onsdag den 26. december 2012

Vampire Academy - Richelle Mead

Originaltitel: Vampire Academy
Forfatter: Richelle Mead
Serie: Vampire Academy #1
Forlag: Razorbill
Sider: 332
Udgivelsesår: 2007
Læst på: Engelsk
Dansk titel: Frygtens skole


Kun en sand bedste ven kan beskytte dig mod dine uddødelige fjender...
Lissa Dragomir er Moroi prinsesse: en dødelig vampyr med en sjælden gave til at udnytte jordens magi. Hun skal beskyttes mod Strigoi på alle tidspunkter; de mest brutale vampyrer - dem, der aldrig dør. Den kraftfulde blanding af menneske- og vampyrblod der strømmer gennem Rose Hathaway, Lissas bedste ven, gør hende til Dhampir. Rose er bundet til et farligt liv med at beskytte Lissa fra Strigoi,  der er fast besluttet på at gøre Lissa til en af dem.
Efter to års frihed bliver Rose og Lissa fanget og slæbt tilbage til St. Vladimirs Academy, en skole for royale vampyrer og deres kommende beskyttere, der ligger gemt dybt inde i Montanas skove. Men indenfor jernportene er livet endnu mere fyldt med fare ... og Strigoi'erne er altid lige i nærheden.
Rose og Lissa må finde rundt i deres farlige verden, konfrontere fristelserne fra forbudt kærlighed og aldrig sænke paraderne, så de onde udøde får en chance for at gøre Lissa til en af dem...

***
Richelle Mead har formået at skabe et helt fantastisk univers; sammenhængende, detaljeret og gennemført. Ideen om vampyrerne er god og gennem historien bliver det afsløret, hvad en strigoi, en dhampir og en moroi er.

Rose er en kick-ass hovedperson, viljestærk og meget overbeskyttende overfor Lissa. Jeg kan rigtig godt lide, at hun også fejler, er egenrådig, stædig og en rigtig teenager. Lissa irriterede mig helt vildt i starten. Hun er helt vildt passiv og lader Rose klare alt! Heldigvis bliver det bedre i løbet af historien og hun udvikler sig så meget, at jeg ender med godt at kunne lide hende. Dimitri er intet mindre en fantastisk! Den tavse type, som rummer så meget mere end han giver udtryk for. Christian er også skøn. Hans humor er simpelthen kanon - sarkastisk og tør. Han og Rose giver hinanden et fedt modspil, der flere gange bragte smilet frem.

 Starten af bogen kan virke forvirrende, fordi Rose ved og refererer til en masse, som læseren ikke ved, men det gør også bogen spændende fordi man sidder og venter på, hvad det er hun taler om.

Vampire Academy er skrevet i et let sprog, men uden at blive overfladisk. Humoren er fantastisk og historien har action uden at det bliver for voldsomt. Rose's tanker og fortællerstemme er spændende, men det er rart engang imellem at komme ind i Lissa's hoved og vide, hvad hun laver når Rose ikke er der.

Richelle Mead er en skøn forfatter, som jeg absolut kan anbefale og som jeg ser frem til at læse mere af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar