mandag den 22. juli 2013

Filmanmeldelse: World War ZI 'World War Z' er jorden ikke, hvad den har været. En zombie-pandemi spreder sig langsomt men sikkert over hele verden, og FN-observatøren, Gerry Lane, kastes ind i kampen for at redde menneskeheden fra den totale undergang.

Lane må rejse fra land til land for at finde svaret på zombiernes oprindelse og redde hans egen familie undervejs, alt imens horder af zombier destruerer den ene storby efter den anden, og samtidig nedlægger hele nationers hære på deres altødelæggende vej. 

***

Selvom World War Z ikke er en gyserfilm, har den stadig nogle (enormt) overraskende og skræmmende øjeblikke og til trods for det stort set konstant høje tempo, opnår filmen flere steder at opbygge en nervepirrende forventning.

Rent teknisk fungerer filmen rigtig godt - både skuespil og effekter er helt i top og soundtracket underbygger helt fantastisk. Jeg var især imponeret over både Mireille Enos (Karin) og Daniella Kertesz (Segen), der begge kommer med fremragende præstationer.

Desværre synes jeg at filmen har et par mangler. Jeg vil ikke direkte sige plothuller, men der manglede i hvert fald forklaring for at det gav helt mening for mig - og det trækker desværre det samlede resultat ned.

Der er god underholdning fra start til slut og zombierne og historien er (for det meste) overbevisende. Men forvent ikke gys, som man normalt forbinder med zombier, for så bliver du slemt skuffet!


6 kommentarer:

 1. Jeg har været meget i tvivl, om jeg skal se denne her! Er ret begejstret for Walking Dead og tror ikke rigtig, at World War Z kan leve op til den ... og hvis der oven i købet er huller i forklaringen og ingen gys, tror jeg, at jeg må springe over. God anmeldelse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Jeg synes, du skal se den hvis du får mulighed for det uden at betale for det ;) Men det er ikke en, jeg ville give 100 kr. for i biografen!

   Uh, jeg elsker også Walking Dead - har godt nok kun set den første sæson, men det er virkelig godt! :)

   Slet
 2. Jeg likte denne filmen godt. Liker Brad Pitt, og synes den var spennende-.

  SvarSlet
  Svar
  1. Brad Pitt er også en virkelig dygtig skuespiller - og så er han jo slet ikke dårlig at kigge på ;)

   Slet
 3. Jeg ELSKEDE at de rent faktisk viste de der store panoramascener, så man virkelig kunne se hvor galt det gik med det hele .. I stedet for de der sædvanlige zombiefilm hvor man faktisk kun lige ser hovedpersonernes nærområde. Synes faktisk den var ret god!

  SvarSlet
  Svar
  1. De store scener var jeg også vild med - især i Jerusalem var det virkelig fedt at få det store overblik. Må indrømme at jeg ikke er den store ekspert i zombiefilm - jeg har faktisk kun set Walking Dead :P Men der var bare for mange småting i historien, der ikke hang sammen for mig, til at jeg virkelig kunne elske den - men jeg er da glad for, at jeg har fået den set. Har fået anbefalet bogen, så den tror jeg, at jeg vil have fat i :)

   Slet