mandag den 22. juli 2013

Pivot Point - Kasie West

Originaltitel: Pivot Point
Forfatter: Kasie West
Serie: Pivot Point #1
Forlag: HarperTeen
Sider: 343
Udgivelsesår: 2013
Læst på: Engelsk
Dansk titel: Ikke oversat
Kilde: Købt

At kende resultatet gør ikke altid valget nemmere...

Addison Coleman's liv er et stort 'Hvad nu hvis?'. Som Søger kan Addie se ind i fremtiden og opleve begge udfald, hver gang hun bliver udsat for et valg. Det er den ultimative sikring mod katastrofe. Eller det troede hun i hvert fald. Da Addies forældre fortæller hende, at de skal skilles, er hun nødt til at vælge hvem af dem hun vil bo hos - hendes far, der forlader det paranomale Fællesskab for at bo hos 'The Norms' eller hos hendes mor, der bliver i det liv, Addie altid har kendt. Addie elsker sit liv præcis som det er, så hendes svar burde være let. En Søgning seks uger frem i tiden beviser, at det er det ikke.

I den ene potentiale fremtid forsøger Addie at finde sig til rette med livet udenfor Fællesskabet, som den nye pige i en Norm high school. Her møder hun Trevor, den søde, sensitive kunstner, der forstår hende. I den anden fremtid viser skolens lækreste fyr interesse for hende - men hun har aldrig haft lyst til at bliver quarterbackens kæreste. Da Addie's far bliver bedt om at være konsulent ved et mord i Fællesskabet, bliver hun ufrivilligt trukket ind i et farligt spil, der truer med at ødelægge alt hun holder af. Med kærlighed og tab i begge valg, kommer det hele i sidste ende an på, hvad hun er villig til at gennemleve... og hvem hun ikke kan leve uden.


***

Jeg var utrolig nervøs for at gå i gang med Pivot Point. Mine forventninger var tårnhøje og jeg var vild med ideen bag, men kunne samtidig sagtens se historien falde hårdt til jorden. Heldigvis formår Kasie West at skrive en helt fantastisk debutroman, som jeg havde lyst til at genlæse, det øjeblik jeg havde vendt den sidste side.

Addie er skøn. Hun er klog, nysgerrig og samtidig en helt almindelig teenager. Hun reagerer realistisk på sine oplevelser og er sig selv hele vejen igennem. Jeg elsker, når hun er sammen med Laila, sin bedste veninde. De er virkelig sjove sammen og Lailas ligefremhed og impulsive side er et godt modspil til Addies eftertænksomhed.

Jeg er vild med Dukes selvsikkerhed og hans charme. Han er uimodståelig og fræk. Jeg elsker også Trevors mere forsigtige side og hans nørdethed. Han er så uendelig sød og dejlig. Kasie West fik mig til først at forelske mig i den ene fyr, for så at skifte mening senere hen. Hun skriver de mest fantastiske og sødeste øjeblikke mellem Addie og fyrene. Jeg var helt fortabt og langt hen af vejen kunne jeg ikke forudse hvilken fremtid, Addie ville ende med at vælge. Og da jeg endelig troede, jeg havde regnet det ud, kom der igen et twist, der ændrede det hele. Det er så fedt!

Jeg kan super godt lide den måde, kræfterne bliver fremstillet på og at der er så mange forskellige. Nogle er spændende, andre er mere kedelige. Jeg er vild med mysteriet, slutningen og hele den verden, der er blevet skabt. Det er så gennemført og interessant. Sproget er medrivende og til trods for, at det er den samme hovedperson i begge alternativer, er det nemt at skille dem fra hinanden. Desuden er jeg SÅ vild med kapitelindelingerne. Alle kapitlerne har en slags ordbogsopslag som overskrift. Når historien foregår i Fællesskabet indgår PARA i ordet og når historien foregår ude i den normale verden, indgår NORM i ordet:


Det er så fed en lille detalje, der hjælper med at holde styr på, hvor i historien man er.

Pivot Point er vidunderlig, medrivende, fantastisk og sød. Jeg læste den i løbet af ingen tid og selvom den ikke sluttede med en cliff-hanger, er der alligevel en masse spørgsmål, der mangler at blive besvaret og jeg glæder mig til at se, hvordan tingene udfolder sig i Split Second. Pivot Point har min varmeste anbefaling!

2 kommentarer:

  1. Den lyder simpelthen så god, og efter at have læst din anmeldelse har jeg bare endnu mere lyst til at læse den. Jeg må dog indrømme, jeg er ret bange for at blive skuffet - ikke fordi, jeg tror, den er dårlig, men fordi jeg virkelig også har ekstremt høje forventninger til den :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Høje forventninger kan fuldstændig myrde en bog - jeg kender det alt for godt :) Håber du synes om den, hvis du får den læst!

      Slet