tirsdag den 17. juli 2012

Top 10 Tirsdag #20


Broke and Bookish

Denne uges top 10 minder ret meget om denne her, hvor der skulle laves en liste ud fra en forfatter. I denne omgang er det en top 10 ud fra en bog. Jeg synes det virker lidt fjollet at have to så ens temaer så hurtigt efter hinanden, så jeg har valgt at ændre lidt på det. For et stykke tid siden blev jeg bedt om at anbefale historiske romaner, så min liste i dag bliver en top 10 over historiske romaner, altså romaner der har et historiske præg i form af tid og personer, men som samtidig er mest fiktion.

 1. Hulebjørnens klan af Jean M. Auel. Om Aylas liv i istiden med gode beskrivelser af leveforhold. Jean M. Auel har virkelig sat sig ind i detaljerne og ved en masse om det, hun skriver om. Jeg synes serien er god, men den er samtidig meget lang og natur- og sexbeskrivelserne kan godt blive ret trivielle. Den sidste bog er dog en stor skuffelse.
 2. Borte med blæsten af Margaret Mitchell. Endnu engang kommer denne fantastiske bog på min liste. Den handler om Scarlett O'Hara og hendes liv før, under og efter den Amerikanske Borgerkrig. Bogen har mine varmeste anbefalinger!
 3. Dværgen fra Normandiet af Lars-Henrik Olsen. Handler om hvordan Bayeux-tæppet blev lavet. En sød historie. Desuden har Lars-Henrik Olsen skrevet bøger omkring de nordiske guder, der helt sikkert er værd at læse.
 4. Det lille hus på prærien-serien af Laura Ingalls Wilder. Jeg tror, de fleste kender historien om den lille pige, der vokser op i koloniseringens Amerika. Bøgerne er uendelig meget bedre end tv-serien (som jeg virkelig ikke kan lide).
 5. Vinterkongen af Bernard Cornwell. Handler om Kong Arthur, Merlin, Lancelot og Guinevere set fra Derfels synspunkt. Mange af personerne er anderledes end i de fleste andre historie, men det kan jeg egentlig godt lide. Bernard Cornwell skriver helt fantastisk og til trods for længden af bogen, forsvinder siderne hurtigt.
 6. En dronnings bekendelser af Victoria Holt. Indrømmet, jeg har aldrig læst den her færdig. Men det skal jeg, for den er faktisk rigtig god. Jeg kan godt lide den Marie Antoinette, der bliver fremstillet. Desuden elsker jeg alt Victoria Holt har skrevet!
 7. Jarastavens vandring af Saga Borg. En bog om vølvekunst og livet i Sverige for mange år siden. En serie, der starter godt, men hvor de sidste tre bøger bare slet ikke lever op til standarden desværre.
 8. Sagaen om Isfolket af Margit Sandemo. Endnu engang må jeg indrømme at jeg faktisk ikke har læst det hele. Kun omkring 22 bøger af de 47. Men resten skal læses, for serien er fantastisk. Den foregår over flere slægtsled, hvilket giver et rigtig godt indblik i historien flere steder i verden.
 9. Sneblomst og den hemmelige vifte af Lisa See. En historie om kvindeundertrykkelse, kærlighed, sammenbundne fødder og livet i Kina. Fantastisk, som alt fra Lisa Sees hånd.
 10. Helbrederen af Noah Gordon. Jødedom, medicin og verden samt en mands overlevelse og viljestyrke. Åh, jeg elsker Noah Gordon og kan læse bøgerne igen og igen!

2 kommentarer:

 1. Åh, skønt! Tak! :-D Lige hvad jeg har brug for! :-)
  Havde altså også meget svært ved det denne uge :-S

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekom ;)
   Ja synes godt nok heller ikke det var særlig nemt, før jeg ændrede temaet. Det ligner alt for meget det, der var for et par uger siden.

   Slet