torsdag den 13. marts 2014

Om alt for mange ulæste bøger..

Ulæste bøger er generelt et problem for mig. Eller... Det er jo ikke som sådan et problem, for jeg elsker jo at have masser af ulæste bøger at gå i gang med. Men på lige netop et område hader jeg at have ulæste bøger: anmeldereksemplarer! Hvis jeg selv har spurgt om en bog eller er blevet den tilbudt og har sagt ja tak, ryger den automatisk øverst på min læseliste. Jeg føler, jeg har et ansvar for at få bogen læst og anmeldt hurtigst muligt (medmindre selvfølgelig at der er en speciel dato, bogen skal anmeldes på - det siger sig selv!). Hvis en bog er blevet sendt til mig uopfordret, føler jeg stadig at jeg har pligt til at læse den, men det haster ikke på samme måde. Disse regler gælder dog kun ved danske bøger for mig - åbenbart.

Kender I Netgalley? Det er en af de mest fantastiske sider, når man læser på engelsk. Forlagene smider titler op som man så har mulighed for at søge om at få lov til at læse og anmelde. Ren lykke! Problemet er, at jeg man faktisk bliver godkendt til en del flere bøger, end jeg man lige regnede med. Og vupti, så er bunken af ulæste anmeldereksemplarer på Kindlen pludselig ret høj - lige pt. har jeg 28(!!!) uanmeldte bøger derinde. Og af en eller anden grund føler jeg ikke samme forpligtelse overfor Netgalley, som jeg gør overfor danske forlag. I hvert fald har jeg sjældent travlt med at få dem læst og det er jo åndssvagt for jeg har vildt mange gode titler derinde fra, som jeg faktisk rigtig gerne vil læse!

Derfor har jeg bestemt mig for at sætte et mål for mig selv. Et mål, jeg sandsynligvis ikke kan nå, men som forhåbentlig giver mig lidt motivation - om ikke andet så hjælper det nok at I herinde ved, hvor dårlig jeg er. Så kan I shame mig, hvis jeg er for langsom haha :) Men målet er at få læst og anmeldt alle mine Netgalley bøger, før jeg popper babyen. I teorien burde det kunne lade sig gøre - også selvom jeg nok ikke kan lade være med at requeste flere derinde (ja, jeg er den type person!). Under alle omstændigheder vil titlerne være at finde oppe ved siden af de andre sider, så I kan følge med i, hvordan det går mig - hvis I har lyst. I er også mere end velkomne til at komme med bud på, hvilken bog/hvilke bøger jeg skal starte med at få læst. :)

16 kommentarer:

 1. Åh jeg kender det godt! Jeg har det på percis samme måde som dig med de danske forlag. 28 bøger er godt nok mange, hvis du også skal læse danske bøger ved siden af :O Jeg håber at du når dit mål :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har heldigvis stort set ingen danske anmeldereksemplarer, så jeg kan koncentrere mig om de engelske ;) Og tak, det håber jeg dælme også :D

   Slet
 2. Åh ja. Jeg har det også sådan med Netgalley :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo et vildt farligt sted! (Men også helt fantastisk<3)

   Slet
 3. Jeg har næsten lige læst "The Summer I Found You", også fra Netgalley. Den er sød nok. Det er en forholdsvis kort, ret lætlæselig sag uden de store dybder. Den svarer lidt til at sætte et afsnit af "Gilmore Girls" på DVD'en. :P Fin underholdning, ikke den store lærdom.
  "Red" af Alison Cherry købte jeg selv i januar, og den var jeg ret glad for. Det er ikke fordi den når de helt store dybder og filosofiske tanker omkring det underlæggende emne, men jeg kunne godt lide sproget og den meget rolige humor. :)

  Ellers synes jeg du skal starte med "After Eden" af Helen Douglas, for den har jeg selv overvejet at læse. :P

  SvarSlet
  Svar
  1. "Red" står også ret højt på listen, netop pga. din anmeldelse af den :D Og "After Eden" blev hermed rykket lidt længere op ;)

   Slet
 4. Uh den der problemstilling kender jeg godt. Udover at jeg så ikke har en Kindle eller Netgalley for så ville jeg helt sikkert få endnu mere stress over hvad jeg nu skal læse. Men får dog en del anmeldereksemplarer som jeg ihærdigt prøver at komme igennem når nu jeg ser mit snit til det.

  Der er bare også så mange andre bøger som jeg selv har købt der også ligger og venter på at det bliver deres tur. Men når man er bognørd så går det nok alt sammen og en eller anden dag så har man nået sit mål med at få læst alle de gode bøger man har liggende. Tror jeg. Håber jeg.

  Håber du når dit mål inden babyen kommer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anmeldereksemplarer lægger også bare et helt andet pres på en end ens egne bøger - man forpligter sig jo og det kræver altså en ekstra indsats så!

   Åh, jeg er vist alt for god til at købe nye bøger til at skulle gøre mig nogen forhåbninger om nogensinde at komme igennem dem :P Men så har jeg da altid noget at se frem til haha ;)

   Slet
 5. Jeg tør ikke rigtig tilmelde mig den slags ordninger, for der er så mange bøger, jeg i forvejen gerne vil læse, så jeg bør ikke udsætte mig selv for flere fristelser :-)
  Virker Netgalley i øvrigt kun til Kindle?

  Mvh.
  www.denlillebogblog.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Det løber også alt for hurtigt løbsk for svage sjæle som mig - der er jo så fantastisk mange spændende titler og de er jo gratis, hvis man bliver godkendt!

   Nej, når man bliver godkendt til en bog kan man enten vælge at få den sendt direkte til Kindle eller Downloade den til sin computer :)

   Slet
 6. Åh.. ja min mig ikke om det. Jeg har helt måtte droppe Netgalley, jeg kan simpelthen ikke overskue det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, hvor sejt at du kunne gøre det! Jeg har forsøgt flere gange at sige til mig selv, at nu skal det være slut. Men så skal jeg liiiige ind og se, om der er kommet noget nyt - det er som stoffer for mig! :P

   Slet
 7. Hvor er jeg glad for at høre, at det ikke kun er mig der har det luksus problem. Jeg kendte slet ikke til Netgallery og nu er jeg vildt fristet, men jeg må hellere lade være. Der er rigeligt med anmeldereksemplarer i stakken derhjemme...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er for svært at modstå, hvis man først bliver en del af det ;) Og anmeldereksemplarer er fantastiske, men de stresser altså, hvis man pludselig får for mange af dem!

   Slet
 8. Jeg kender ikke Netgallery, men kender godt til alle de ulæste bøger. Al den tid, jeg ikke har. ak. For tiden er jeg bagud med at skrive anbefalinger til alle de bøger, jeg har læst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har fri 2-3 hverdage om ugen, men alligevel har jeg slet ikke tid til at læse og anmelde alle de bøger, jeg gerne vil. Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg bruger min tid på (det må være det der 'liv', alle taler sådan om) ;)

   Og det er så træls at komme bagud med at skrive dem - jeg har en tendens til at glemme, hvad jeg egentlig mente om bøgerne hvis der går for lang tid, så jeg skriver som regel et meget kort resume af mine tanker/følelser, så snart jeg har læst bogen. Pokker tage min dårlige hukommelse ;)

   Slet