lørdag den 20. juli 2013

Dracula - Bram Stoker

Originaltitel: Dracula
Forfatter: Bram Stoker
Serie: -
Forlag: Amazon Digital Services
Sider: 408
Udgivelsesår: 1897
Læst på: Engelsk
Dansk titel: Dracula
Kilde: Amazon

Da Jonathan Harker besøger Transylvanien for at hjælpe Grev Dracula med at købe et hus i London, opdager han nogle frygtelig ting om sin klient. Kort efter sker der skræmmende ting i England - et ubemandet skib ankommer smadret til Whitby, underlige små huller forekommer på en ung kvindes hals og på et sindssygehospital bliver en af patienterne ved med at snakke om sin Mesters forekommende ankomst. Alt dette kulminerer i en kamp mellem den uhyggelige Greve og den fast besluttede gruppe af hans modstandere.

***

Da jeg gik på gymnasiet læste vi et uddrag af Dracula og jeg kan huske, at jeg synes det var rigtig spændende, men ikke videre uhyggelig. Lige siden har jeg haft lyst til at læse historien for at få den fulde oplevelse. Efter at have læst den kan jeg sige, at mine forventninger var helt forkerte - historien indeholder så meget mere end jeg troede og var en del mere uhyggelig end forventet.

Starten af historien er helt fantastisk. Jonathan Harker fortæller med stor indlevelse om sit ophold hos Grev Dracula og sine frygtelige opdagelser. Det er spændende og skræmmende på samme tid og jeg var fuldstændig opslugt. Desværre synes jeg, at historien blev en smule kedelig senere, når historien bliver fortalt fra John Seward og Dr. van Helsings synsvinkler. Det er som om det hele bliver trukket lidt i langdrag og skal fortælles gennem så mange personer så muligt.

Historien er en del mere uhyggelig end jeg havde troet og fyldt med twist, jeg ikke forudså. Grev Dracula er en fantastisk personlighed, der trænger ud gennem siderne. Han er skræmmende og fascinerende og jeg kan godt forstå, historien om Grev Dracula er blevet en klassiker. Det er en fantastisk historie, velskrevet og spændende. Selvom den var lang til tider, nød jeg den rigtig meget og kan helt sikkert anbefale den, hvis man interesserer sig for vampyrernes oprindelse.

8 kommentarer:

 1. Det er helt sikkert en af de klassikere, jeg holder mest af, at de fleste af nutidens vampyrbøger virker ret blodfattige (pun intended) i forhold til greven selv ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er også kommet ret langt op på min liste af favoritter :)

   Slet
 2. Synes romanen er rigtig god. Jeg var faktisk også overrasket over, hvor uhyggelig den var, ikke at den var vildt skræmmende, men alligevel mere end jeg havde forventet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan huske jeg læste din anmeldelse og sad og nikkede til det meste af det :)

   Slet
 3. Jeg er faktisk enormt enig med dig. Jeg var også helt ellevild med starten og Jonathan Harkers fortællerstil; men de mange skiftende vinkler og lidt trættende fortællere ødelagde spændingskurven en anelse for mit vedkommende.
  Det er dog stadig en enorm spændende, god og klassisk fortælling. Uden tvivl.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ville gerne, historien havde brugt mere tid med Jonathans oplevelser hos Greven, men det er heldigvis stadig en god bog :)

   Slet
 4. Fantastisk bog! Men jeg har det lidt på samme måde: det var den første halvdel, der var den mest spændende - mødet med Dracula, den unge kvindes forvandling og deres forsøg på at redde hende - helt fantastisk! Selve jagten på Dracula synes jeg var lidt langtrukken. Det kunne være jeg skulle genlæse den første halvdel ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er helt sikkert en genlæsning værd!

   Jeg overvejer om jeg skal se en Dracula film. Må indrømme, at jeg vist aldrig har set en af de rigtige :)

   Slet