onsdag den 3. juli 2013

Kragernes Rige - George R.R. Martin

Originaltitel: A Feast for Crows
Forfatter: George R.R. Martin
Serie: A Song of Ice and Fire #4
Forlag: Gyldendal
Sider: 756
Udgivelsesår: 2013
Læst på: Dansk
Dansk titel: Kragernes Rige
Kilde: Købt

Læs også: Kampen om tronen, Kongernes kamp og En storm af sværd.Efter århundreders strid, forræderier, ødelæggelser og mord mellem De Syv Kongedømmer tvinges de syv magter, til en usikker våbenhvile. De menneskelige krager i De Syv Kongedømmer samles ved et festmåltid, og her bliver der planlagt farlige nye komplotter og dannet forfærdelige nye alliancer. Derfor er tiden inde til, for de adelige og de almindelige borgere, for krigerne og troldmændende, for snigmorderne og vismændende at gå sammen, og sætte deres lykke og liv på spil. For i kragernes rige er der mange om rovet - men kun få vil overleve!

***

Det må virkelig ikke være nemt at være Kragernes rige - at skulle følge efter En storm af sværd og forsøge at være ligeså voldsom og interessant er stort set umuligt. Det gør ikke Kragernes Rige til en dårlig bog, langt fra - den mangler bare lidt mere action for at nå op på 5 stjerner. Det bliver en meget kort anmeldelse denne gang - det er svært ikke at komme med spoilere og hvis man er nået så langt i serien, kan man ligeså godt læse videre - man ved jo, hvor fantastisk det er!

Kragernes Rige følger ikke så mange af de afholdte personer, men jeg synes det var spændende at komme under huden på nogle af de mindre elskede personer.

Briennes kapitler var en smule kedelige - hun er bare ikke lige så spændende uden Jamie Lannister - og det var hendes kapitler jeg mindst så frem til at læse. Både Arya og Sansa har påtaget andre identiteter, men især Aryas kapitler forvirrede mig - jeg forstod simpelthen ikke, hvad det var hun havde gang i.

Til gengæld var jeg vild med både Arianne af Dorne og Cersei Lannisters kapitler. Arianne virker som en rigtig spændende person, som jeg virkelig håber på at se meget mere til og det var en fantastisk mulighed at komme under huden på Cersei - hun er altså noget helt for sig selv!

George R.R. Martin er en helt usædvanlig forfatter. Hans bøger er så komplekse, så gennemførte og så medrivende. Jeg kan kun anbefale serien - om ikke andet så giv tv-serien en chance!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar