søndag den 25. november 2012

Den sidste luftpirat - Paul Stewart & Chris Riddell

Titel: Den sidste luftpirat
Forfatter: Paul Stewart & Chris Riddell
Serie: En historie fra Kanten  #4
Forlag: Carlsen
Sider: 373
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 4/5

SPOILER ALERT

Læs først: Hvad Dysterskoven gemte, Himmelstormeren og Midnat over Sanctaphrax.


Fra bagsiden: Kanten er blevet kastet ud i sin værste krise nogensinde. En koalition mellem skrukkerne og de såkaldte Nattens Vogtere har indledt et rædselsregime, der holder landets beboere i et jerngreb.
Rook Barkwater bor i kloaknettet under Nedreby, hvor han henslæber tilværelsen som oppasser for en koloni af lærde bibliotekarer, der er blevet fordrevet fra Ny Sanctaphrax. Han højeste ønske er at blive udnævnt til Ridder af Biblioteket - og dermed blive en af de få udvalgte, der bliver sendt til De Frie Sletter for at udforske Dysterskovens mysterier. Da chancen viser sig, griber han den med kyshånd. Det bliver en farefuld færd ... langt farligere end Rook nogensinde havde forestillet sig.
På sin vej møder han Kaptajn Kvisth, der halvtreds år tidligere forliste med sit luftskib over Dysterskoven. Han hjælper Rook i kampen mod den ondskab, der truer med at sænke mørket over Kanten for altid.


Den sidste luftpirat minder en smule om Hvad Dysterskoven gemte i selve opbygningen af historien; den unge mand, der ikke kender sin baggrund, men som søger efter storhed og vil mere, end hvad andre forventer af ham. Denne gang er det dog en længsel efter viden, der driver hovedpersonen, selvom eventyret også lokker.

Rook er en skøn hovedperson; ung, forvirret og utrolig sød. Han har både et skoleophold og en lang søgen foran sig, men det virker ikke på noget tidspunkt langt og kedeligt. Rook får en masse nye bekendtskaber, men han skal også finde ud af, hvem han kan stole på.

Der er gået mange år siden vi forlod Kvisth i Midnat over Sanctaphrax og hele Kanten har ændret sig. Det er fedt at følge udviklingen i en verden, man kender så godt, især når udviklingen er så ekstrem. Der er helt anderledes vilkår og mange af de ting, man er blevet vant til fra de andre bøger, eksisterer ikke længere.

Den sidste luftpirat er selvfølgelig også krydret med de smukke illustrationer fra Chris Riddell, der hiver historien og bogen som helhed den smule længere op. Endnu en fin bog i serien.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar