søndag den 23. juni 2013

How Beauty Met the Beast

Originaltitel: How Beauty Met the Beast
Forfatter: Jax Garren
Serie: Tales of the Underlight #1
Forlag: Carina Press
Sider: 152
Udgivelsesår: 2012
Læst på: Engelsk
Dansk titel: Ikke oversat
Kilde: ARC

Udyret

Arret. Ødelagt. Lever med en frygtelig hemmelighed. Underlights agent Wasley 'Hauk' Haukon har intet tilbage udover kampen for friged mod den undertrykkende Order of Ananke. Han er begyndt at miste håbet... Og så ser han hende.

Skønheden

Til trods for hendes nattejob som burlesque danser, har universitetstuderende Jolie Benoit altid spillet den søde pige. Det ændrer efter et hedt seksuelt møde med en fremmed, hvis ansigt hun ikke fik set. Efter at være blevet kidnappet af bøller og reddet af en mand med en meget bekendt stemme, bliver Jolie en brik i et spil, hun ikke anede eksisterede.

Hauk ved, han ikke kan få hende og beslutter sig for at beskytte sig hjerte og sin hemmelighed. Men mens de arbejder sammen og kommer tættere på hinanden, finder han en ny grund til at blive ved med at kæmpe. Tør han håbe på et nyt liv, et hvor Jolie kan se forbi hans smadrede ansigt, og hvor deres venskab kan blive til noget dybere?

***


Jeg troede, det her var en genfortælling af Skønheden og Udyret - jeg synes ligesom titlen lægger op til det. Det er det ikke! Det eneste historien har til fælles med det klassiske eventyr er at Hauk er grim og Jolie er smuk - det er det! Jeg må indrømme, at det skuffede mig en del.

Kan man se bort fra den misledende titel, er historien dog ganske udmærket. Både Hauk og Jolie er utrolig nemme at holde af. De er ekstreme personerne begge to, men det fungerer alligevel. Hauk har black-outs, er indbegrebet af voldsom militærmand og enormt beskyttende - og så er han samtidig lidt en følsom bamse. Jolie er den vilde pige, der begår oprør mod sin baggrund og så er hun stopfyldt med selvtillid og humor. De komplimenterer hinanden rigtig godt og skaber en solid grobund for historien. Jeg var især vild med deres samtaler, især da niecen blev en del af historien - hun er altså virkelig sjov.

Historien er actionpræget fra start til slut - faktisk bliver man smidt ind i en actionscene som det allerførste og det virkede ret forvirrende for mig, men man vænner sig til det hurtige tempo. Selve redningsaktionen er fuldstændig absurd og det samme er det overnaturlige element, der pludselig skal smides ind - men det er sjovt alligevel og historien fungerer rigtig godt som helhed. Der er en enkelt sexscene i bogen, der også er virkelig underlig og som jeg havde det svært med, men det kan godt bare være mig!

Alt i alt er den her historie ren underholdning på laveste plan; den er dum, sjov, underlig, spændende og sprængfyldt med action. Jeg kunne sagtens finde på at læse de to andre i serien, for det er god underholdning og de er hurtigt læst. Perfekt til en doven dag på stranden.

2 kommentarer:

 1. Det er helt sikkert en lidt speciel historie... Ingen tvivl om det! Du kan prøve at læse "Direktørens sekretærer" af N. Johansson. Det er også en speciel historie med et uforudsigeligt plot, men man er SÅ godt underholdt, så den stadig ligger dybt i hjernen på mig, selv om det efterhånden er lang tid siden, jeg har læst den. Det kunne være interessant at læse, hvad du synes om den.
  Tak for en fantastisk side med masser af spændende boganmeldelser!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak for din søde kommentar :D
   Den vil jeg have på min mentale to-read-liste - altid rart med anbefalinger :D

   Slet