tirsdag den 24. juli 2012

Top 10 Tirsdag #21
Broke and Bookish

Denne uges Top 10 handler om den mest levende, farverige og fantastiske verdener i bøger. Oftest er det ligeså meget scenariet som personerne, der gør en bog interessant for mig. Mit bud på en top 10 er som følger:

 1. Jeg ville elske at besøge Fantásien i Michael Endes fantastiske 'Den uendelige Historie'. Tænk at være et sted, hvor kun fantasien sætter grænser. Alle de eventyr, alle de nye personer. Velskrevet og gennemført.
 2. Panem fra Suzanne Collins' 'Hunger Games' er så godt beskrevet at jeg følte, jeg var der selv. Ved siden af Katniss i District 12, i Capitol og i Arenaen. Fantastisk!
 3. Hvem ville ikke elske at besøge Harry Potters vidunderlige verden. Hogwarts, Hogsmeade og Diagon Alley er steder, jeg drømmer om at se og magien føles som en glemt og gemt del af den virkelighed jeg oplever. J.K. Rowling har skabt et univers så gennemført, at det har kunne fortrylle hele verden.
 4. Kanten og Dysterskoven er fyldt med væsner, planter og viden så forskellig fra vores verden og alligevel har Paul Stewart og Cris Riddell formået at gøre det så gennemtænkt at det virker som et rigtigt sted, jeg desværre aldrig kan besøge.
 5. Game of Thrones er fyldt med magi og sat i et middelalderligt univers kaldet The Seven Kingdoms. Perfekt for mig! Spændende læsning og en verden man kan dykke så dybt ned i, at det er svært at komme ud igen. George R. R. Martin er en sand mester indenfor fantasy.
 6. Selve Patrick Rothfuss' hovedperson befinder sig på en kro, omfatter historien i The Name of the Wind hele riget og især universitet fascinerer mig. Jeg ville elske at studere der!
7. Eoin Colfer har skabt en fantastisk fortælling med udgangspunkt i Artemis Fowl's Irland, men som også foregår under jorden - hvor historien om politikorpset og især Foaly's kontor er et sted, jeg ville elske at se (og undersøge).
 8. Hele universet i Dystopia er dystert og samtidig så smukt. Jeg ville gerne have været en af personerne på den fantastiske rejse som Cirena, Karano og Eudaimonerne tager på. Dennis Jürgensen er uden tvivl kongen indenfor dansk fantasy!
9. Ikke nok med at Philip Pullman har skabt en forunderlig verden, han har også formået at skabe et helt univers med flere verdener side om side! Længe efter jeg havde læst Det Gyldne Kompas gik jeg og funderede over, hvad min daimon mon ville have været.10. Sidst, men ikke mindst er der min absolut yndlingsforfatter: Tamora Pierce. Hun har skabt Tortall, hvor både Alannas og Daines historier foregår (og Beka Cooper og Alienne) og hun har skabt Emelan, hvor de fire unge magikere mødes og færdes. Jeg elsker begge universer, fordi de er gennemførte, velskrevet og går igen i flere af historierne. Det er ikke længere en verden på papir, det er en verden i mine drømme med personer, jeg ville ønske, jeg kunne møde!
6 kommentarer:

 1. Ja, jeg bryder mig heller ikke om Jamie Cambell som Jace. Han er slet ikke som jeg forestiller mig ham. I mine øjne har Alex Pettyfer altid været den perfekte Jace. :)

  Nogle fans er utilfredse med 4'eren og 5'eren, men personligt elsker jeg dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg anede ikke hvem Alex Pettyfer var, så jeg googlede ham og du har fuldkommen ret. Han er også præcis som jeg forestillede mig Jace. Jamie Cambell er ligesom lidt for ... pjevset :/

   Jeg var ikke super vild med de første, da jeg læste dem, så jeg bestemte mig for at vente og genlæse dem når alle var kommet. Muligvis på engelsk. Og så er jeg nødt til at eje 'Clockwork Princess' OMG et smukt cover!

   Slet
  2. Lige præcis! Jace bliver desuden beskrevet som gudeskøn og Jamie Campbell er ligesom bare ... langtfra. Så ligner han også lidt en pige.

   Rygterne går på, at Alex Pettyfer fik tilbudt rollen men takkede nej ENTEN, fordi han ikke fik nok penge for det, eller fordi han er for gammel til at spille 16-årige Jace. (Pettyfer er 22 år.) Uanset hvad, er det super ærgerligt.

   Det er faktisk lidt sjovt, for sådan havde jeg det også. Jeg gav f.eks. 1'eren kun tre stjerner. ALT for meget action, og personerne virkede bare overfladiske på mig. Men efterfølgende har jeg givet resten af bøgerne fem stjerner. Uden at afsløre noget synes jeg, 4'eren og 5'eren er mere følelsesladede end actionprægede, hvilket for mig er helt fint. :)

   Ja, ikke?!? Jeg elsker virkeligt alle covers til Infernal Devices serien. Åh, hvor er den serie også bare fantastisk! Cassandra Clare ftw.

   Slet
  3. Ej æv, at han sagde nej. Men synes da egentlig også det er ret underligt at de tilbyder rollen til en så voksen og 'mandlig' som ham men ender med at give den til en der ikke er de ting hehe ;)

   Lige præcis sådan havde jeg det også med den første. For overfladiske og der skete for meget til at man kunne nå at lære personerne at kende. Men nu skal jeg da have fat i dem, når du taler så pænt om dem :) Og de andre smukke smukke bøger!

   Slet
 2. Det er nogle gode nogle du har :) Jeg kan godt forstå at du vil være i dem, til dem jeg kender.

  Jeg så godt dit indlæg, sidste tirsdag, og jeg vil give dig ret i at den minde meget om, den vi havde for få uger siden, tror du det er fordi de er ved at løbe tør for idéer? Jeg gad ikke selv lave den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :)

   Den var også lidt kedelig i sidste uge, også derfor jeg valgte at lave den om ;)

   Din kommentar fik mig en og kigge på deres side, for at se om de var kommet med nogle nye og det er de. Der er planlagt helt til starten af november nu, så de har da lidt ideer ;) Men ellers synes jeg de skulle tage nogle af dem, de startede med :) Der er nemlig flere af dem, jeg gerne vil deltage i haha ;)

   Slet