onsdag den 29. januar 2014

Tortall and Other Lands - Tamora Pierce

Originaltitel: Tortall and Other Lands
Forfatter: Tamora Pierce
Serie: -
Forlag: Random House
Sider: 369
Udgivelsesår: 2011
Læst på: Engelsk
Dansk titel: Ikke oversat
Kilde: KøbtFørste sætning: My story began as my mother carried me in her belly to the great Nawolu trade fair.***


Tortall and Other Lands rummer 11 forskellige noveller, hvor af de fleste har en eller anden form for forbindelse til Tamora Pierces andre bøger.

***

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg forguder Tamora Pierce og hendes bøger. Hendes værker var nogle af de første fantasy-bøger, jeg faldt over og jeg har elsket dem lige siden og genlæst dem et utal af gange. De er uvurderlige for mig og jeg kan derfor på ingen måde læse og anmelde Tortall and Other Lands fuldstændig uden forudindtagende holdning (den er helt fantastisk, bare læs den!).

Tortall and Other Lands kan ikke læses uden at have kendskab til Tamora Pierces tidligere bøger - eller, jo det kan den godt, men man spoiler sig selv helt vildt så. Flere af historierne rummer kendte personer og deres skæbne efter deres bøger er slut, hvilket for mig var helt fantastisk. Jeg elskede at komme tilbage til kendte omgivelser og høre mere om de personer, jeg holder så meget af og som føles som venner og familie efterhånden.

Historierne er, som altid, velskrevne og interessante. Jeg var en smule nervøs for at gå i gang med historierne fra vores kendte verden, fordi jeg er så vant til, at Tamora Pierce skriver fantasy, men det fungerede virkelig godt og jeg var vild med Testing, den sidste af novellerne, der omhandler piger med problemer på et hjem.

Hvis du er vild med Tamora Pierces univers, hendes skrivestil og fangirler hver gang hun udgiver noget nyt, er Tortall and Other Lands med garanti en bog for dig!

2 kommentarer:

 1. Suk. Jeg tør jo nærmest ikke læse dine 4- og 5-stjernede anmeldelser, for så ved jeg, at jeg bliver nødt til at læse bogen - er nemlig ofte ret enig i din smag! ;-)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er så sød :) Og i lige måde. Feed af Mira Grant er strøget langt op på min to-read-liste netop på grund af din anbefaling - nu mangler jeg bare tiden ;-)

   Slet