tirsdag den 12. juni 2012

Top 10 Tirsdag #15

Broke and Bookish

Denne uges Top 10 har temaet "Bøger, jeg vil anbefale til sommerlæsning/strandlæsning". Et meget spændende tema, som jeg faktisk havde ret svært ved, fordi under normale omstændigheder ikke er særlig vild med tunge bøger om sommeren, men samtidig kan se på min egen læs-denne-sommer-liste at der er en del tungere bøger. Men jeg har gjort et forsøg og her kommer listen:

1. Blomsternes hemmelige sprog af Vanessa Diffenbaugh. En smuk fortælling, der bør læses når haven er fyldt med blomster og lyden af biernes summen.
 2. Bridget Jones dagbog af Helen Fielding. En rigtig feel-good chick-lit der kan læses til en hver tid, men som er let og hyggelig til en tur på stranden eller en dag ved poolen.
 3. Harry Potter af J.K. Rowling. En serie der kan læses igen og igen og som jeg ofte nyder at genlæse over sommeren, som et fast holdepunkt imellem alle de nye oplevelser.
 4. Til Månen og tilbage af Jill Mansell. Chick-lit når det er allerbedst. Let at læse, men alligevel en fortælling, der sætter sig fast. Mansell skriver fantastisk og bogen kan kun anbefales.
 5. Vandmelonen af Marian Keyes. En af mine absolut yndlings chick-lit forfattere, hvor Vandmelonen er min yndlings af hendes bøger. Den er så smuk og så livsbekræftende på en helt-nede-på-jorden-måde. Perfekt til sommerlæsning.
 6. Vampyrkongen af J.R. Ward. Den lidt mere dystre ende af listen, hvor humor stadig er en vigtig del. Efterlader dig med et brændende ønske efter mere, så vær sikker på den næste i serien er indenfor rækkevidde!
 7. Rachels ferie af Marian Keyes. Endnu en Keyes bog har fundet vej til listen. Hun er intet mindre end perfekt når man har brug for et lille pusterum fra hverdagen med litteratur, der ikke er tungt, men stadig med alvorlig og spændende emner.
 8. Kvinden i buret af Jussi Adler-Olsen. Jeg læser ofte krimier om sommeren, for mig er gyset lidt nemmere at håndtere når solens stråler varmer mig i mens. Jussi skriver fantastisk og Kvinden i buret er en velskrevet og spændende krimi.
 9. Vantro af Karin Slaughter. Endnu en krimi, denne gang en ret hård en af slagsen. Men en krimi er perfekt til stranden!
10. Serpina af Helle Ryding. Sommeren er en god tid til enten at læse eller genlæse Serpina, så bogen er frisk i hukommelsen når Ulvepige kommer til efteråret.

14 kommentarer:

 1. Fantastisk liste, meget lig min egen opfattelse af sommerlitteratur :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak ;) Det tog mig vildt lang tid at lave listen, synes virkelig det var svært. Har du ikke en liste over bøger, du bare MÅ læse her over sommeren?

   Slet
 2. Hehe, ja det kan være svært at finde ud af, om man skal læse på dansk eller engelsk. For det meste vælger jeg engelsk, fordi man så ikke behøves vente på at bøgerne skal oversættes og udgives, men hvis coversne er flottest på dansk, eller den er paperback på engelsk og hardback på dansk, kan jeg sagtens vente på de danske udgaver. Lige netop the hollows er faktisk ret flot på dansk - rigtig tellerup stil. =)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har fået en ny mani med at købe bøgerne på både dansk og engelsk. Og har rigtig mange, jeg gerne vil have på begge sprog. Virkelig åndssvagt! Men f.eks. ved Harry Potter bruger jeg som undskyldning at jeg helst vil læse dem på engelsk, men det er rart at have dem på dansk, hvis jeg nu engang skulle få børn og der skal læses højt haha :P Gode undskyldninger har jeg nok af!

   Slet
 3. Jah, endnu flere bøger til listen! Og jeg har det ligesom dig - jeg genlæser ofte Harry Potter-serien, når jeg ikke lige har andet - ikke at det er et problem p.t. med min to-read-liste på over 300, men alligevel... ;D

  (p.s. bare slet den første kommentar - der var lige lidt rod med signaturen ;) )

  SvarSlet
  Svar
  1. Min to-read er også bare enormt lang og alligevel finder jeg en gang i mellem en gammel kending frem, bare for hyggens skyld :)

   Slet
 4. Hehe, kender ham ikke særlig godt som skuespiller. The Crazies er den eneste film jeg har set med ham i. Hvad jeg ved af i hvert fald.
  Men han er da meget sød :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker ham i Hitman (men nu elsker jeg vist generelt den film) og så er han the bad guy i den sidste Die Hard film :)

   Slet
 5. Nej ikke rigtigt, plejer altid at blive frustreret af listerne :P Så nu tager jeg det bare som det kommer

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe ja okay. Jeg kan slet ikke lade være med at lave lister, men jeg er vist også lidt underlig på det punkt ;)

   Slet
 6. Okay, har aldrig set Hitman. Eller nogle af Die Hard filmene :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh nej dog ;) Det er du nødt til at gøre haha :P

   Slet
 7. Det kan jeg også godt, men får bare kun læst en eller to af bøgerne og så er pointen ligesom væk ;)
  Religionsmysterier..Hmm, tror det er den første bog om det emne jeg har læst, så det var nyt for mig :) Og godt nyt ;) hha

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe ja det er rigtigt ;)
   Hehe jamen der var et boom en overgang, hvor der blev spyttet bøger ud omkring religion eller tempelriddere. Men nogle af dem er heldigvis rigtig gode :)

   Slet