det utrolig spændenede at skulle få til at fungere korrekt - men også fordi plottet er rigtig godt synes jeg, lidt langtrukken nogen steder, men det vil de jo klippe væk i filmen..
  Jeg tror det mest besværgelige ville være skildre karakternes udvikling, men effekterne vil filmen, de ville blive absolut utrolige, er jeg sikker på!

  Nogen af elementerne i bogen er jo som skræddersyet til en film! - Men men dette ville også være en filmatisering, der ville næsten nødt til at opfinde sin egen magi, for at fortælle sin historie, snarere end at stole på meget af magien i bogen. Dette gør det meget risikabelt, da mange læsere er så forelsket i bogen i sin helhed, en organisk helhed, der er helt afhængig af hver enkelt af dens dele. Nogen vil selvfølgelig blive skuffet, men jeg er også overbevist om, hvis det kunne lykkedes, så ville mange også blive utrolig positive overrasket og glade! :D

  Jeg tænker at dette ville være en stor mulighed for Guillermo Del Toro, som instruerede Pan´s Labyrint og lave denne film.. Eller måske Tim Burton..
  Jeg ved ikke helt hvem, som skulle være hovedroller, den er bestemt ikke nemt..

  Måske noget ala dette:
  Ian Somerhalder eller Matthew Lewis - Marco

  Isabelle fuhrman eller Emilia Clarke - Celia, at få de to til at finde den rette belance mellem uskyldighed og attitude hmm interessant.
  Uuh! måske EMMA WATSON

  Alexander Skarsgard eller John Slatterly - Alexander manden i det grå jakkesæt

  Thomas Kretschmann - Friedrich

  Sendril Ramamurthy eller Dileep Rao - Chandresh

  SvarSlet
 2. Åh ja... Efterhånden et stykke tid siden jeg åd alle de her bøger af Cassandra Clare. Vidunderlige :) Og skønt at der findes flere historier som følger de andre personer i bøgerne. Magnus Bane er jo noget for sig selv ;)

  Jeg ville gerne have Veronica Roths 'Divergent' bøger eller Joss Stirlings Finding Sky, Stealing Phoenix og Seeking Crystal, lavet som film.

  De passer meget godt ind i mit hoved med hvad jeg (jeg er meget visuel), får frem af fede ting når jeg læser dem, og hvad jeg tror ville se super cool og levende ud på film.
  Det er helt sikkert film, som der lige for øjeblikket bliver bliver lavet lignende af. Både via Mortal Instruments, men også Twilight sagaen, diverse futuristiske krigsfilm, Hunger Games og Beautiful Creatures...

  Well, fantasy kan vi ikke få nok af vel? Jeg læser mange forskellige bøger, diverse forskellige genrer, og jeg lader mig gerne forføre af dem alle. Det kan være svært (læs meget) at slippe dem igen. De roder rundt i mit hovede... Så derfor må de på film!! Så jeg kan slippe min egen fri :)


  Leads? I Divergent måske Ellen Page som Tris og som
  Cam Gigandet som Four.

  I Joss Stirlings sammenhæng, der er der jo 7 (!) brødre... og diverse forældre og andet.. Puha. Heldigvis er det ikke så svært at finde 7 hotties ;)

  Ian Somerhalder
  Matt Lanter
  Edward Furlong
  Lee Pace
  Liam Hemsworth
  Garrett Hedlund
  og
  Jackson Rathbone... puha, lige før jeg blev helt svedt her...

  Sky, Phee og Crystal: Saoirse Ronan, Ellen Page (igen) og Emma Stone.


  Did I do good??

  -Kamille

  SvarSlet
 3. Åh, det er da en dejlig konkurrence! :D

  Jeg vil rigtig gerne have, at "The Knife of Never Letting Go" af Patrick Ness og "The Ocean at the End of the Lane" af Neil Gaiman bliver filmatiseret. Det er to super gode bøger, så det kunne være fedt, hvis nogen ville lave de film.

  Når det kommer til skuespillerne, så foretrækker jeg faktisk, at det er helt nye ansigter, man kun har set ganske få gange, der er med i filmene. Det er måske lidt mærkeligt, men på den måde er det lettere for mig at se dem som karakterer fra bøgerne.

