onsdag den 5. november 2014

Bag skærmen #1


Jeg synes blogging kan være en lidt ensidet fornøjelse. Som blogger krænger man en del af sig selv ud på nettet og ligegyldigt, hvor mange kommentarer man får, er det svært at kende sine læsere. Jeg har derfor bestemt mig for at komme med et spørgsmål i ny og næ, som jeg selvfølgelig håber I vil svare på - ellers går meningen jo lidt af :) Og jeg svarer desuden selv på spørgsmålet, så vi ligesom kommer i gang og I kan kende den del af mig også.

Hvad betyder jeres internet-alias/jeres blognavn/ jeres twitternavn/jeres instagramnavn? Hvad er historien bag?

Mit er jo, som bekendt, Frk. Hyms.

Frk. er nok meget logisk - jeg var frøken, da jeg lavede bloggen og har ikke haft noget behov for at ændre det til fru efter jeg blev gift. Mest fordi Fru Hyms lyder som en gammel, sur hejre og det er jeg altså ikke endnu.
Hyms er en del af mit efternavn tilsat et s. Det var min søster, der begyndte at kalde mig Hyms for en del nogle år tilbage og så hang det ligesom bare ved. Nu kalder stort set alle mig det, bortset fra min mor, men det ville nok også være underligt :)

Hvad med jer? :)

26 kommentarer:

 1. Fru. Hyms. Haha, ja det lyder som en sur gammel hejre :P

  Mit er Samhain (Tilsat enten dk eller 4000, hvis samhain i sig selv er optaget)
  Samhain er en keltisk højtid - halloween. Jeg elsker det keltiske og jeg elsker halloween, derfor valgte jeg det i sin tid, og det hænger også bare ved. dk står jo så for danmark :P og 4000 for roskilde

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det gør det nemlig :P

   Dit navn passer bare SÅ godt til dig! (altså Samhain - selvom Sabrina sådan set også klæder dig ret godt :P) Irland og dig er jo et perfekt match :)

   Slet
 2. Skøn idé! Det er altid rart, at lære både følgere og de man følger, bedre at kende.

  Mit blognavn (wondrous bibliophile) er en betegnelse for hvor voldsomt bogglad jeg er, hvor de øvrige "brugernavne" (goodreads, instagram, twitter und so weiter) er "Malenehu", som faktisk bare er mit navn: Malene Hu(lgaard), for så fantastisk kreativ er jeg! ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dit blognavn gør i hvert fald at man ikke er i tvivl om, hvilken slags blog man er havnet hos og det er jo skønt :)
   Det er præcis lige så kreativt som Hyms :P (og så er Hu virkelig fedt at sige - sådan lidt ugle-agtigt. Og ugler er jo bogglade :D)

   Slet
 3. Rigtig god idé - og sjovt at høre historiesn bag dit 'navn'.
  Mit blognavn er The Bookworm's Closet, da det beskriver mine to store interesser som min blog omhandler: bøger og tøj - i en stor pærevælling :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Puha, det er da to dyre fornøjelser ;) Og samtidig er det et blognavn som man kan læse alt muligt ind i: hvad gemmer du i skabet - frække bøger, farlige bøger, faglitteratur. Der er mange gode bud ;)

   Slet
 4. Virkelig fin idé. Jeg glæder mig i hvert fald både til at følge med og deltage selv :)

  Mit blognavn (boghjørnet) siger vidst ret meget sig selv, og det er egentlig ikke fordi, der som sådan ligger en historie bag. Jeg havde bare brug for et navn, der med det samme udtrykte bogblog, og det var det første, jeg kom i tanke om. Mange steder på nettet hedder jeg bare Simone Hagemann, hvilket der ikke ligger andet bag, end at det er mit navn :b På Instagram hedder jeg dog "Schjoetz" - mest fordi mit navn var optaget. Men derudover er det et familienavn, og et navn som jeg godt kunne tænke mig, at få tilføjet som mellemnavn. På div. spilhjemmesider hedder jeg "Gudinden", hvilket egentlig mest af alt var en joke, engang jeg skulle oprette mig et sted. Men det var ledigt, og er det faktisk rimelig ofte - så det hang ligesom bare ved ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tænker tit at mit blognavn slet ikke udstråler noget om mine interesser og at det måske var en fejl - men samtidig er det jo super smart nu, hvor jeg blogger om andet end bøger. Så jeg var garanteret bare fremadsynet da jeg oprettede bloggen :P

   Jeg havde faktisk undret mig over Schjoetz, for det er jo ikke lige noget jeg forbinder med hverken Simone eller Hagemann ;) Men det lyder godt som mellemnavn til de to!

