torsdag den 28. august 2014

Recaptains

Kender I det der med at man netop har læst en helt fantastisk bog og ikke har den næste i serien klar til at dykke ned i? Man er nødt til at bestille den og vente på den kommer eller, endnu værre, vente på at den næste udkommer! Gru! Og når man så endelig får fingre i den næste og man gør sig klar til at lade sig opsluge igen, går det op for én at man faktisk ikke husker slutningen på den første så godt længere. Eller handlingen. Man elskede bogen, men man har bare læst så meget siden at den er røget lidt tilbage i hukommelsen. Kender I det?

Jeg hader, når det sker. Ikke fordi jeg ikke gerne vil genlæse den første bog, men nogle gange er det altså nemmere bare at dykke direkte ned i bog to. Og her kommer Recaptains ind i billedet.


Det er ikke mindre end et fantastisk sted, hvor søde bloggere skriver recaps af bøger i serier, så man lige kan smutte ind og få genopfrisket sin hukommelse. Jeg kan altså nøjes med at bruge 10 minutter på at genlæse den korte version af bogen, fremfor at bruge timer på faktisk at læse bogen - SÅ SMART altså! Selvfølgelig vil der altid være bøger, hvor man ønsker at læse hele serien ud i et, men nogle gange er den lette løsning altså den dejligste. Der er i skrivende stund over 150 recaps derinde, primært i YA genren! Anbefaling hermed givet videre - jeg håber, I kan bruge siden :)

6 kommentarer:

 1. Gud, hvor er det bare skidesmart! Halløj for en god anbefaling.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :D Jeg er også stor-fan ;)

   Slet
 2. Fantastisk koncept! Jeg har nemlig tit samme problem, og er faktisk gået så langt som til at jeg oftest slet ikke vil starte på serier, hvis ikke alle bøgerne er udkommet, fordi jeg simpelthen ikke kan huske den forrige uanset hvor meget jeg elskede den.
  Tusind tak for anbefaling :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også undgået serier, der ikke var færdige - man glemmer jo lynhurtigt detaljer eller forveksler med andre bøger!
   Det var så lidt :D

   Slet
 3. Jeg har vist bare klæbehjerne, når det kommer til den slags. Det tager mig højest et par sider, før minderne fra de/den første bog dukker frem igen, og jeg fint kan følge med i bind X uanset hvor lang tid jeg har ventet. Kan ikke huske tilfælde, hvor jeg har været helt på herrens mark.

  Ideen er dog ret smart. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, så er siden jo ligegyldig for dig ;) Det er pænt sejt, at du kan huske det! Gad godt min hukommelse var så fantastisk, men den er nærmest ikke-eksisterende :P

   Slet