søndag den 21. april 2013

Walsh-Week: En sag for Helen Walsh - Marian Keyes

Originaltitel: The Mystery of Mercy Close
Forfatter: Marian Keyes
Serie: Walsh Family #5
Forlag: Cicero
Sider: 456
Udgivelsesår: 2013
Læst på: Dansk
Dansk titel:  En sag for Helen Walsh
Kilde: Købt til Kindle

Læs også: Vandmelonen, Rachels ferie, Engle og Er der nogen?

Helen er 34 år og privatdetektiv, eller måske var privatdetektiv, for det er længe siden, at hun har haft en sag at opklare, og hun er netop blevet tvunget til at opgive sin lejlighed og flytte hjem til mor og far igen.

Gudskelov dukker der imidlertid et job op: rockstjernen Wayne Diffney er forsvundet umiddelbart inden en stor reunion-koncert med boybandet Laddz, og Helen har nu en uge til at finde ham, uden at pressen og offentligheden får nys om, at han er væk.

***

Jeg havde glædet mig til at læse om Helen lige siden jeg læste Vandmelonen første gang. Hun var så sjov, så frisk og så fuld af liv at en bog om hende kun kunne blive fantastisk. Da jeg så opdagede, at Marian Keyes endelig havde udgivet bogen om hende, var jeg ellevild af glæde - lige indtil jeg gav mig til at læse den. For den levede på ingen måder op til mine forventninger.

Helen er blevet voksen, men til forskel fra Anna, der har bevaret sit indre/ægte jeg fra de andre bøger, er Helen helt anderledes. Hun har fået en depression og det mærkes tydeligt - her er næsten ingen hurtige, flabede kommentarer eller mænd, der falder i svime over hende. I stedet skal hun hjælpes i bad af sin mor og tænker utrolig meget på at dø. Helen har stadig sine sjove perioder og jeg var vild med historien om, hvordan hun mødte Artie, men jeg savner den unge, bekymringsløse kvinde.

Samspillet med resten af familien er nærmest ikke-eksisterende, fordi de fleste af pigerne er flyttet langt væk og har deres egne liv med mand og børn. Det er en skam, men heldigvis er Mor Walsh en vigtig del af historien og hun er altså intet mindre end fantastisk!

Selve mysteriet er faktisk ret spændende og jeg havde ikke gættet mig frem til, hvad der var blevet af Wayne før det blev afsløret. Jeg kan godt lide, hvordan opklaringssagen påvirker Helen både på arbejde og på hjemmefronten og så er historien fyldt med sære bipersoner, som er umulige ikke at kunne lide og som jeg i hvert fald grinede en del af. Meget af det virker som typisk chick lit, både med bipersonerne og med opklaringen af mysteriet, men depressionsdelen gør bogen mere fyldig end en klassisk chick lit ville have været.

Hvis jeg skulle rate bogen ud fra, hvordan den er i forhold til Marian Keyes andre bøger, ville den kun få 2 stjerner, men den giver et grundigt og realistisk indblik i depressionens tåger og kampen for at holde sig selv kørende, hvilket gør at min rating lige præcis løber sig op på 3 stjerner. Marian Keyes har selv haft en depression inden hun skrev En sag for Helen Walsh og det mærkes tydeligt. Læs den, hvis du elsker Walsh familien og vil have det sidste med. Men er det dit første forsøg med Marian Keyes, vil jeg til en hver tid anbefale dig Vandmelonen eller Er der nogen?

4 kommentarer:

 1. Denne boken syns jeg er en av de svakeste Marian Keyes har skrevet, og er helt enig med deg når du gir den 3 stjerner :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, man kan tydelig mærke at hun har været igennem en depression inden hun skrev den. Det er selvfølgelig synd for hende, men det er stadig en skam.

   Slet
 2. Tess:
  Meget enig! Nu har jeg læst næsten alle hendes bøger, og jeg mener det er i 'Er der nogen?' hvor hun mailer med Anna, og fortæller om hendes vilde oplevelser med at være detektiv. De er fortalt på sådan en sjov måde, og det havde jeg virkelig håbet hun også gjorde i bogen. Men det er stadig en sød historie, og jeg kan egentlig godt lide Helen og hendes skide-ligeglade person. Og så er der jo Mor-Walsh... Hun er en stjerne!

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis! Jeg havde også forventet en mere sjov Helen, selvom hun selvfølgelig stadig er en spændende person. Hun er bare så anderledes i forhold til, hvad jeg havde håbet. Og Mor-Walsh er FANTASTISK! Jeg er SÅ træt af, at bogen om hende kun er kommet som lydbog.

   Slet