   Slet
 5. Mit blognavn 'flyv med mig', kommer faktisk som inspiration fra "flyv af sted med mig"-sangen fra Tommelise (som er en film jeg elsker!). Mit twitter/instagram-osv alias 'Melianosia' er egentlig mit gamle Hogwarts-brugernavn, som jeg har brugt på diverse online medier siden jeg var teenager. Meliano Sia går på Hufflepuff og har været hjælpelærer ;) navnet har hængt ved lige siden, da det er et, som jeg selv har fundet på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dit blognavn har altid fået mig til at tænke på eventyr, så det passer jo meget fint ;)

   Fedt med et navn der hænger ved og som er meget specielt (og viiiildt pænt! - Sia var faktisk oppe at vende som navn til Pigebarnet)

   Slet
 6. Mit blognavn siger ikke så meget om mig, men mere om hvad bloggen skal forestille at handle om.
  Mit kaldenavn Misci stammer tilbage fra folkeskolen hvor en storesøster til en veninde begyndte at kalde mig det. Oprindeligt hadede jeg det fordi, men som årene gik hang det bare ved og det var hvad folk begyndte at kalde mig og jeg selv sagde folk kunne kalde mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvordan udtaler du det? Miski eller missi eller? Det var også sådan det startede med min søsters kælenavn. Hun ønskede sig et kælenavn og valgte et, som jeg syntes var grimt. Så jeg kaldte hende noget andet og det hang ved :P I dag kan hun dog ikke forestille sig at bliver kaldt det andet ;)

   Slet
 7. Årh, det er et hyggeligt spørgsmål og svar :D Faktisk synes jeg ikke Fru Hyms lyder særlig snerpet. Hyms er så fint et navn, at det ligesom "bløder det op" :) Men jeg er underligt nok også begejstret for at blive kaldt Fru Hansen - det lyder virkelig som en sur tante, og giver derfor en vis autoritet :D

  Men mit bloggernavn, Cawina, er egentlig utrolig fantasiløst. Det er jo bare et kælenavn for Carina, som mange af mine venner kalder mig - men jeg synes det lyder så nuttet (og hvem vil ikke være nuttet?). Men lige nu tænker jeg, at jeg i stedet skulle have kaldt bloggen for Fru Hansens Verden, haha :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, hvor er det sødt skrevet - tak :D For mig er Fru Hansen sådan en skrap dame, der gemmer på et hjerte af guld. Hende, alle børnene er lidt bange for men som viser sig at være den eneste, der er rigtig interesseret.

   Haha, der er i hvert fald stor forskel på, hvad Cawina og Fru Hansen udstråler :P Men synes CawinaWorld er et super godt blognavn - de 2 W'er ser godt ud sammen :)

   Slet
 8. Hvor er det bare et fedt indlæg. God idé! Og så glæder jeg mig til den dag du skifter til Fru Hyms (for det er du nødt til at gøre). Det lyder simpelthen alt for fantastisk til ikke at gøre det.

  "Sort tale" er egenligt mest af alt selvironisk. Jeg har det med at være lidt af en hat til at formulere mig, bruge faste vendinger og ordsprog. En mild Amalie om man vil. Og så var det samtidig et navn, der lagde fokus på sproget og de skrevne ord. Jeg tænkte det var en god idé dengang :D Haha.

