tirsdag den 23. august 2016

Et par spørgsmål om forfatterskaber samt et minireview (Why We Broke Up - Daniel Handler)


Kender I de der bøger, man egentlig ikke rigtig har en mening om, selvom man har læst dem. Sådan en bog, man ikke synes var god, men den var heller ikke forfærdelig. Præcis sådan har jeg det med Why We Broke Up af Daniel Handler. Den fremkaldte ingen stærke følelser og det meste af tiden forsøgte jeg faktisk bare at holde mig vågen imens. Det er sådan en bog, der lynhurtigt forsvinder fra mine tanker og som jeg sandsynligvis har glemt alt om i løbet af en måneds tid. Og det er altså også helt okay. Jeg kan jo ikke huske alle de bøger, jeg læser lige godt. Men nu er det store spørgsmål så bare, om jeg skal opgive forfatteren? Når bogen tydeligvis ikke kunne holde mig fanget og ikke gjorde noget for at få gang i mine tanker, er forfatteren så værd at give en chance mere?








Sagen er nemlig den, at Daniel Handler også er manden bag Lemony Snicket som har skrevet A Series of Unfortunate Events. En serie, jeg længe har overvejet at begive mig i kast med, selvom jeg nok er en del ældre end målgruppen. Har jeg stadig lyst til det, når forfatteren skuffede mig så fælt? Jeg ved det ikke. Det samme kan sige om Maggie Stiefvater, der står bag The Wolves of Mercy Falls som er en af de kedeligste serier, jeg nogensinde har læst. Men hun er samtidig kvinden bag The Raven Cycle som jeg har hørt ret mange pæne ting om og som egentlig lyder spændende nok til at jeg vil overveje at læse den.



Så nu må I lige hjælpe mig lidt; Har nogle af jer læst A Series of Unfortunate Events og hvad synes I? Og er der nogle af jer der har læst begge serier af Maggie Stiefvater og kan fortælle mig om The Raven Cycle er værd at begive sig i kast med?


Mini review af Why We Broke Up

En kombination af vanvittig lange sætninger, en utrolig naiv og ret irriterende hovedperson og et persongalleri der aldrig helt skinner ordentlig igennem, giver mig en bog jeg ikke kan koncentrere mig om og som jeg synes er kedelig. Der er ingen spænding, der holder mig fanget blandt siderne, ingen større indsigt i en teenagers liv. Det var en ligegyldig læseoplevelse som jeg hverken kan anbefale eller fraråde - læs den selv og vend så tilbage hvis du elsker den og fortæl mig hvorfor!

4 kommentarer:

 1. Jeg har hørt de første par bøger i den lange serie af Snicket. De er meget ens indtil videre, men korte og vældig hyggelige. Hvis du mangler noget til et readathon eller mellem juledagene hvor tiden er knap og koncentrationen måske det samme, så er de et godt bud :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fantastisk - de lyder nemlig også virkelig hyggelige :D

   Slet
 2. Jeg vil personligt anbefale The Raven Cycle. Jeg er ikke lige begejstret for alle bøgerne, men de indeholder mange af de ting jeg er glad for - antydninger af ting som sker senere, virkelige personer med fejl og mangler, rødder i walisisk (så vidt jeg husker) mytologi og magi der virker fuldstændig naturlig i sammenhængen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, det lyder altså også spændende! Det kan godt være jeg skal give den en chance - jeg ejer den jo allerede :)

   Slet