mandag den 10. marts 2014

20 random ting om mig og graviditeten #1

Der har været så mange indlæg rundt omkring med 20 random facts og jeg synes, det har været helt fantastisk at læse hos andre. Jeg bestemte mig for at jeg også ville være med, men før I får 20 random facts om mig som person, kan I få 20 random ting om mig og graviditeten - det er nemlig længe siden jeg har skrevet om det herinde. I får dog kun de første 10 ting i dag, for det fyldte mere end jeg lige regnede med. (Brok fylder!) :-P Hvis I er interesseret i at se, hvor stor min vom er ved at være kan I smutte på Instagram og følge mig - det kræver kun en godkendelse :)
 1. Jeg hader at være gravid. Virkelig hader. Faktisk hader jeg det så meget, at jeg ikke længere frygter fødslen, fordi den betyder at jeg ikke er gravid mere. Men folk bliver virkelig sure på mig, når jeg siger det. Man må åbenbart kun hade at være gravid, når graviditeten er super hård og besværlig.
 2. Og jeg har altså en forholdsvis nem graviditet. Jeg har ikke kastet op eller haft voldsom kvalme (bortset fra da jeg var forkølet i efteråret og forsøgte mig med kamillete med honning – det var baby ikke vild med), men har bare været træt og så har jeg den skide bækkenløsning at slås med. (Men den er faktisk ikke blevet værre, så krydser fingre for at det er en mild bækkenløsning og at jeg fortsat kan køre bil og gå på trapper resten af graviditeten). Min graviditet er altså enormt nem i forhold til mange andres.
 3. Jeg har altid ment at graviditets-cravings var noget gravide brugte som undskyld for at æde usundheder i ublu mængder. Altså, jeg forstår cravings med underlige madvarer, fordi det kan være et tegn på at kroppen mangler noget, men der er bare intet i kage/slik/is som kroppen ikke kan undvære. Men jeg må sande at jeg også har lyst til underlige ting og min største craving er morgenmad – choco pops crunchers, guldkorn, havregrød og cornflakes. Jeg kunne spise det døgnet rundt, men jeg forsøger virkelig at begrænse mig – det er jo ikke ligefrem det sundeste!
 4. 90 % af tiden synes jeg det er pisse klamt at jeg kan mærke baby inden i mig. Selvfølgelig er det rart at vide at der stadig er liv (de sidste 10 %), men jeg vil egentlig gerne have lov til at tisse uden at blive sparket indvendigt og jeg hader når baby bruger min blære som trampolin! Desuden er det vildt underligt at se sin mave bevæge sig!
 5. Jeg har det virkelig svært med at min krop ændrer sig så voldsomt, som den gør i øjeblikket. Jeg er i forvejen meget overvægtig og startede min graviditet ud med at tabe mig 10 kg. (Jeg ved ikke hvordan, men jeg tror måske det var fordi jeg var så ked af at jeg var blevet gravid, at jeg stoppede med at spise). Jeg har holdt den vægt ganske fint gennem graviditeten, men lige pludselig tog jeg 2 kg. på, på under 2 uger – det er fandeme ikke særlig fedt! Og så er det heller ikke særlig spændende at se ens mave blive større og større og større og ikke kunne gøre en dyt ved det.
 6. Jeg synes, det er forfærdeligt dyrt at købe baby-sager, men samtidig er jeg så snobbet at det er de færreste ting jeg gider have brugt – og så forsøger jeg at bilde mig selv ind at det er okay at købe nyt, når vi regner med at skulle have flere børn. (Fuck, jeg håber det er sandt at man glemmer graviditeten når man har født – ellers får vi sgu nok ikke flere børn og så har vi brugt alt for mange penge på baby-sager!)
 7. En af de værste ting ved at være gravid, er alle de begrænsninger det sætter. Godt nok lytter jeg ikke til alle anbefalinger (jeg bruger stadig makeup og parfume, men jeg drikker selvfølgelig ikke), men baby sætter sgu da bare sine egne begrænsninger. Siden jeg blev gravid har jeg ikke kunne indtage cola, cabaret-sovs og kamille-te. De to første giver mig voldsom mavepine, den sidste kaster jeg op af. I 2. trimester kunne jeg heller ikke spise brød og pasta uden at få voldsomt ondt i maven, men her i 3. trimester får jeg ikke længere mavepine af brød, men halsbrand i stedet. Heldigvis savner jeg ikke de ting særlig meget. Undtagen cola – jeg savner virkelig cola!
 8. Den her handler godt nok ikke så meget om mig, men om min mand: han er virkelig blevet forfærdelig siden jeg blev gravid. Hvis han kunne, ville han pakke mig ind i bobble wrap til jeg skulle føde! I sidste uge fik jeg et pludselig svimmelanfald og den stakkels mand gik helt i panik. Han greb mig og overdængede mig med spørgsmål: om jeg var okay, om det var normalt, hvad han skulle gøre. Skide være med at det gik over i løbet af ingen tid, han var helt fra den! Han skal til Sjælland og arbejde de næste par uger og han ved slet ikke, hvordan jeg på nogen måde skal klare mig uden ham – graviditet gør mig åbenbart hjælpeløs!
 9. Men samtidig er han skide sød og meget bedre til det der baby-pjat end jeg er. Han nusser min mave, snakker med den og har givet baby et kælenavn. Og baby er helt vild med ham. Hun sparker, når hun hører hans stemmer og slapper helt af når hun kan mærke hans hånd på min mave.
 10. Jeg kan stadig passe alt mit normale tøj og ejer kun et par graviditets-leggins og en graviditets-t-shirt (som kun er købt fordi der er et sjovt Star Wars citat på).

