lørdag den 18. august 2012

Vinterridderne - Paul Stewart & Chris Riddell

Titel: Vinterridderne
Forfatter: Paul Stewart & Chris Riddell
Serie: En historie fra Kanten (Forhistorier) #2
Forlag: Carlsen
Sider: 391
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 4/5

SPOILER ALERT

Læs først: Glamhuggerens forbandelse


Fra bagsiden: I hjertet af den stolte svævende stad Sanctaphrax ligger Riddernes Akademi, hvor kun de dygtigste får lov at studere. Blandt de studerende finder vi Quint, søn af en gemen luftpirat, der må kæmpe for at overleve i en verden fyldt med intriger og nidkær stræben efter magt, alt imens den frygteligste vinter i mands minde har lagt et isnende greb om den vægtløse sten, byen er bygget på. Ikke blot truer Sanctaprax med at rive sig løs fra sin ankerkæde og forsvinde ud over Åben Himmel, der smedes også blodige rænker blandt Akademiets lærde...

I Vinterridderne følger vi Quints kamp på Riddernes Akademi, hans venskab med Phin og hans kampe mod Vilnix. Samtidig bliver der skrevet små indblik fra flere forskellige personer, der giver et godt perspektiv over det politiske magtspil.

Endnu en velskrevet og spændende bog fra Stewart og Riddell, der dog ikke er så sjov som forgængeren, men stadig har sine øjeblikke. Har man læst hele serien eller bare den oprindelige del af serien, vil man hurtigt kunne se tråde og historier, der binder bøgerne sammen. Det elsker jeg!

Jeg synes dog, at slutningen af bogen lægger for meget vægt på det politiske magtspil og konsekvenserne fremfor, hvordan Quint og hans venner forsøger at finde frem til en løsning på den isnende vinterkulde. Det gør også, at bogen måske henvender sig til en smule ældre publikum end den foregående.

2 kommentarer:

 1. Fuldstændig hehe.. De ord rammer perfekt hehe. Men ligner en idiot hehe.. Vi sad og skreg af det billede bagefter det blev taget

  Og forresten nogle rigtige fine billeder du lagde op fra bryllupet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. De bedste billeder er dem med en god historie bag :D
   Og tak ;)

   Slet