mandag den 3. november 2014

Ryd Reolen - Læserne anbefaler

Jeg startede året ud med at efterspørge boglige anbefalinger og jeg tænkte, at det kunne være fint at slutte året på samme vis. Derfor har jeg bestemt mig for at udfordringen for december måned igen er 'læserne anbefaler'. Denne gang er det dog ikke jeres yndlingsbøger, jeg efterspørger, men derimod de bedste bøger I har læst i år. (Det kan jo dog stadig godt være jeres yndlingsbøger...)

Så derfor, sødeste læsere, vil jeg gerne, hvis I vil skrive de 2 bedste bøger I har læst i 2014, så jeg kan bruge min december måned på at få læst nogle helt fantastiske bøger!


31 kommentarer:

 1. De to bedste bøger, som jeg har læst i år er "Tiger Lily" af Jodi Lynn Anderson (som jeg desperat prøver at få alle til at læse!) og "Fangirl" af Rainbow Rowell :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, dem ejer jeg faktisk begge to! De ryger straks på listen. Tak :)

   Slet
  2. Super! Jeg er spændt på din mening om dem :D

   Slet
 2. Har du nogen som helst idé om, hvor ondt det her er? Jeg vil da gerne lige se dine egne TO valg? :D Haha :D

  Farven lilla og Alkymisten.

  Og jeg har sikkert fortrudt det valg, når jeg trykker send... :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahahaha det havde jeg da overhovedet ikke overvejet :P Der må komme et opfølgningsindlæg, hvor alle jeres forslag er noteret og mit eget også er med ;)

   Men det lyder som spændende bud og de kommer fluks på listen ;)

   Slet
 3. Jeg har virkelig læst mange gode bøger. Jeg tror de bedste må være "Bitter Greens" af Kate Forsyth og "Little Women" af Louisa May Alcott :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, jeg kan faktisk også rigtig godt lide Little Women og har overvejet at genlæse den i december. Begge forslag kommer straks på listen :)

   Slet
 4. A little Princess af Frances Hodgson Burnett er simpelthen så skøn, og ellers har Hjem af Julie Kibler været en fantastisk bog for mig i år :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den første har jeg aldrig hørt om, men nr. 2 står inde på min hylde og venter på at jeg har tid til den. De kommer begge på listen over muligheder :)

   Slet
 5. Uha, det er svært at vælge. En del af de bøger, jeg har holdt meget af at læse i år, har været nr. 2, 3 eller 6 (!) i en serie. Men! Skal jeg udvælge to, så bliver det 'A Monster Calls' (simpel, stemningsfuld og rørende) og 'The Crucifix Killer' (endelig en krimi, der fik mig til at hungre efter mere!)... eller... jeg bør egentlig tage '22.11.63' eller 'Joyland' - begge af Stephen King - med, for de er virkelig også gode... argh, jeg er elendig til at begrænse mig til to :-D

  Ps. Læs 'Gone'-serien. Første bog er nogenlunde (uden at være prangende), men derefter tager serien fart!

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er heller ikke pænt af mig at begrænse antallet på den måde ;) Men 'A Monster Calls' er allerede indkøbt, så der er stor chance for at det kunne blive den. Jeg har sådan en lyst til at røre ved den hver gang jeg går forbi den haha ;) De andre bøger ville virkelig krydse en grænse for mig. Jeg er ikke særlig god til King og jeg er elendig til krimier. Men det kunne være interessant at forsøge mig med noget udenfor min comfort-zone ;)

   Tak for anbefalingen - jeg ejer også dem alle sammen nu, så jeg burde egentlig bare tage mig sammen og komme i gang :)

   Slet
 6. Uh det er svært at vælge, jeg har været heldig at læse så mange gode i år. Hvis jeg skal anbefale to deraf vil jeg på stående fod sige Huset vi voksede op i af Lisa Jewell og Ikk for sjov - om kemo og comedy af Geo. Den første er virkeligt godt skrevet, den anden rørte mig til tårer :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, Lisa Jewell's bog har SÅ smukt et cover *savle savle* - den ryger straks på listen. Jeg er godt nok ikke så god til Geo, men har hørt af mange efterhånden at den bog skulle være skøn. Den ryger med på listen :)

