fredag den 9. september 2016

Oldies

Nogle gange må man godt være en smule selvfed og det tillader jeg mig altså i dag. Jeg har nemlig skrevet nogle indlæg tidligere, som jeg synes sagtens kan tåle at se dagens lys igen. Enten en bog, der  ikke kan roses nok, et indlæg der er blevet læst meget men måske ikke af nye læsere, et indlæg der har et vigtigt budskab for mig eller en hel anden grund. Under alle omstændigheder kan I jo bare lade være med at klikke på diverse links, hvis I ikke mener det er interessant - as usual :D

De gode, der skal huskes

Recaptains - der hvor du tager hen, hvis du har glemt hvad den foregående bog i serien handler om. En fantastisk side, som jeg benytter mig en del af.

Honest trailers - fordi de er SJOOOVE!

Lost in translation - fordi det er spændende, hvor meget der egentlig ændrer sig fra sprog til sprog.

Bøgerne, der skal fremhæves - igen:

Som I måske ved, kommer Trudi Canavan til Fantasy Festival i Esbjerg (fangirling!!) og jeg kan slet ikke vente. Hvis man ikke kender så meget til hende bøger, kan jeg anbefale at scolle igennem her og tjekke mine anmeldelser ud. Jeg elsker hendes bøger uendelig højt og kan slet ikke vente til jeg skal møde hende!

The Prince's Captive trilogien af C.S. Pacat kan jeg ikke rose nok. Den tog fuldstændig fusen på mig og jeg vil helt sikkert anbefale den. Det er helt sikkert en trilogi, jeg kommer til at genlæse og jeg holder skarpt øje med, om C.S. Pacat udkommer med noget nyt

Finnikin of the Rock af Melina Marchetta læste jeg for længe siden,men det er ikke desto mindre end bog jeg stadig husker tydeligt. Især min lyst til at kramme og genlæse bogen det øjeblik, jeg lukkede den. Jeg har stadig ikke fået læst resten af trilogien (SHAME), men det må jeg snarest få gjort noget ved!

If He Had Been With Me af Laura Nowlin er en bog, jeg slet ikke mener har fået den omtale, den burde. Det er en vanvittig skøn historie - den er spændende, medrivende og den flår dit hjerte ud! Læs den!!

Jeg har en ret stor kærlighed til Kasie West men min absolut favorit af hendes bøger er uden tvivl Pivot Point. Kort fortalt: Når Addie står overfor et valg, kan hun se fremtiden og de to veje, hendes valg kan bringe hende og derudfra vælge det rigtige. Bogen følger hendes to muligheder og begge er virkelig spændende! Godt skrevet og fedt med de forskellige evner, personerne har.

The Mad Scientist's Daughter af Cassandra Rose Clarke er endnu en bog, der ikke har fået opmærksomhed nok (generelt burde Cassandra Rose Clarke læses noget mere! Hun skriver glimrende fantasy også). Historien handler om et forhold mellem et menneske og en robot og sætter virkelig spørgsmål ved rettigheder, kærlighed og menneskelighed. Spændende!

Pushing the Limits og Dare You Too er begge skrevet af Katie McGarry og skal læses i rækkefølge. De skifter hovedperson, men personerne fra den første bog, er bipersoner i bog 2. Jeg er vild med Echo og hendes historie i Pushing the Limits, men jeg regnede faktisk ikke med at bryde mig om Dare You Too fordi jeg ikke kunne fordrage Beth i den første bog. Men hun er virkelig skøn i sin egen historie og Ryan er helt sikkert også tiden værd.

De korte anbefalinger:

Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe af Benjamin Alire Sáenz er underfundig, charmerende, rørende og livsbekræftende.

Partials af Dan Wells er mere dyb og filosoferende end mange andre YA dystopiske bøger, men det er præcis det der gør den fantastisk også.

Poison Study af Maria V. Snyder var den første bog jeg læste af hende og den kan helt sikkert anbefales. Men helt ærligt; bare giv en hvilken som helst af hendes bøger en chance. Hun skriver så godt!

Hvad Dysterskoven gemte af Paul Stewart er en bog jeg elsker både for den fantasifulde og fremragende historie, men især også for de smukke illustrationer af Chris Riddell. Læs den for at få et skønt eventyr med sære væsner.

The Name of the Wind af Patrick Rothfuss er den første bog i en trilogi, der desværre stadig ikke er færdigskrevet. Men den kan sagtens læses mens vi desperat venter på den sidste bog.

The False Prince af Jennifer Nielsen er sjov, spændende og utrolig let at læse. Perfekt til den sløve søndag, hvor man trænger til noget simpelt, men godt.

Babysnakken

Til dem, der synes det der baby-snak kunne være spændende:

Fødselsberetning
Efterfødselsberetning
Den første tid
Amning

2 kommentarer:

 1. Skøn idé!

  Recaptains redder mig så utrolig tit! Hvor har jeg læst op på mange serier derinde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker virkelig også Recaptains! Det er sådan en god ide :D

   Slet