lørdag den 16. februar 2013

Blaze (or Love in the time of Supervillains) - Laurie Boyle Crompton

Originaltitel: Blaze (or Love in the time of Supervillains)
Forfatter: Laurie Boyle Crompton
Serie: -
Forlag: Sourcebooks Fire
Sider: 322
Udgivelsesår: 2013
Læst på: Engelsk
Dansk titel: Ikke oversat

En del af #GeekGrlzRevenge Blog TourBlaze er træt af at bruge sit liv på sidelinjen, tegne tegneserier og føle sig usynlig. Hun er desperat efter at få fodboldguden Mark til at lægge mærke til hende. Og da hendes BFF sender Mark et billede af Blaze i sexet undertøj, får Blaze pludselig alt hans opmærksomhed. Efter en hot date i hendes minivan, er Blaze helt oppe og køre, men det virker pludselig som om Marks følelser er blevet ramt af en freeze-ray gun og han dropper hende. Blaze får sin hævn ved at udgive en tegneserie featuring overskurken Mark the Shark. Herefter gør Mark gengæld ved at poste hende sext på nettet og i løbet af ingen tid går Blaze fra at være Super Virgin Girl til at være Super Slut. Livet på sidelinjen ser pludselig ret godt ud...

***
Jeg kan ikke helt bestemme mig for, hvad jeg synes om Blaze. Hun er utrolig naiv og lytter ikke til nogen. Hun er alt for eftergivende overfor Mark; ser igennem fingre med ting, hun virkelig ikke burde finde sig i og lader ham gøre ting, hun ikke er klar til. Men på den anden side er det vel meget typisk teenageadfærd - hvis man er vant til at være udenfor, er det svært at forholde sig til at den lækre fyr pludselig giver en uanede mængder af opmærksomhed. Jeg er bare træt af, at hun slet ikke mistænker noget, men bare hopper i med begge ben og jeg havde ofte lyst til at ruske lidt fornuft ind i hende.

Jeg kan virkelig ikke fordrage Blaze's to veninder, Terri og Amanda. Især Amanda er en forfærdelig pige og jeg forstår ikke, hvor Blaze er veninder med hende. Jeg hadede hende virkelig! Jeg forstår heller ikke historien omkring Ryan og han (og Blaze's opførsel overfor ham) irriterer mig. Blazes mor virker umoden og hendes beskyldninger er bare for åndssvage. Men der er også personer i bogen, som jeg holder af. Jeg er helt vild med Josh og hans venner - de er virkelig sjove og jeg kunne rigtig godt lide at læse om turene i den lortebrune minivan.

Blaze udvikler sig meget i løbet af bogen og specielt historien omkring hendes far er med til at give hende nyt perspektiv. Hele bogen er let gennemskuelig, men det gør ikke noget fordi det ikke så meget er målet, men snarere rejsen, der er spændende. Om at finde sig selv og sin identitet og om at kunne stole på sig selv og sine følelser. Det er en klassisk ungdomshistorie, men den er velskreven og virkelig morsom.

Hele tegneseriedelen var rigtig god. Jeg ved ikke særlig meget om tegneserier, men jeg kunne alligevel følge med i referencerne (okay, i hvert fald de fleste af dem). I den endelig udgave af bogen vil være fyldt med tegninger fra Blaze, som disse:


5 kommentarer:

 1. Denne boken har jeg virkelig lyst til å lese, selv om jeg blir litt bekymret over tingene du skriver at irriterte deg(det er slike ting jeg blir arg av når jeg leser også :)).

  Flott omtale, Sabina!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :) Og tak for den fine omtale på din blog :D

   Slet
 2. Det overraskede mig virkelig hvor god den var! :D Jeg har endnu ikke 2'eren. Men skal helt seriøst have den næste gang jeg bestiller bøger

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, men bliver helt revet med. Præcist sådan bøger skal være :)

   Slet
 3. Jeg synes ikke hun er vanvittigt meget med. Hendes rolle er blevet rimelig undervurderet desværre og jeg savnede hende lidt visse steder, blandt andet til deres vinterbal, som helt er skåret ud og slet ikke er med i filmen. Men når hun var der, så syntes jeg hun gjorde det fint nok det meste af tiden. :)

  SvarSlet