tirsdag den 4. juni 2013

Across the Universe - Beth Revis

Originaltitel: Across the Universe
Forfatter: Beth Revis
Serie: Across the Universe #1
Forlag: Razorbill
Sider: 398
Udgivelsesår: 2011
Læst på: Engelsk
Dansk titel: Ikke oversat
Kilde: Købt

Amy forlod det liv, hun elsker, for en verden 300 år væk.

Fanget og nedfrosset i rummet er Amy på vej til en ny planet. Men 50 år før hun er planlagt til at ankomme, bliver hun brutalt vækket - hun har været offer for et mordforsøg.Nu er Amy fortabt ombord på rumskibet og intet giver mening - hun har aldrig følt sig så alene.

Men nogen venter på hende. Han vil beskytte hende - og mere, hvis hun vil lade ham. Men hvem kan hun stole på imellem hemmelighederne og løgnene? En morder er løs - og Amy har intet sted at gemme sig...


***

Jeg har længe gerne ville læse Across the Universe, men den har været meget hypet og jeg har derfor udskudt den , fordi jeg var nervøs for at mine forventninger var for høje. Heldigvis blev jeg ikke skuffet over bogen. Den har sine fejl, men som helhed fungerer den rigtig godt.

Både Amy og Elder er spændende personer, men de irriterer mig også lidt. Amys forvirring er godt beskrevet og hendes tanker er nemme at følge, men til tider er hun på tværs bare for at være på tværs. Hun tænker meget på sit liv på jorden og sin daværende kæreste, hvilket giver rigtig god mening - lige indtil slutningen af bogen, hvor det falder fuldstændig til jorden (haha) og efterlod mig med en lyst til at ruske Amy!

Elder er en typisk teenage-dreng med alt hvad det indebærer, men samtidig har han et kæmpe ansvar hvilende på sine skuldre. Han er ikke den samarbejdsvillige elev, som Eldest gerne vil have og hans oprør virker naturligt og fornuftigt. Den lille smule kærlighed/forelskelse der er i bogen, fungerede dog slet ikke for mig og Across the Universe skal på ingen måde læses, hvis man vil have fingre i en kærlighedshistorie.

Historien er spændende og vildt godt skrevet. Beth Revis er en glimrende forfatter og hun har opfundet sit eget slang til personerne, hvilket fungerer helt perfekt! Historien var desuden så godt skrevet og livet/samfundet/skibet var så godt beskrevet, at der slet ikke var behov for det billede af Godspeed, jeg fandt bag i bogen efter jeg havde læst den - heldigvis! Det er nemt at komme under huden på både Amy og Elder og de er utrolig nemme at skille ad som personer. Desuden er det rart at få historien fortalt gennem to forskellige synspunkter, fordi det giver et bredere syn på livet ombord på Godspeed. Samfundet ombord på Godspeed er virkelig godt skruet sammen. Det hele giver mening og der er ingen huller. Hele videnskaben bag historien er troværdigt, interessant og til at forstå.

Der er et par småtwists undervejs, men de fleste havde jeg regnet ud inden de skete. Dog må jeg indrømme, at jeg overhovedet ikke fangede de to store twist før de blev forklaret, hvilket også er med til at give bogen så høj en rating. Jeg elsker at blive overrasket!

Coveret er vildt smukt, men det er misledende - i hvert fald for mig. Jeg synes, det lægger op til en kærlighedshistorie i rummet og det er langt fra det, der faktisk foregår i bogen. Men alt i alt er det en god bog og jeg har helt sikkert planer om at læse videre i serien - lige så snart jeg får bestemt mig for, hvilke covers jeg vil have og får dem bestilt hjem!

4 kommentarer:

 1. Jeg har virkelig også længe ville læse den. Og jeg er så uendelig glad for at høre, at den ikke skuffer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber du bryder dig om den, når du får den læst :)

   Slet
 2. Det lyder som en rigtig spændende bog, som vist skal læses i nærmeste fremtid.

  SvarSlet