  Hilsen Mette :)

  Mail: fanpire@live.dk
  (Ja, jeg havde en "Twilight"-fase. Don't judge me!)

  SvarSlet
 4. Jeg har i mange år gået og ventet på at Skammerens Datter af Lene Kaaberbøl skulle blive filmatiseret, men eftersom det nu er en realitet og filmen kommer til næste år, kan jeg nok ikke sige den.

  Skyggens Lærlig af John Flanagan ville jeg gerne se som film. Tror der har været lidt snak om det, men jeg har endnu ikke hørt noget konkret. Jeg er helt forgabt i den verden Flanagan har skabt og at se Rangerne blive vakt til live ville være fantastisk.

  Ellers ville jeg elske hvis Patrick Rothfuss' "The Name of the Wind" blev filmatiseret. Der er en helt speciel magi over den bog som bare er fantastisk. Jeg tror dog også at det vil være en ret stor udfordring at filmatisere bogen fordi en stor del af dens magi ligger i sproget som bare er utroligt.

  Skuespillere vil jeg ikke begynde at gøre mig klog på, for det er jeg bestemt ikke god til. Kan aldrig huske navne på skuespillere. Den del vil jeg lade andre om.

  SvarSlet
 5. Det er egentlig et ret nemt spørgsmål for mig det der - Jeg tror nemlig et filmatisering af Partials af Dan Wells ville være fantastisk. Jeg elsker den slags film når de er ordentligt gennemtænkt, og det synes jeg Partials er. Vil vældig gerne have Jennifer Lawrence i hovedrollen som Kira, for det var faktisk lidt sådan jeg forestillede mig Kira så ud ...
  Ellers må det være Black Dagger Brotherhood-serien. Og ham der skal spille Wrath skal være ham fra det US cover - kan for min død ikke huske hans navn, men han ligner præcis den Wrath jeg havde forestillet mig. Om den bliver til film eller TV-serie er jeg ret ligeglad med, jeg vil bare gerne se den på "film" :P

  SvarSlet
 6. En filmatisering af Me Before You af Jojo Moyes ville jeg ikke gå glip af! Jeg elskede bogen, og den er klart en af mine favoritter.
  Bogen berører et andet liv end hvad de fleste er vant til, og man kan ikke andet end at komme til at sympatisere med hovedpersonerne. Den ville blive en fabelagtig chick-flick, hvilket man jo ikke rigtig kan gå fejl af.

  Jeg er normalt meget til fantasy, og kan derfor også kun give Kathrine ovenfor ret i, at en filmatisering af Skammerens Datter ville være skøn og jeg glæder mig til at se resultatet. Jeg læste bøgerne for en del år siden, og går nu og overvejer om jeg skal igang med dem igen - jeg har bar så mange andre, ny bøger på to-be-read-listen..

  Du kan fange mig på: lillemus.blog(a)gmail.com

  SvarSlet
 7. Jeg kunne godt tænke mig at se en filmatisering af Lili St. Crows serie Sorte Engle, som har lidt af det hele: overnaturlige væsener, action, kærlighed, sorg, venskab, en kick-as heltinde osv.
  Det kunne også være spændende at se en filmatisering om heksen Rachel fra The Hollows-serien, synes det er et fantastisk univers, og så tager jeg tit mig selv i at sidde og klukke af grin over hendes hjælper alfen Jenks :)

  Filmatiseringen af Divergent er allerede planlagt til udgivelse i Danmark 2014 (marts). En film jeg glæder mig rigtig meget til at se :)

  Stine

  stine_andersen@ofir.dk

  SvarSlet
 8. Jeg vil ELSKE at se filmatiseringen af Black Dagger Brotherhood bøgerne af J.R. Ward! Hvis filmatiseringen kunne blive bare halvt så fantastisk som bøgerne, så ville det helt sikkert være værd at se - med både action, hot sex og de fantastiske vampyrer i broderskabet at se frem til. Det vrimler med bøger om vampyrer i øjeblikket og derfor synes jeg ofte, at disse bøger minder om hinanden og gør det svært at skelne mellem de forskellige universer, men sådan har jeg det overhovedet ikke med Black Dagger Brotherhood bøgerne. Jeg kan godt li', at det er et univers, hvor vampyrerne for en gangs skyld ikke er i krig med varulve, men derimod kæmper for at beskytte både menneskeheden og vampyrsamfundet mod de hjerteløse 'lessere'. Det er nu også meget rart at prøve at følge hovedpersoner, som ikke er små og spinkle, men som er kæmpe store og muskuløse - for en gangs skyld rigtige krigere frem for de spinkle og glimtende af slagsen.

