mandag den 13. juli 2015

2015 - part 1

Som så mange andre bloggere, vil jeg også lige komme med et lille overblik over mit læseår. Jaja, jeg er sent på den, men det er vist efterhånden standarten herinde :)

Mine mål for i år kan kort opsummeres sådan her:Og hvordan er det så gået? Ifølge Goodreads er det gået over al forventning:


147 bøger på et halv år lyder jo ualmindelig pænt. Men det passer altså heller ikke. Sagen er den, at jeg også bruger Goodreads til tegneserier, men dem tæller jeg altså ikke med, når jeg tæller antal af bøger, ligesom at bøger som Hark! A Vagrant og Weird Things Customers Say in Bookshops heller ikke bliver talt med. Derfor ender mit antal læste bøger på 66 i stedet og det er da stadig ganske pænt! Jeg tror i hvert fald selv på, at jeg nok skal nå de 100.

Som det kan ses under fanen Challenges 2015 har jeg efterhånden fået læst en pæn andel fra både BedsteVeninden og Manden (de læste er dem der står 'på vej' bagved - jeg mangler stadig et ton af anmeldelser, men de skal nok komme!) Jeg er præcis halvvejs med BedsteVenindens og har læst alle fra Manden indtil videre - så det kunne jo ikke være bedre.

Men når det kommer til debutterende forfattere halter jeg gevaldigt - jeg har formået at læse hele én, så det ser ret skidt ud her. Men jeg tror, det hænger sammen med at disse bøger jo ikke allerede står på min hylde og når jeg så forsøger at begrænse antallet af indkøbte bøger, bliver muligheden for at købe bøger af debutterende forfattere også mindre. Det er lidt surt, men samtidig synes jeg det er vildt lækkert at jeg ikke bare køber bøger i vildskab længere, men faktisk overvejer nøje, hvilke bøger jeg gerne vil have hjem. Indtil videre i år har jeg købt 27 nye bøger og den hurtige læser kan måske regne ud at det er flere end jeg egentlig må. Faktisk svarer det til 81 læste bøger og jeg har jo altså kun læst 67. Men jeg regner jo med at læse 100 bøger i år, så jeg har tilladt mig selv op til 33 nye bøger uden at have indhentet antallet før slut september.

Går det godt med jeres udfordringer? Og har I læst nogle bøger i år, som jeg bare MÅ tjekke ud?

4 kommentarer:

 1. Jeg synes, du er ret godt med - godt gået :-)

  Jeg spekulerer på, om 'A Natural History of Dragons' er noget for dig... og så SKAL du snart læse Mistborn-serien ;-)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, jeg har Mistborn til at stå og nedstirre mig fra hylden. Men jeg har kun den første og jeg må helst ikke købe flere bøger - så frustrerende ;)

   Slet
 2. Wohoo! Det går da virkelig godt for dig! :D

  'The First Last Kiss' af Ali Harris er virkelig anbefalelsesværdig og ligeså er 'The Pearl' af John Steinbeck, samt 'A Court of Thorns and Roses' af Sarah J. Maas! 3 af mine favoritter i år - ind til videre i hvert fald. :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er også lidt stolt af mig selv :P

   Den sidste har jeg allerede til at stå på hylden - den er jeg jo helt sikkert nødt til at kigge nærmere på :D

   Slet