søndag den 28. april 2013

Divergent + Free Four - Veronica Roth

Originaltitel: Divergent
Forfatter: Veronica Roth
Serie: Divergent #1
Forlag: Katherine Tegen books
Sider: 487
Udgivelsesår: 2011
Læst på: Engelsk
Dansk titel: Divergent - Afvigeren
Kilde: Købt

Jeg har et anmeldereksemplar fra Alvilda fra Bogbloggertræffet, men ejede i forvejen bogen på engelsk og valgte at læse den på originalsproget.
Et valg bestemmer dine venner, dine idealer og din tilværelse - for altid.

Da 16-årige Tris skal foretage sit valg, har hun ingen mulighed for at forudse hvor drastisk det vil ændre hendes liv. Eller at det perfekte samfund hun bor i, er ved at ændre sig til en dystopisk verden med vilde valg,  katastrofale konsekvenser, hjerteskærende forræderier og uventede romancer.

Et valg kan ændre dig.

***

Det kan nærmest ikke undgås at få tårnhøje forventninger til en så hypet bog som Divergent når man nærmest er den sidste til at få den læst. Desværre levede den ikke helt op til mine forventninger.

Jeg har det rigtig svært med Tris. Det virker ikke som om hun oplever tingene, men som om hun observerer eller distancerer sig selv fra det hele. Jeg forstår ikke hendes interesse for vold og jeg synes, hun er ret svag. Det bliver bedre gennem bogen, men jeg forstår ikke hvordan en så ligegyldig og nervøs pige kan vælge så aggressiv en faction. Det ville fungerer bedre for mig, hvis hun havde udvist bare den mindste smule oprørsfølelse i starten. Men som sagt bliver Tris heldigvis bedre gennem historien og selvom jeg aldrig kommer til at holde af hende, ender jeg trods alt med at tolerere hende.

Selve historien er faktisk ret god, selvom jeg rigtig gerne ville have haft mere information omkring de andre factioner. Ulempen ved kun at følge Tris er, at man kun kender til det specielle hos hendes faction. Jeg ville elske at vide mere om universet. Jeg savner lidt baggrundshistorie omkring hele universet og hvorfor det er som det er. Det virker lidt fladt, hvilket er en skam for det fungerer ellers rigtig godt med de 5 factioner.

Kærlighedsdelen var mig ret ligegyldig. Jeg kan godt lide den mandlige flirt, men jeg kan bare ikke mærke deres forbindelse. Generelt kan jeg godt lide de andre karakterer, selvom jeg godt ville have lært dem bedre at kende.

Bogens største styrke er uden tvivl optagelsesdelen (altså, hvor der faktisk sker noget optagelsesrelevant, ikke alt det mellemliggende) og de sidste 50 sider. Divergent er let læselig på engelsk og en del beskrivende - den er en smule kedelig til tider, men slutningen vejer op for det. Jeg var helt vild med slutningen og den er også årsagen til, at jeg skal læse Insurgent på et tidspunkt.


Originaltitel: Free Four
Forfatter: Veronica Roth
Serie: Divergent #1.5
Forlag: Katherine Tegen Books
Sider: 16
Udgivelsesår: 2012
Læst på: Engelsk
Dansk titel: Ikke oversat
Kilde: Læst her.


Free Four er en af kapitlerne fra Divergent fortalt fra Fours synspunkt.

Historien er utrolig kort, men giver stadig det indblik i Four som jeg manglede i Divergent. Jeg føler at jeg endelig lærer ham at kende og jeg kan utrolig godt lide ham. Jeg vil helt sikkert anbefale at man læser den for at komme under huden på Four, især når den er gratis.

4 kommentarer:

 1. fedt, kendte ikke til Free Four, tak for tippet :D

  SvarSlet
 2. Jeg giver dig helt ret med hensyn til Tris. Jeg brød mig heller ikke rigtig om hende. Jeg er tilgengæld helt vild med Four. ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kunne også godt lide ham, efter at have læst novellen. Men før det synes jeg det hele virkede ret overfladisk :)

   Slet