torsdag den 7. februar 2013

How to Marry a Millionaire Vampire

Originaltitel: How to marry a millionaire vampire
Forfatter: Kerrelyn Sparks
Serie: Love at Stake #1
Forlag: Avon
Sider: 371
Udgivelsesår: 2005
Læst på: Engelsk
Dansk titel: Ikke oversat

Ingen sagde at kærlighed var perfekt...

Roman Draganesti er charmerende, lækker, rig... Han er også vampyr! Denne vampyr har dog netop mistet en af sine hugtænder, fordi han stak hans tænker i noget, han skulle have holdt sig fra. Nu er han nødt til at finde en tandlæge inden natten er omme, ellers vil hans helbredende evner lukke såret og efterlade ham med kun en hugtand.
Det går heller ikke særlig godt for Shanna Whelan. Efter at have været vidne til et grusomt mord, er hun kommet på mafiaens hitliste og hendes karriere som tandlæge er efterhånden ikke-eksisterende fordi hun er bange for blod. Da Roman redder hende fra et attentatforsøg, spekulerer hun på om hun har fundet den mand, der kan holde hende i live. Selvom tiltrækning mellem dem er øjeblikkelig og intens, er Shanne nødt til at overkomme sin frygt for blod for at fixe Romans hugtand. Og hvis hun kan gøre det, hvad forhindrer så Roman i at bruge dem på hende?

***
How to marry a vampire er en hyggelig og virkelig sjov bog. Jeg er vild med de (for mig) nye elementer som vampyr-sex og syntetisk blod med smag af f.eks. chokolade!

Roman er lidt trættende i starten, fordi han mener han er den ondeste skabning på jorden og derfor ikke fortjener noget godt - heldigvis bliver han bedre igennem bogen! Han er virkelig morsom og har de skønneste skotske vagter og medarbejdere!

Shanna er en sjov hovedperson - hendes humor er fantastisk, men derud over er hun hidsig, stædig og meget menneskelig i de fleste af sine handlinger. Hun er generelt en ret klog kvinde, men er fuldstændig blank omkring de kvinder, der er i Romans hus, hvilket er en smule irriterende. Hendes kemi med Roman fungerer rigtig godt og de er sjove sammen.
'"You don't trust me."Perceptive, wasn't he? "Why should I? As far as I can tell, you've abducted me. Without my permission."His mouth tilted up. "Do you normally give your permission?"' (s. 34)
Det er et klassisk eksempel på insta-love, men det gør ikke så meget fordi processen er sjov og der kommer et par overraskelser, som f.eks. vampyr-sex!

Bogen er velskrevet og let at læse, men Roman siger 'God's blood' virkelig, virkelig tit og det irriterede mig en del. Der måtte gerne have været en smule variation i stedet. Jeg havde ikke rigtig forventet det vilde af bogen, men jeg blev meget positivt overrasket og har planer om at læse videre i serien.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar