tirsdag den 14. januar 2014

Prepper - Lise Bidstrup

Originaltitel: Prepper
Forfatter: Lise Bidstrup
Serie: -
Forlag: Høst & Søn
Sider: 186
Udgivelsesår: 2013
Læst på: Dansk
Dansk titel: Prepper
Kilde: Anmeldereksemplar fra forfatterenFørste sætning: Det, der kommer til at udslette verden, som vi kender den nu, er en massiv påvirkning fra den største solarstorm, vores del af universet nogensinde har oplevet.

***

Når den helst store katastrofe rammer jorden, vil millioner af mennesker dø.

Men der findes grupper, som forberede sig til denne dag. Folk, der ikke bare vil sidde stille og vente på katastrofen. Daniel og hans familie gør sig klar til den endelige katastrofe, så de er parate når den rammer.
For når dommedag kommer, kan man ikke forudsige, hvad der vil ske, og man kan slet ikke forudsige, hvordan folk vil reagere. Heller ikke selvom man har forberedt sig til det hele sit liv.

***

Historien om Daniel, hvis forældre er 'preppere', der forbereder sig på dommedag, rummer enormt meget potentiale men var desværre utrolig gennemskuelig.

Historien skifter mellem nutiden, hvor katastrofen sker og familien evakuerer og fortiden, hvor forberedelserne sker og Daniel havde et 'normalt' liv. Det fungerer super godt, fordi man kommer til at lære Daniel at kende på to meget forskellige tidspunkter i hans liv og finder ud af, hvordan han har det med hele prepper-situationen. Hvert kapitel indledes med enten et godt råd eller en fakta-oplysningen om tidligere forudsete katastrofer, hvilket kunne have været super godt, men desværre er med til at afsløre bogens slutning for mig alt, alt for tidligt.

Ideen bag bogen er virkelig god. Jeg kan ikke mindes nogensinde at have læst noget om emnet før og den rummer så meget potentiale til at blive noget stort. Lise Bidstrup er heldigvis en glimrende forfatter med et rigtig godt skriftsprog, så bogen er en leg at komme igennem og siderne flyver forbi. Hvis der dog bare var flere af dem...

Bogens største problem er nemlig dens længde. Den vil for meget på for få sider. Historien kunne sagtens have været 150 sider længere og ville dermed have givet læseren mulighed for virkelig at komme under huden på personerne og begivenhederne. Mens jeg læste den, følte jeg lidt at jeg sad og så serien Lost (hele historien omkring bunkeren) og præcis som med Lost sad jeg med en flad følelse, da bogen sluttede. Jeg mangler en ordentlig afrunding på problematikken og et ordentlig farvel til personerne.

2 kommentarer:

  1. Dommedag og solstorme er nu ikke just en ny opfindelse i litteraturen, den slags temaer er der masser af i andre bøger. Men hvis Lise Bidstrup faktisk har formået at lave sin egen bog denne gang, og ikke blot endnu en kopi, så er der da håb forude. Så skal det bare gennemarbejdes også.
    Hvem ved, måske tredje roman kan være den gode omgang, fra denne forfatter? :P

    SvarSlet
  2. Jeg må læse de forkerte bøger så :P Men vi må krydse fingre :D

    SvarSlet