  "Michella Tora" er mit internet alias, fordi jeg måske stadig lidt er af den gamle skole, hvor man ikke må ligge alle sine informationer ud på internettet. Jeg er sådan et sejt menneske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, nu er jeg jo nærmest nødt til at lave en blog mere, hvor jeg kan brokke mig over alting - præcis som Fru Hyms vil gøre det ;)

   'En mild Amalie' - Jeg elsker det! :D Selvironi er vejen frem og Sort tale er altså et fedt blognavn - det fangede i hvert fald mig med det samme :)

   Jeg har det på samme måde omkring informationer, man smider på nettet. The old way is the best way ;)

   Slet
 9. Super fedt indlæg.
  Skrivepulten kom sig lidt af at jeg gerne ville skrive om bøger, både det at læse dem og det at skrive dem, og Skrivepulten var derfor nok mest bare en betegnelse for at det er der historierne begynder - ved en skrivepult. Om så ens personlige skrivepult er sin bærbar, eller notatesblokken, eller gamle skrivemaskine er egentlig underordnet, for mig kædede det bloggen sammen til det jeg gerne ville have den til at handle om.
  Jeg bruger ikke rigtig internet alias længere, i gamle dage var det Krizi - kort og godt fordi man ikke kan finde noget der rigtig er kælenavn for Karin. Så mine venner fra handelsskolen fandt på at kalde mig Krizi fordi det var en blanding af mit yndligsslik - lakrids, mit navn og så det nørdede 'z' skulle jo også med fordi jeg i bund og grund var/er en nørd. ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, jeg elsker historier om kælenavne fra da man var barn/teenager. De er skide charmerende! :D
   Taget i betragtning af, hvor mange skrivetips og sådan noget du kommer med, så er Skrivepulten jo også det helt perfekte navn til dig! (også selvom jeg ALDRIG kan huske om det er .dk, .wordpress.com eller blogspot.com og derfor bare Google Karin Skrivepult hver gang jeg skal finde dig :P )

   Slet
 10. Fedt indlæg.
  Jeg har skrevet lidt om hvor jeg hedder sådan og hvorfor bloggen er navngivet som den er, inde på min blog, da det er lidt af en længere forklaring.
  Indlægget kan ses her: http://breveframaanen.blogspot.dk/2014/11/bag-navnet.html

  SvarSlet
  Svar
  1. Super fint indlæg - man føler, man kommer lidt nærmere personen bag når man kender tankerne bag navnet :)

   Slet
 11. Normalt benytter jeg bare mit helt almindelige navn Kathrine på nettet, for min opfindsomhed er ikke eksisterende på det punkt.

  Mit blognavn (Bøger på Tværs) kommer sig af at jeg dengang kun havde en enkelt reol til mine bøger og at der ofte lå bøger på tværs oven på de bøger der stod almindeligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej, hvor sjovt - jeg har altid troet at dit blognavn kom af at du læste og analyserede bøger på kryds og tværs når du anmeldte dem :D Så lærte jeg lige noget nyt ;)

   Slet
 12. Blognavnet Bogvalg fandt jeg på, fordi jeg havde en idé om at det skulle symbolisere, at jeg bevidst valgte at læse via forskellige medier af forskellige grunde; at lige meget hvad, så var det jo en bog jeg havde valgt (har oplevet, at folk ikke accepterer andet end print, for værende egentlige bøger), men jeg opdagede ret hurtigt at jeg sjældnere læste e- og lydbøger i forhold til printede, og at der ikke altid er en betydningsfuld historie bag, hvorfor jeg har valgt at læse en bestemt bog, så nu er navnet mest ensbetydende med at valget er faldet på den respektive bog, der er anmeldt. Det er også meget nemmere og giver mere mening, hehe.

  Og ellers bruger jeg Nadia som vist navn, fordi det er mere personligt faktisk at kalde sig det man hedder - og nu er det vidst også blevet mere normalt, at benytte sit egentlige navn online end det var før i tiden — Og så er jeg nok også lidt fantasiløs, når det kommer til at finde på navne. :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også glad for, at min søster har givet mig et kælenavn - ellers var jeg aldrig kommet længere end Sabina ;)

   Det er ret fedt, at der er en anden historie bag end den man (jeg) først antager. Også selvom historien måske ikke er så relevant længere :)

   Slet
 13. Buch's books kom sig af, at Buch er et af mine efternavne. Det var næsten for oplagt til at gå forbi.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altså også for fedt! Jeg vil også have et boglydende efternavn! :D

   Slet