fredag den 16. august 2013

Fokus på: Cassandra Clare - City of Glass

Originaltitel: City of Glass
Forfatter: Cassandra Clare
Serie: The Mortal Instruments #3
Forlag: Walker
Sider: 561
Udgivelsesår: 2009
Læst på: Engelsk
Dansk titel: Englens by
Kilde: Kindle

Læs først: Dæmonernes by og City of Ashes.
For at redde sin mors liv må Clary snige sig ind i Skyggejægernes by, Alicante, selvom det er forbundet med dødsstraf, hvis man ikke har tilladelse. Men hun er ikke den eneste, der får problemer på halsen Simon bliver fængslet af Skygge­jægerne, fordi de har mistro til alle vampyrer, og særligt en, som kan tåle sollys.
Valentine forsøger stadig af al magt at tilintetgøre Klanen, og den eneste chance, Skyggejægerne har for at forhindre ham i det, er at kæmpe på samme side som deres fjender, de underjordiske - men er det muligt, når de to grupperinger hader hinanden?
Og samtidig må Clary og Jace kæmpe imod deres stærke følelser, mens fortidens hemmeligheder ruller sig ud i et spind af løgne, fortielser og misforståelser.

***

City of Glass var endelig bogen, der tog mig til Idris. Efter at have ævlet om det sted i de to foregående bøger, kom Clary (og jeg) endelig dertil! Og jeg må indrømme at bøgerne nok havde haft lidt større held med at fange mig, hvis de alle var foregået her, for jeg er altså en sucker for middelalderlige miljøer - også selvom det er en meget moderne middelalder. Idris er helt sikkert et sted, jeg gerne ville have haft læst mere om.

Der sker overraskende meget personudvikling i forhold til de foregående bøger, men altid på de mest upassende tidspunkter. Altså de skal altid komme med deres nyfundne meninger og følelser, når alting er allermest presset. Jace ændrer sig en del, men jeg kommer aldrig til at kunne lide ham - han er stadig et fjols og Clary render stadig ind i enhver farlig situation uden at tænke sig om. Til gengæld er både Simon, Magnus, Maia og Luke interessante personer som jeg nød at læse om.

Sproget er ikke fantastisk i City of Glass og flere steder syntes jeg ikke at sætninger gav særlig meget mening, som f.eks.: "The shock of seeing him was so enormous that it was almost no shock at all". Det gjorde desværre bogen rimelig træls at læse, fordi jeg var nødt til at genlæse flere sætninger. Desuden synes jeg virkelig, at bogen var for lang. Der er for mange ligegyldige gentagelser af udseende og for mange tanker, vi allerede har hørt uendelig mange gange i de foregående bøger. Og til sidst, som sagt i de tidligere anmeldelser af denne serie også: Cassandra Clare kan ikke skrive et ordentligt plot-twist, om det så gælder hendes liv!

Slutningen virkede en smule for let og ligegyldig. Der blev lagt op til en kæmpe kamp, men alligevel sad jeg bagefter med en tom følelse og følte mig lidt snydt. Historien skulle oprindeligt have været en trilogi og det er heldigt, at den ikke endte sådan for der er stadig for mange løse ender. F.eks. bliver der i slutningen kort nævnt en kvinde, som Clary synes ser bekendt ud, men der kommer ikke nogen yderlig forklaring. Jeg er dog spændt på, hvordan historien vil fortsætte herfra og ser faktisk en smule frem til at læse den næste i serien.

2 kommentarer:

  1. Jeg blev egentlig lidt overrasket da jeg så du havde lavet en hel feature på din blog, dedikeret til Cassandra Clare, for jeg havde indtryk af at du egentlig ikke var så begejstret for hende? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er jeg heller ikke - det er netop ulempen ved at starte sådan noget her uden egentlig at have læst noget af forfatteren haha. Men så ved jeg da det til næste gang ;)

      Slet