tirsdag den 17. marts 2015

Oprører - Louise Haiberg

Originaltitel: Oprører
Forfatter: Louise Haiberg
Serie: Dæmondræberen #1
Forlag: Tellerup
Sider: 483
Udgivelsesår: 2013
Læst på: Dansk
Dansk titel: Oprører
Kilde: MofiboFørste sætning: Tyk, sort røg forurenede luften og slørede solen. 

***


Navnet er Dominic. Enhver dæmon kender mit ansigt og drømmer om  at aflevere mit hoved til Lucifer. Jeg har vandret på jorden i årtusinder. Boet i Helvede  og ledt dæmoniske horder i krigen mod englene.  Ikke ligefrem min glansperiode, men ingen er perfekt. Jeg gjorde oprør – årsagen til at jeg i dag er hadet af min egen race og lever skjult blandt menneskene. Før blev jeg kaldt Dominic Engledræber. I dag går jeg under navnet Dominic Dæmondræber.

Dette er min historie …


***


Jeg har læst så meget godt om Oprører, men må indrømme at mine forventninger alligevel var uendelig små. Det er trods alt dansk fantasy og der er altså langt imellem guldkornene. Selvom dette absolut ligger i den bedre ende, blev jeg ikke blæst bagover.

Dominic skal forestille at være lidt af en bad boy, men det virker han overhovedet ikke til for mig. Han er en nar i forhold til kvinder (fint nok at du skrider morgenen efter, men er det ikke nemmere at gøre det klart for kvinden at du ikke ønsker noget fast? - og desuden tvivler jeg stærkt på at så mange kvinder forventer kærlighed og fremtid efter et enkelt knald!) og jeg kan slet ikke tage det seriøst at han fniser. Mænd fniser ikke - i hvert fald ikke den slags mænd, der skal være bad boys! Sjovt nok havde jeg ikke noget problem med hele broderingsdelen, det virkede bare lidt ligegyldigt, men til gengæld irriterede ordet 'køddragt' mig helt vildt. Det er så uappetitligt og ulækkert og hver gang ordet kom, forstyrrede det min læsning. Udover det, var jeg faktisk godt tilfreds med det sproglige - det flød og jeg sad ikke på noget tidspunkt og græmmede mig over kluntede vendinger (kun uheldige ord). Faktisk bed jeg heller ikke mærke i at det var en debut-bog, så der er ingen tvivl for mig om at Louise Haiberg er en dygtig forfatter.

Jeg var vild med de mange flashbacks og det at man får et meget dybere og mere nuanceret billede af Dominic via dem. Selve historien var også interessant, især når dæmon/engle kampene blev koblet til historiske begivenheder. Super fed ide og rigtig godt udført. Historien er ikke videre action-præget, men det gør ingenting fordi man netop får mulighed for at kende alle personerne så meget bedre. Syranthia var jeg ret vild med og katten var et sjovt indslag. De gav et godt modspil til den til tider pisse-irriterende Dominic.

Hvis ikke det havde været for den dumsmarte hovedperson og de lidt uheldige ordvalg, tror jeg virkelig på at jeg havde elsket Oprører og jeg har så absolut planer om at læse videre i trilogien.

4 kommentarer:

 1. Mange tak for anmeldelsen. :-D
  Hi Hi, jeg vidste allerede da jeg skrev på historien at Dominic ikke ville falde i alles smag, men han var simpelthen så sjov at skrive. Desuden fortalte han mig tit og ofte, at han var fantastisk, så jeg skulle da være et forfatterskarn, hvis jeg ikke var enig med min egen hovedperson. ;-)
  Men tusind tak for de pæne ord om historien og min skrivestil. :-D

  Kh.

  Louise

  Ps. Er det i orden, hvis jeg deler anmeldelsen på min fb-side?

  SvarSlet
  Svar
  1. For det første: Tusinde tak for din søde og positive kommentar - hvor er det rart med forfattere, der ikke bliver negative over anmeldelser, der ikke har 5 stjerner!
   Jeg kan forestille mig at han har været et interessant bekendtskab for dig og jeg må indrømme, at jeg var en del mere vild med ham i bog 2 ;) Den kommer der forhåbentligt også snart en anmeldelse af :)

   Og til sidst - tak for din fine underskrift i mit anmeldereksemplar :D

   Slet
 2. Jeg tror snart at jeg har en meget sær humor. De ting der irriterer andre ved denne serie, er typisk de ting jeg finder hysterisk morsomme på deres egen helt særprægede måde, og det der bl.a. fik mig til at forelske mig i Dom og serien. :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe jamen du har da en meget sær humor :P Ej, det er jo super fedt at du elsker de ting :D

   Slet