mandag den 22. april 2013

The Elite - Kiera Cass

Originaltitel: The Elite
Forfatter: Kiera Cass
Serie: The Selection #2
Forlag: Harper Teen
Sider: 336
Udgivelsesår: 2013
Læst på: Engelsk
Dansk titel: Ikke oversat
Kilde: ARC

Læs først: The Selection.35 piger kom til paladset for at deltage i The Selection. Alle undtagen 6 er blevet sendt hjem. Og kun én kommer til at blive gift med Prins Maxon og blive kronet som prinsesse af Illea.

America er stadig ikke sikker på, hvem hendes hjerte tilhører. Når hun er sammen med Maxon, bliver hun suget ind i deres nye og altopslugende romance og kan end ikke tænke på at være sammen med andre. Men hver gang hun ser Aspen stå vagt rundt omkring i paladset, bliver hun overvældet er minder om det liv, de havde planlagt sammen. Eftersom gruppen nu kun består af Eliten, er de andre piger endnu mere opsat på at vinde Maxon - og tiden er inde til at America skal vælge.

Netop som America er sikker på, at hun har foretaget sit valg, får et katastrofalt tab hende til at sætte spørgsmålstegn ved alt igen. Og mens hun kæmper for at forestille sig sin fremtid, vokser de voldelige oprørere, der er opsatte på at vælte monarkiet, sig stærkere og deres planer kan ødelægge hendes chance for en lykkelig slutning.

***

Jeg var ikke super vild med The Selection, men alligevel nok interesseret til at fortsætte serien. Og selvom The Elite på mange måder er en bedre bog, har den også sine negative sider.

America er en ret umulig hovedperson. Det ene øjeblik er hun fantastisk. Hun har viljestyrke og træder i karakter og så kan jeg virkelig godt lide hende. Andre gange er hun ufattelig dum og opfører sig som et forurettet barn - det virker som om, der er to forskellige piger i hende, der skiftes til at komme ud og det irriterer mig helt vildt. 

Det allerværste ved bogen var trekantsdramaet. Det er uden tvivl det værste trekantsdrama, jeg nogensinde har læst om! Og America gør simpelthen de mest åndssvage ting! Jeg magtede seriøst ikke at blive ved med at høre på alle de kvaler, America har med hvem hun skal vælge. Især fordi jeg er hamrende ligeglad. Ingen af fyrene er noget specielle og de har begge så store fejl, at jeg bare ikke bryder mig om dem. Jeg ville gerne, hun bare kunne vælge, så historien kunne koncentrere sig om den spændende del, nemlig oprørerne.

Både oprørerne og landets historie blev berørt ganske flygtigt i The Selection, men jeg længtes efter mere og det har jeg endelig fået. Flere angreb og masser af viden, mindre kjoler og smykker. Især det politiske i historien er spændende og det er fedt at America udviser interesse for det. Der kommer ikke nogen egentlig forklaring og meget af det er hints og ren gætteleg, men det viser udvikling og gør min interesse for at slutte serien større - for helt ærlig, jeg er ligeglad med, hvem der vinder The Selection. Jeg vil bare gerne vide, hvad der er gået galt i landet og hvad oprørerne vil have! 

En anden ting, der irriterer mig ved historien er, at der snakkes utrolig meget om de 8 caster, men udover den korte start i The Selection har vi ikke rigtig fået nogen information om, hvordan de forskellige caster lever og har det. Det mangler virkelig!!

Alt i alt er det en letlæselig bog uden det dybe indhold. Jeg var underholdt gennem det meste af historien, men den er hverken usædvanlig eller vildt spændende.

SPOILER
Markér med musen for at læse.

Hvordan fanden kan America være så dum at mødes privat med Aspen FOR FØRSTE GANG kort efter at hendes bedste veninde har fået pisk offentlig for at gøre netop det med en fyr?! Det er simpelthen det dummeste og jeg mistede alt respekt for America der! Det giver bare ingen mening.

2 kommentarer:

  1. Ihhh. jeg glæder mig til at læse den. Håber snart den enten kommer ind af min mailbox eller i min postkasse. :0)

    SvarSlet
    Svar
    1. Håber jeg også for dig :) Har netop fået mail i dag om at mit eksemplar er sendt fra bookdepository :) Bestilte den for flere måneder siden og havde fuldstændig glemt det haha :D

      Slet