   Slet
 7. Hvad.. TO!? Hvordan skal jeg kunne begrænse mig til det? Det er jo umuligt! Det smerter mig det her, men hvis jeg kun må vælge to, så må det nok være "Vores ø" af Tracey Garvis Graves og "Maybe Someday" af Colleen Hoover :)

  (Og "Eleanor og Park" af Rainbow Rowell, "En mand der hedder" Ove af Fredrik Bachman og "Sandheden om Harry Quebert-sagen" af Joël Dicker - vi ved jo godt, at tænk der står i parenteser ikke helt tæller med. Ikke også? ;) Men de tre er altså også virkelig helt fantastiske!)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha det er klart - hvis der er parentes omkring noget, så tæller det ikke ;)
   Men begge de to første du nævner, har jeg overvejet at læse så de ryger på listen :D (Og så vil jeg overveje de andre, når du nu har været så sød at anbefale dem :D)

   Slet
 8. Jeg tog simpelthen min top vurdering på goodreads, eller var det absolut for svært at komme med to valg bare sådan lige.
  Så jeg må sige Me Before You af Jojo Moyes og Den hundredårige der kravlede ud af vinduet og forsvandt af Jonas Jonasson.
  Det er også bøger fra ret så forskellige genrer :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Me Before You er den næste bog jeg skal læse - hvis jeg skal se hende til BogForum, så SKAL jeg altså have læst den bog først! Den anden har jeg faktisk læst og synes ret godt om - så det var gode valg :D

   Slet
 9. Ej det er jo vildt svært at vælge 2 bøger! Men så nævner jeg i hvert fald 2 bøger som ikke er nævnt i de andre kommentarer; Kvinden der Forsvandt og Og Bjergene Gav Genlyd

  SvarSlet
  Svar
  1. Og bjergene gav genlyd har jeg lige læst - den var virkelig god! Den anden, er det ikke den, der lige har kørt/kører i biffen? Den vil jeg nemlig ret gerne læse - på listen med den! :)

   Slet
 10. "Winger" af Andrew Smith og "En mand der hedder Ove" af Fredrik Backman!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hermed på listen! Især den sidste har jo ikke fået andet end ros, så den vil jeg SÅ gerne læse! :)

   Slet
 11. Åh jeg har læst mange gode bøger i år..
  Men de bedste er nok "Lolita" af Vladimir Nabokov og meget overraskende, "Freedom" og Jonathan Franzen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den sidste har jeg allerede læst og den var jeg også vældig imponeret af, selvom jeg var sikker på at det var en bog, der ville kede mig til døde ;)
   Lolita har jeg længe gerne ville læse, så den er smuttet på listen :)

   Slet
 12. Den hundredårige der kravlede ud af vinduet og forsvandt af Jonas Jonasson og Astrid Lindgrens klogebog

  Beklager hvis de allerede er nævnt, jeg har ikke lige læst de andre kommentarer ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den første er nævnt og jeg har faktisk også læst den ;) Den var god, så super anbefaling. Den anden ryger på listen - tak :D

   Slet
 13. Åh, altså.. Ok. De to bedste, hvis man ikke tæller genlæsninger med:

  "The Goldfinch" af Donna Tartt + "Deathless" af Catherynne M. Valente.

  Tror jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, Donna Tartt har længe været på min overvejelses-liste. Kunne være jeg skulle give hende en chance :) De ryger på listen!

   Slet
 14. En af dem der overraskede mig positivt var Metusalem.. Virkelig god krimi af en dansk forfatter..

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, grænseoverskridende. Både dansk og krimi - du udfordrer mig ;)

   Slet
 15. Snebarnet af Eowyn Ivey.... hmm... og Anne of green gables af L.M Montgomery:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den første har jeg læst (og ELSKET) og den anden burde jeg virkelig læse! Den ryger på listen :)

   Slet