8 kommentarer:

 1. Jeg elsker, at du ikke gør graviditet til noget rosenrødt! Jeg har aldrig fattet hvorfor folk synes graviditet er så fantastisk - og at have noget i indeni sig der sparker og bevæger sig, den tanke er virkelig creepy for mig! gys .. Synes bare ikke det kan var så fantastisk at skulle tisse hele tiden, ikke kan kunne spise visse ting, bækkenløsning, kvalme, you name it .. Det er da på ingen måde fedt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nope, det er på ingen måde fedt og jeg forstår ikke de kvinder, der synes graviditet er fantastisk - jeg mangler virkelig det gen! Til gengæld håber jeg dælme at babyen er det hele værd :P

   Slet
 2. Graviditet har helt sikkert sine nedture! Men det er total dét værd, når man får det lille væsen i sine arme for første gang. Årh altså!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det regner jeg bestemt også med - ellers forstår jeg da slet ikke de kvinder, der gør det mere end en gang ;)

   Slet
 3. Jeg elsker sådanne liste, og det gør det bestemt ikke dårligere, at du har lavet den til en graviditetsliste. Jeg elsker desuden virkelig, at du er fuldstændig ærlig, og ikke lægger skjul på, at du ikke synes, det er helt så fedt at være gravid! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at du kan lide den :D Regner med at der kommer en lidt mere generel liste om mig på et tidspunkt også - skal bare lige finde 20 spændende ting om mig selv og det er overraskende svært ;)

   Slet
 4. Hvor er det fedt at du tør stå frem og fortælle at du hader at være gravid. Der tager jeg sq hatten af for dig. Endelig en der tør tage den tyr ved hornene og fortælle en anden side af det at være gravid.

  Jeg håber du kommer til at elske baby når den kommer ud også selv om den har ligget i din mave i 9 måneder og har irriteret dig.

  Er en af de kvinder som aldrig skal have børn og det er også et kæmpe TABU. Jeg har ingen lyst til at sætte børn i verden og det er der mange der ikke kan forstå. Sikke nogen dundertaler jeg har fået i min tid af andre kvinder som synes jeg snyder mig selv for det at være mor.

  Så istedet for at tage hatten af for dig så kaster jeg mig i støvet for dig, du er sej :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak :)

   Jeg synes til gengæld at det er vildt modigt, at du tør stå ved din holdning til ikke at ville have børn. Det har jeg nemlig også hele tiden sagt at jeg ikke ville og folk synes jo seriøst man er åndssvag. Børn er jo åbenbart livets gave og man er ikke komplet før man har haft et par stykker af dem. Suk!

   Det er virkelig fedt, at du står ved det og ikke hopper udenom med et 'måske engang i fremtiden' svar. Du er også for sej! :D

   Slet