lørdag den 20. december 2014

Indrømmelser #5

Ligegyldigheder, semi-hemmeligt eller noget, man ikke taler så meget om. Indrømmelserne er mange ting, men nok mest her, hvor jeg deler det, jeg ikke ellers får sagt.
Jeg undgår så vidt muligt at læse bagsideteksten på en bog lige inden jeg læser den. Jeg kan sagtens have læst den på et tidspunkt, men jeg vil gerne gå ind til bogen med så lidt information så muligt. Jeg læser dog altid teksten enten mens jeg læser bogen eller bagefter. Det er altid lidt sjovere når man ved, hvad der sker i bogen. Så er man også opmærksom på, om der er eventuelle spoilere - seriøst, hvorfor putte spoilere på bagsiden af bogen!?

Det er det samme med filmtrailere - det er altid meget mere spændende at se en trailer efter man har set filmen. Så opdager man pludselig, hvor meget af filmen der egentlig bliver afsløret uden at man lægger mærke til det. Fascinerende!

Billederne viser 3 bøger, som jeg mener har perfekte bagsider. Især The Name of the Wind har en skøn bagsidetekst!


Dystopia: "Der er flere verdener end der er stjerner. De kan være styret af Lyset eller Mørket. Deres beboere kan være dybsindige tænkere eller primitive dræbere. To riger kan ligge på hver sin side af Evigheden, og alligevel have grænser som skærer hinanden, uden at disse nogen sinde mødes. Men hvis skæbnen vil, så ophører barriererne i tid og rum. Og grænserne flyder sammen og åbner porte..."

The Name of the Wind: "I have stolen princessed back from sleeping barrow kings. I burned down the town of Trebon. I have spent the night with Felurian and left with both my sanity and my life. I was expelled from the University at a younger age than most people are allowed in. I tread paths by moonlight that others fear to speak of during day. I have talked to Gods, loved womed, and written songs that make the minstrels weep. My name is Kvothe. You may have heard of me."

Emma: "One half of the world cannot understand the pleasures of the other."

6 kommentarer:

 1. Jeg elsker også bagsiden på The Name of the Wind, selvom den i virkeligheden afslører pænt meget af handlingen for både bog 1 og 2 (og muligvis også den tredje).

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, men det tænker man (jeg) bare ikke rigtig over, fordi det er beskrevet på den måde, det er :)

   Slet
 2. Jeg hader virkelig, når bagsidetekster røber for meget. Forstår ikke hvordan forlag kan begå den fejl. Men jeg læser som regel teksterne alligevel (trods faren for spoilers), så jeg har en lille idé om, hvordan starten af bogen vil være.

  Rigtig glædelig jul. Håber du får tid til at læse her i juleferien - og at du finder nogle hårde pakker med masser af bogstaver i under juletræet ;-)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber, du havde en skøn jul og et godt nytår, når jeg nu er så langsom til at få svaret ;)

   Slet
 3. Jeg synes det er så fint med et citat på bagsiden - og dem du fremhæver er virkelige gode!

  SvarSlet