søndag den 16. oktober 2016

10 bookish facts

Lige endnu et ego-indlæg om mig. Fordi jeg lige have lyst. Måske er der noget af det, der overrasker?


1. Nogle gange kan jeg bedre lide filmen...
F.eks. med Bridget Jones' Diary. Bogen kan jeg knap huske, men jeg knuselsker filmene og genser dem med jævne mellemrum.


2. Jeg låner ikke bøger ud, jeg ikke selv har læst...
... medmindre det er en bog jeg ikke har planer om at læse indenfor det næste års tid. Det er min bøger, ergo er det mig, der skal have lov til at nyde dem først haha!


3. Jeg knækker ryggen på paperbacks!
*GIISP* Jeg ved godt, det er absolut fyfy i blogland, men jeg elsker fornemmelsen og lyden når ryggen knækker og jeg elsker det slidte og brugte look bogen får. Især hvis det er en jeg har læst flere gange - man kan jo se, hvor meget den er blevet elsket! Til gengæld skal det være mig, der gør det!


4. Jeg køber gerne flere version af samme bog
Det har jeg f.eks. gjort med Emma af Jane Austen for det er altså en fantastisk bog og den kommer i så mange smukke versioner. Og ja, måske burde jeg bruge pengene på nye læseoplevelser i stedet, men jeg elsker at stå og kigge på en smuk bogreol og hver eneste version af Emma jeg ejer, er med til at gøre min bogreol endnu smukkere.


5. Jeg er ved at få mit eget bibliotek
Eller, det lyder så fint og fancy. Jeg har pt. 4 reoler på kontoret/mit værelse, men vi er ved at lave nogle nye, så det hele bliver custom-made og jeg glæder mig helt vanvittigt til at få det hele på plads!


6. Jeg kigger på mine bøger når jeg børster tænder
Lidt fjollet, men jeg går altid ind på kontoret og stirrer på mine bøger mens jeg børster tænder. Spekulerer over, hvad jeg vil læse næste gang, nyder synet af de smukke bøger og tænker på de skønne fortællinger jeg har læst. Jeg stresser helt af på den måde.


7. Jeg vælger bogmærke efter bogen
Mit bogmærke skal passe til bogen. Enten efter udseende så det er farverne, der passer eller efter handling, så det der sker på bogmærket på en eller anden måde relaterer til det, jeg regner med der sker i bogen. Det kan derfor nogle gange tage mig længere tid at vælge bogmærke end at vælge bog, men det er sådan en hyggelig del at jeg ikke vil undvære det.


8. Jeg er for langsom til at få læst de bøger, jeg køber
Det er heldigvis blevet bedre, men jeg har virkelig mange ulæste bøger! Det er i sig selv ikke så stort et problem, men det irriterer mig grænseløst (og komplet unødvendigt) når jeg ikke når at få læst en bog, jeg ejer på engelsk, inden den udkommer på dansk. Det får mig til at føle mig så langsom og det bliver ikke bedre af at de danske forlag er blevet vildt hurtige til at udgive oversættelser.


9. Jeg er helt vild med min bogkøbsregel
Faktisk var jeg sikker på at jeg ville hade reglen, da den blev lavet i sin tid, for jeg er ikke god til begrænsninger. Men det viser sig at når man pludselig ikke må købe ubegrænset, så bliver udvælgelsesprocessen meget mere intensiv og det er jeg vild med! Så jeg fortsætter stadig med min læs-3-og-køb-1-regel!

10. Jeg er begyndt at høre lydbøger
Sådan når jeg kører til og fra arbejde. (Tak Mofibo for et fantastisk udvalg!) Det fungerer forholdsvis godt. Jeg kan ikke altid koncentrere mig, men så stopper jeg den og hører musik i stedet. Jeg tæller dem dog ikke med, når jeg tæller antal læste bøger på et år, for jeg synes stadig det er lidt snyd.  Jeg læser dem jo ikke! Og i øvrigt - bogserier der skifter oplæser midt i det hele er bare forfærdelige! Jeg er så tæt på at droppe en serie i øjeblikket, fordi jeg slet ikke kan forlige mig med den nye oplæser. ØV, hvor er det irriterende!

8 kommentarer:

 1. Skønne facts! Elsker, at du kigger på bøger, mens du børster tænder! :D Og glæder mig til at se dine nye reoler, det lyder skønt!

  SvarSlet
  Svar
  1. De er bare blevet SÅ fine - skal snarest have taget billeder til bloggen (når de sidste bøger er kommet på plads) :D

   Slet
 2. Kan så meget relatere til den med oplæseren - det gør man bare ikke! Og hvis, så må det i det mindste være et krav, at den nye oplæser researcher udtale mv. så man ikke bliver komplet forvirret og top irriteret ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig utrolig frustrerende - men nu er jeg på sidste bog så jeg regner med jeg overlever det :)

   Slet
 3. NUMMER 8! I hear ya' sister :D haha.

  SvarSlet
 4. ... jeg ved ikke helt, om jeg kan læse med her på bloggen efter at have set dit tredje fact... :D :D :D

  Det lyder rigtig skønt med eget bibliotek. Mine boghylder deler pt. plads med gemalens dukker... øh... Warhammerfigurer... så der er ikke plads til nær så mange bøger, som jeg havde håbet på :-O


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahaha, nej det er nok lidt en dealbreaker :D

   Hahaha, herhjemme er det traktorer der fylder, men de er heldigvis kommet ind på nogle andre reoler nu, så mine bøger har mulighed for at fylde det hele :D

   Slet