lørdag den 11. maj 2013

Random #2

Læser I short-stories? Altså, novellas? De der små historie, der er enten før, imellem eller efter andre bøger og som nogle gange er gratis og andre gange foruroligende dyre.

Jeg er selv ret stor fan af dem, men læser dem ikke nær så meget, som jeg troede. Jeg forsøger dog at gøre det med mine yndlingsserier eller hvis jeg har hørt, at de er er rigtig gode eller giver noget ekstra til grundhistorien.

Nogle er dem gode, andre er elendige og nogle er bare ligegyldige. Alligevel forsætter jeg med at læse dem, for nogle serier/bøger har man bare ikke lyst til at slippe igen og så er det rart at få lidt ekstra. Desuden er der ofte ekstra information i short-stories, som egentlig ikke er nødvendig, men som alligevel er spændende.

Personlig er jeg ret vild med f.eks. historierne mellem bøgerne i Iron Fey serien, fordi de er så meget bedre end selve bøgerne og giver mig lyst til at læse bøgerne. Og jeg ELSKER Throne of Glass historierne - de er simpelthen fantastiske og alligevel har jeg stadig ikke fået læst bogen. Desuden har jeg læst short stories til både Divergent og Soulfinders, men de var ikke noget særligt, muligvis fordi de begge var så korte at jeg manglede mere!

Læser I short-stories? Hvorfor/hvorfor ikke? Kan I anbefale nogle specielle?

10 kommentarer:

 1. Altså, jeg læser dem hvis jeg finder ud af, at jeg er nødt til det for ikke at gå glip af noget handlingsmæssigt. Sådan var det for eksempel med Covenant-serien.
  Men derudover? I iz not a fan. Jeg når bare aldrig at leve mig ordentligt ind i sådan en novelle før den alligevel er slut, medmindre den rent faktisk har et sideantal omkring 50. Og har den det, så har jeg det sådan lidt - så er det jo nærmest en bog i sig selv. For eksempel er covenant-novellerne omkring 70 sider lange. Det er for mig en bog i sig selv, ikke en novelle.
  Men altså, jeg er bare mere til historier, hvor jeg rent faktisk når at fordybe mig i den inden det er overstået. Så kan man jo sige, at de der mellem-bøger-noveller allerede har en historie kørende, men jeg synes stort set aldrig de bringer noget nyt på banen.
  Summasumarum: Jeg kommer aldrig til at kunne lide dem eller bruge penge på dem, medmindre jeg er nødt til det for ikke at gå glip af noget i forhold til historien. Jeg gider ikke en 5-sider retelling af EN scene fra en eller anden andens synspunkt. Jeg vil have noget nyt hvis det absolut skal være :P Og ups, det blev lidt langt xD

  SvarSlet
  Svar
  1. De fleste noveller jeg læser, er også omkring 70 sider længe. Ellers er vi ret enige :) Men hvis de er gratis, læser jeg dem ofte haha :D

   Slet
 2. Jeg gør ikke. Synes faktisk det er noget pjat. Hvis forfatteren synes det er vigtigt, hvorfor har han/hun så ikke skrevet det ind i bogen? -Derfor nej.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja okay, det kan jeg egentligt godt se du har ret i. Men jeg gør det stadig, især hvis de er gratis og bøgerne var gode - alt for at få lidt ekstra lækkert ;)

   Slet
 3. Det er ikke så tit jeg har gjort det. Study-serien af Maria V. Snyder og CHERUB af Robert Muchamore er det to serie hvor jeg faktisk har læst de små ekstra noveller der er. Det har så også været ret hyggeligt. Men hvis de ekstra historier koster penge, så gider jeg som regel ikke. Der er ikke nok stof i dem til at jeg vil betale en hel masse for dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. What? Er der noveller til CHERUB serien?! Hvordan pokker har jeg misset det!? Må.øjeblikkeligt.finde.dem! Jeg var ret vild med bøgerne, så dem skal jeg da have læst :D

   Jeg er helt enig - nogle gange bliver de altså også foruroligende dyre!

   Slet
 4. Hm. Altså lige netop den form for historieforlængelse har jeg det lidt blandet med. Sidste år læste jeg Pullman's lille mini-opfølger til "His Dark Materials"-serien, "Lyra's Oxford" - og den føltes ærlig talt en anelse tynd. Og overflødig..

  Og det er netop dét, der er mit problem; jeg synes aldrig, der er behov for de små historier, selvom de er lidt hyggelige at læse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv, den havde jeg ellers hørt godt om, men det er træls når det ikke er pengene værd.

   De er nemlig hyggelige at læse, men mange af dem virker meget ligegyldige - de skal bringe noget nyt til historien eller personerne :)

   Slet
 5. Det er svært, for mange er virkelig ligegyldige. Det er kun hvis der er et univers som jeg ikke kan få nok af at jeg elsker det. F.eks. så nød jeg at se mere af Kaiden i hans short stories i serien Sweet Evil, jeg synes han var meget interessant og savnede lidt af få mere at vide om ham. Jeg havde det lidt på samme måde med Edward (Twilight) og Four (Divergent), det var lidt en øjenåbner begge gange.

  Og så igen som du nævner Throne of glass novellerne er LANGT bedre end selve bogen faktisk. Men de er jo heller ikke helt korte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var også meget imponeret over Fours ekstra historie - til trods for at den var så kort, fik jeg et helt nyt syn på ham bagefter og det elsker jeg netop ved de små historier - at man kan komme under huden på nogle af de andre personer.

   Åh, jeg elsker Throne of Glass novellerne så uendelig højt og jeg tror netop det er derfor at jeg endnu ikke har læst bogen; jeg har hørt fra så mange at den slet ikke kan leve op til dem! Men jeg må nok hellere få det gjort inden 2'eren udkommer ;)

   Slet