  Det eneste problem er, at jeg ikke lige umiddelbart kan forestille mig nogen bestemt i rollerne som broderskabet, da de ikke blot er beskrevet som 2-3 meter høje, men også ekstremt muskuløse og hotte, og det kan godt gå hen at blive svært at finde skuespillere nok, som passer til beskrivelsen. Skulle jeg dog give et kvalificeret bud, så har Jason Momoa, Channing Tatum, Jared Padalecki og Joe Manganiello alle højden, musklerne og udseendet(nogle mere end andre) med sig. Alexander Skarsgård og Josh Halloway er ikke udprægede store og muskuløse, men jeg kunne godt forestille mig dem i nogle roller, og så er Hugh Jackman i øvrigt også altid værd at nævne.

  Ellers kan jeg gå i en helt anden retning og sige, at jeg også ville sætte pris på en filmatisering af Marian Keyes' bøger om Walsh-familien og Joss Stirling's Soulfinders bøger!

  Fed konkurrence i øvrigt! ;P

  -Elisa (Lefebvre_girl@yahoo.com)

  SvarSlet
 9. jeg ville vælge slettet af teri terry, da det nok er min yndlings bog,(hvis man ser bort fra divergent og the hunger games, som allerede er filmatiseret)jeg syntes af det er en helt fantastisk bog, med massere af spænding og kærlighed. plottet er gennemtænkt, og den er uhyggelig på den helt rigtige måde. Personerne er beskrevet godt og universet er helt fantastisk, altså jeg forstår slet ikke hvordan folk kan have så meget fantasi! Jeg ville virkelig elske at se den på det store lærred. det virker også realistisk at denne bog bliver filmatiseret da det netop er dystropiske bøger der fænger mange i øjeblikket. jeg ved desværre ikke nok om skuespillere til at kunne svare på hvem der skulle spille dem, men jeg kan dog sige at den mandlige hovedperson skal være lækker, hæhæ. Jeg blev nemlig rigtig skuffet da jeg så castet til city of bones.

  Milla ( Milla_beicker@live.dk)

  SvarSlet
 10. Fed konkurrence!!
  Åh bommelum. Et af mine hjernebørn er jo Vampire Academy, som jeg for min egen fornøjelses skyld gerne ville se på lærredet (dimitri åh suk), men på den anden side er jeg også ret bange for at de ville ødelægge det der gør den så genial. Lave vampyrerne for vattede og twilight-agtige. Så måske det er bedre hvis den bare forbliver i mit hjerte.

  Ellers ville jeg sige The Fault In Our Stars, men der er vi jo så heldige, at den kommer til næste år! :)

  SvarSlet
 11. Lige siden jeg har læst Tidskortet af Felix Palma, har jeg tænkt det kunne være sjovt at se den på film. Den foregår i London sidst i 1800-tallet og tror bestemt det er en af de ting der gør at jeg gerne så en filmatisering. Tiden kan være så 'hyggelig' på film. Derudover ligger historien op til et rigtig storslået 'eventyr' på film.

  Af skuespillere så jeg helst 'ukendte' der spillede rollerne, så man ikke forbandt dem med tidligere roller.

  Men der er ingen tvivl om at det ville være et svært film-projekt og meget kunne gå galt. Men hvis det blev gjort ordentligt, tror jeg det kunne blive en fantastisk film!

  SvarSlet
 12. Hvis jeg skulle vælge en bog, som jeg ville have filmatiseret, må det være Soulfinders-serien. Jeg ville foretrække, at toeren blev filmatiseret, da det er min favorit-bog.
  Hele universet og alle personerne er bare dejlige, og jeg er specielt faldet for Yves.
  Jeg har ikke rigtigt nogle ideer til Phoenix eller Yves, men som Sky kunne jeg godt forestille mig Aimee Teegarden - selvom jeg godt ved, at hendes højde nok ikke passer.

