lørdag den 2. juni 2012

I går var i dag i morgen - Jay Asher & Carolyn Mackler

Titel: I går var i dag i morgen
Forfatter: Jay Asher & Carolyn Mackler
Forlag: Politikens Forlag
Sider: 331
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 4/5
Fra bagsiden: Året er 1996, og 16-årige Emma har lige fået sin første computer. Samtidig har hendes bedste ven Josh vundet en CD-ROM med 100 timers online-adgang. Sammen logger de på og lander pludselig på noget, der hedder Facebook. Femten år ude i fremtiden. Ansigt til ansigt med sig selv som voksen.
Emma kan se, at hun ikke vil blive lykkelig og beslutter, at det skal der laves om på. Josh derimod vil ikke ændre noget som helst. Han kan nemlig se frem til at blive gift med den hotteste pige på skolen.
Men bliver man lykkelig af at kende sin fremtid, og kan man ændre den?

Jay Ashers nyeste bog minder på ingen måde om Døde piger lyver ikke og det skal man være forberedt på, når man læser den. Ellers kan man godt blive skuffet. Men går man ind til bogen med åbent sind og lader den stå for sig selv, er det en rigtig god bog.

Det var ren nostalgi at læse omkring internettet, som det var i min spæde ungdom.

Personerne virker i starten lidt flade, men det hjælper at der bliver skiftet mellem Emma og Josh. Især Josh' synsvinkel var spændende og hans var den nemmeste for mig at holde af.
Slutningen er dog lidt for oplagt og det er en skam, når resten af bogen har været så hyggelig. Sproget i bogen er meget simpelt og det er en let læst bog.

Selvom moralen ikke er ligeså udpenslet og voldsom som i Døde piger lyver ikke, er det stadig en vigtig en af slagsen. Fremtiden er ikke fastlagt, men man skal være klar over at de valg, man foretager, påvirker både nutid og fremtid for en selv og dem omkring en.

Alt i alt er I går var i dag i morgen en rigtig fin ungdomsroman om valg, kærlighed, fremtiden og det, at leve i nutiden.

2 kommentarer:

 1. Hehe, jeg kender kun alt for godt til liste-afhængighed - jeg lider også selv kraftigt af det, ellers glemmer jeg det hele igen. Jeg kan lissom ikke få ro over tankerne, hvis jeg ikke skriver det ned, for ellers går jeg hele tiden og tænker "nu skal jeg huske, at huske på xxx". Det er vildt belastende. Listeafhængighed giver dog et værre papir-roderi i mit tilfælde, for jeg er vildt dårlig til at få streget det hele ud og smidt listen i skralderen - så ligger den bare og flyder i stedet. Suk.

  Uhh, jeg glæder mig til at få et lille kig med på dine hylder. Som sagt, det er altid sjovt og meget inspirerende at se andres hylder, hvadenten det er "real" eller på billedform. =)

  Jeg kan anbefale hans Night angel trilogi - den syntes jeg er ret fin - ikke genial, men ok. Den anden er jeg lidt mere usikker på. Første bog var udemærket, men den var meget lang, og jeg havde af en eller anden grund svært ved at komme igennem den i et hug - måtte dele den over i flere bidder. Hmm. Måske det bliver bedre med toeren - lets hope so. =)

  SvarSlet
 2. Jeg har en spiralmappe, jeg bruger til at skrive mine lister i. Jeg havde nemlig også en tendens til at glemme at smide dem ud. Det var jo ikke skrevet på listen haha :P

  Uha, kender godt det der med at have svært ved at komme igennem en bog. Det er bare så træls. Jeg opgiver som regel ikke bøger, men et par gange har det været nødvendigt desværre! Jeg må i hvert fald gace læst Night Angel trilogien :)

  SvarSlet