torsdag den 25. juli 2013

The Summer I Became a Nerd - Leah Rae Miller

Originaltitel: The Summe I Became a Nerd
Forfatter: Leah Rae Miller
Serie: -
Forlag: Entangled Teen
Sider: 258
Udgivelsesår: 2013
Læst på: Engelsk
Dansk titel: Ikke oversat
Kilde: Købt

På ydersiden ligner 17-årige Madelyne Summers den typiske blonde cheerleader - munter, populær og kæreste med stjerne-quaterbacken. Men indeni bruger Maddie mere tid på at spekulere over, hvad der vil ske i det næste nummer af hendes yndlings tegneserie end på at planlægge pep rallies med sit hold. At hun er en nørd, der gemmer sig i en populær piges krop er ikke bare ukendt - det er anti-kendt! Og hun har brug for at det fortsætter sådan.

Sommeren er det eneste tidspunkt, hvor Maddie lader sit virkelig jeg komme ud, men da hun begår en fejl og den søde og nørdede fyr bag den lokale tegneseriebutik opdager hendes hemmelighed, er hun på den! Før hun så meget som kan nå at ryste en pom-pom, bliver Maddie hevet ind i Logans verden med tegneserie-konventioner, live-action rollespil og videospil. Og hun elsker det. Men jo mere hun benægter, hvem hun virkelig er, jo dybere bliver løgnene - og jo mere risikerer hun at miste Logan for evigt.


***

Jeg forudbestilte The Summer I Became a Nerd allerede tilbage i decemcer 2012 og har glædet mig til at få den lige siden. Sidenhen har både Xenia og Maja rost den til skyerne, mine forventninger var skyhøje, da jeg endelig fik den hevet ned fra hylden. Heldigvis levede den fuldt op til forventningerne og jeg brugte et par fantastiske timer i nørdeland.

Historien er virkelig godt skrevet og det er nemt at komme under huden på Maddie. Jeg elsker jagten på tegneserien i starten, hvor hendes frygt og desperation emmer ligefrem ud fra siderne. Hun irriterer mig en smule et par gange og det samme gør Logan, fordi de begge kører voldsomt på grænsen til kliché, men de er så utrolig søde sammen at det næsten vejer op for det irriterende. Og det, der trækker bogen fra 4 stjerner til 5, er uden tvivl Dan.

Jeg elsker Dan! Han er min yndlingsperson i bogen, selvom han egentlig ikke er sindssygt meget med. Han er så sjov, at jeg flere gange sad og grinede højt. Hver gang historien har tendens til at kunne blive alt for kliché eller sukkersød, kommer Dan og redder den med en fantastisk kommentar.

Jeg elsker, hvordan Leah Rae Miller har fået smidt et ton af nørde-referencer ind i historien, men bogen kan også sagtens læses, selvom man ikke kender en masse til det nørdede univers. The Summer I Became a Nerd er let, sjov og sød, hvilket gør det til den perfekte sommerbog.

6 kommentarer:

 1. Den lyder egentlig meget sød - det kan være, jeg skal læse den på et tidspunkt, for der skal jo også være plads til lidt sjov ind imellem alle intrige- og actiionbøgerne :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, lidt afslapning til hjernen er nu meget rart ;)

   Slet
 2. Lyder som en sød fortælling. Måske man skulle overveje den, til når jeg engang har læst alle de andre bøger ... :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er i hvert fald let og ligetil, så det lyder som en god ide ;)

   Slet
 3. Den står helt klart på min skal-have-læst-liste! Den lyder simpelthen så sød, og som en bog man bare må læse, når man selv er lidt nørdet ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er helt perfekt, hvis man er nørdet :P Glæder mig til din mening :)

   Slet