  SvarSlet
 13. Bum di bum di bum hvilken bog skal filmatiseres, hmmm, Matthew Reilly: Seven Ancient Wonders ville jeg gerne se fordi den en lidt af en Indiana Jones bog med helt vilde fantastiske oplevelser og totalt gennemtænkte eventyr. Det er nok den bog jeg tror Hollywood ville få svært ved at filmatisere, men kunne være fedt hvis de gjorde og man så hvordan de overvandt de forhindringer i diverse udfordringer som Captain Jack West Jr. og hans team i bogen overvinder.

  Hovedrollen skulle helt sikkert gå til en af mine ynglingshelte: Hugh Jackman for han er jo for sej uanset hvad han kaster sig ud i.

  SvarSlet
 14. Helt klart The Selection-serien! Den er jo bare så god, og jeg kan lige forestille mig alle de fantastiske kjoler p film. Jeg ville elske at se serien på film, fordi at jeg synes at hele universet er fascinerende. Personligt synes jeg hovedpersonen, America, er super sej og det ville være skønt at se hende i fjernsynet! Jeg kan godt forestille mig America Ferrera som America, men dog ikke med håret.

  Mail: saraozel@hotmail.com

  SvarSlet
 15. Jeg ville stadig elske at se "Døde piger lyver ikke" som film. Rygtet har jo hersket i år efterhånden, med Selena Gomez som Hannah og ville SÅ gerne se den historie på lærredet. Desværre lader det til at være ret meget op af bakke og tvivler på at det kommer til at ske.

  Derudover ville jeg elske at Del Toro filmatiserede sin og Hogans Strain-triologi. Universet og historien er virkelig fed, og hvem ellers skulle gøre det end ham der har været med til at skrive den? :)

  En ret umulig drøm ville være at se "Den store djævlekrig" filmatiseret. Det er min absolutte yndlings-serie, men jeg hader danske film og at amerikanerne adoptere den og gør arbejdet seriøst, er vist ret utænkeligt desværre.

  SvarSlet
 16. Lækker konkurrence!

  Elsker jo Cassies 'The Mortal Instruments' serie og glæder sådan mig til at se den i biografen. Jeg elsker dog hendes anden serie 'The Infernal Devices' endnu mere, så synes det kunne være super fedt hvis den også blev filmatiseret. Det kan man jo krydse fingre på at den vil blive, hvis ellers 'City of Bones' får succes. Men generelt synes jeg bare, at Cassie har fået skabt et super fedt univers og et fantastisk persongalleri!

  Derudover synes jeg også, at det ville være fedt med en filmatisering af en af John Greens bøger. Især gerne 'The Fault in Our Stars'!

  Celine-hein@hotmail.com

  SvarSlet
 17. Jeg kunne rigtig godt tænke mig The Selection bøgerne som film eller tv-serien. At se den vil være som at åbne en æske chokolade. En rødhåret Shelley Henning vil være super som America. Brant Daugherty kunne jeg godt se som Maxon.

  skrivepultenkh@gmail.com

  SvarSlet
 18. Umiddelbart tænker jeg faktisk på Alanna-serien - mest fordi jeg elsker hele middelalder-universet - og så elsker jeg generelt de bøger!

  SvarSlet
 19. Jeg ville gerne have filmatiseret Gone serien af Michael Grant, men som tv-serie ikke som film. Er sikker på det ville være sygt fedt. Jeg vil dog helst have ukendte skuespillere.

  Natalie

  Thedevilever@hotmail.com

  SvarSlet
 20. Ville ønske der kom nogle flere film om Rebecca Bloomwood, fra Shopaholic serien af Sophie Kinsella. Eller bare nogen af hendes andre underholdende bøger ville være godt. Marian Keyes bøger om Walsh familien kunne også være spændende. Har brug for flere Chick-lit film :D

  Lidt mere fantasy, kunne være Shadow falls serien af C.C. Hunter eller Blue Bloods serien af Melissa de la Cruz

  Mail: tulipanbusk@hotmail.com

  SvarSlet