onsdag den 30. april 2014

Introductions - C.L. Stone

Originaltitel: Introductions
Forfatter: C.L. Stone
Serie: The Academy #1
Forlag: Arcato Publishing
Sider: 276
Udgivelsesår: 2012
Læst på: Engelsk
Dansk titel: Ikke oversat
Kilde: ARCFørste sætning:  My heart thundered under my breast.

***


Med en agorafobisk mor og en far, der knap nok er til stede, afskyr Sang den isolation der holder hende i skyggerne. Det eneste hun ønsker, er en ny start og at blive accepteret som almindelig af sine jævnaldrende, fordi for hende betyder det at være anderledes at være alene udenfor fællesskabet.

Da hendes familie flytter til et nyt skoledistrikt, infiltrere Sang en gruppe fyre, der er noget nær perfekte. Taknemmelig for en indflydelse, der ikke er hendes forældres negativitet, bliver hun hurtigt en del af gruppen og håber de kan lære hende, hvad almindeligt venskab vil sige.

Men fyrene har deres egne hemmeligheder og de vil gøre hvad som helst for at holde hende uvidende om det mystiske Akademi, de har svoret troskab til. Lidt efter lidt opdager Sang at hendes venner ikke er så almindelige, som hun troede. Vil hendes loyalitet ændre sig, når hun er tvunget til at forblive uvidende eller vil hun acceptere at hun er sluppet fra et sted med hemmeligheder til et nyt?

***


Jeg ved godt, det er kliché at sammenligne bøger med Harry Potter/Hunger Games/Twilight, men i nogle tilfælde er det simpelthen nødvendigt. Dette er en af de tilfælde. Sang (ja seriøst, hovedpersonen hedder Sang!) er en af de mest ligegyldige personer, jeg nogensinde har læst om og den eneste, jeg kan komme på, der bare nærmer sig en smule, er Bella fra Twilight. Hun er så usikker, at hun forsvinder ind i sig selv, hun rødmer konstant og hun klinger sig desperat til enhver fyr, der viser hende en smule venlighed. Gaaah!! Jeg ved godt, at det er frygtelig synd for hende at hendes mor er fuldstændig tosset, men det er bare overhovedet ikke overbevisende at moren har så stærkt et tag i Sang, når hun konstant kan snige sig ud uden konsekvenser alligevel.

Introductions er netop det - en introduktion. En introduktion af Sang og de 7(!) fyre, der alle er søde/charmerende/rige/lækre/helt vild glade for Sang. Hun møder en ny fyr i hvert kapitel og de adskiller sig overhovedet ikke fra hinanden! Faktisk virker det som en short story, der bliver kørt ud i det uendelige - hele 276 sider uden egentlig handling.

Jeg kommer med garanti ikke til at læse videre i denne serie, både fordi Sang er en rædselsfuld Mary Sue, men også fordi 7 fyre, der minder så meget om hinanden er alt for meget for mig og jeg forudser bøger, der handler mere om, hvem af dem hun mon skal vælge frem for egentlig plot og handling. Det magter jeg simpelthen ikke.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar