lørdag den 11. februar 2012

"Natmanden" - Jørn Lier Horst

Titel: Natmanden
Forfatter: Jørn Lier Horst
Serie: William Wisting
Forlag: Forlaget Punktum

Sider: 280
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 3/5
Fra bagsiden: Larvik, Vestfolk, en tåget november morgen. Da tågen trækker sig tilbage afsløres et kvindehoved på en stage midt på Larvik torv. Hendes identitet er ukendt, men hun er øjensynligt meget ung. Drabschef William Wisting står nu over for det mest groteske drab i sin karriere som politimand. Hele Norge er rystet, medierne kræver en hurtig opklaring og presset bliver ikke mindre, da et nyt lig bliver fundet på bunden af elven. Efterforskningen bringer Wisting i kontakt med meget brutale miljøer: våbenhandlere, narkosmuglere og rå udnyttelse af de svageste iblandt os ...

Udover at møde William Wisting, møder vi også hans datter, Line Wisting, der er journalist og dækker sagen. Bogen bringer Wisting (William) langt omkring og han møder mange forskellige mennesker.

Jeg var meget forvirret i starten af bogen, fordi der bliver omtalt en tidligere sag (noget om en kuffert) som jeg troede var relateret til en af hans tidligere bøger. Dette er nemlig den første bog, der er oversat til dansk, men ikke den første om William Wisting (sådan noget kan virkelig irritere mig. Jeg vil have bøgerne fra starten og læse dem i den rækkefølge det er meningen de skal læses). Forklaringen kommer dog senere i bogen og er ikke relateret til tidligere bøger (heldigvis).

Det er en utrolig velskrevet bog, der er let at læse. Sproget flyder og er medrivende.


Han flyttede våbnet og lod løbet pege mod manden, som nu snakkede i mobiltelefon igen. Lod sigtekornet over mundingen dække hans hoved og fulgte ham, mens han gik frem og tilbage. Pegefingeren krummede sig om aftrækkeren. Bevægede sig millimeter for millimeter, mens modstanden blev hårdere. Skuddet kom pludseligt. (s. 121)


Jørn Lier Horst er selv politimand og det synes jeg skinner igennem i bogen. Den er for det meste troværdig og spændende, men det er stadig som om der mangler et eller andet. Jeg kan ikke sætte fingeren på, hvad det er, men det er ikke noget der kommer til at stoppe mig, når Jørn Lier Horst's andre bøger kommer på dansk.

2 kommentarer:

 1. Hej Frk. Hyms!
  Jeg kom lige et smut forbi, og blev glad for at se, at også du er bogblogger. Thumbs up!

  www.breakingfree.dk/annenikoline

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for besøget, har også først for nyligt opdaget din blog :) Skønt når man kan blive inspireret til andre gode læseoplevelser :D

   Slet