lørdag den 7. marts 2015

Damsel Distressed - Kelsey Macke

Originaltitel: Damsel Distressed
Forfatter: Kelsey Macke
Serie: -
Forlag: Spencer Hill Contemporary
Sider: 336
Udgivelsesår: 2014
Læst på: Engelsk
Dansk titel: Ikke oversat
Kilde: ARC
Første sætning: They've been lying from the start.

***

Hotte piger får deres eventyr. Ingen bekymrer sig om stedsøstrenes historie. De piger får ikke en sød slutning; de får et liv fyldt med længsel.

Imogen Keegen har aldrig haft sin happily ever after - faktisk tror hun slet ikke på de er mulige. Lige siden hendes mors død for syv år siden, har Imogen været ind og ud af terapi og kæmpet med et 'følelsesmæssigt forstyrret' label samt hadet sin permanente plus-size størrelse.

Da Imogens nye stedsøster, den onde og smukke Ella Cinder, flytter ind, begynder Imogen at miste grebet om de små brudstykker, hun har forsøgt at holde sammen. Det eneste der gav hende trøst er teateret, ostefritter og hendes bedste ven Grant, men selv det er ikke nok til at redde hende fra smerten denne gang.

Mens Imogen nyder sit øjeblik i rampelyser efter skolens musical, bliver hendes dagbog med alle hendes mørkeste tanker smidt til offentlig skue. Nu må Imogen enten overgive sig til den evigt voksende mængde af smerte eller acceptere sin rolle i sin egen livshistorie og måske finde sin happily ever after...

***

Jeg er ikke sikker på at jeg forstår den her bog. Jeg troede, det ville være en form for retelling af Askepot set fra stedsøsterens side og jeg elsker retelling. Desværre kan jeg slet ikke se historien om Askepot heri, bortset fra navnet. Og jeg har altså brug for mere end et navn for at forbinde historien til det originale eventyr. Men det her har, som sagt, intet med Askepot at gøre. Det er bare en kedelig historie, hvor en af personerne tilfældigvis hedder Ella Cinder.

Oftest, når jeg ikke kan lide hovedpersonen, kan jeg ikke lide bogen. Det her er præcis sådan en situation. Imogen er den mest irriterende hovedpersoner. Hun piber og er så træls! Hun brokker sig over ALT og jeg blev så træt af at høre på hende. Jeg forstår godt, at hun har nogle problemer, men helt ærligt - hun har ingen gode sider overhovedet! Hun er selvoptaget, selvglad og så needy! Ella Cinder er en møgkælling for at sige det rent ud og det var så kliché. Nogle af bipersonerne er faktisk ganske udmærket og velbeskrevet, men der var bare alt for få af dem.

Historien er så gennemskuelig at det gør helt ondt. Alt er gjort klart nærmest fra start og der er ingen overraskelser eller twist til at gøre historien interessant. Lysten til at læse bogen forsvandt, jo længere jo kom ind i historien. Og det er virkelig en skam, for den er faktisk udmærket skrevet. Så jeg har ikke afskrevet at læse noget af Kelsey Macke en anden gang, men denne historie gjorde bare intet for mig.

Det er længe siden, jeg har læst den og jeg gav den 2 stjerner dengang. Skulle jeg om-rate den, havde den fået 1 stjerner, men det gør jeg af princip ikke så lad mig i stedet gøre det helt klart med ord: Det her er ikke en retelling. Det er en kedelig historie om en frygtelig irriterende og krævende pige, der tror at hvis hun klager over alt og alle, vil det gøre hendes liv bedre. Lad være med at spilde tiden her - læs noget andet!

2 kommentarer:

  1. Øv, det er så ærgerligt når bogen ikke kan leve op til ens forventninger. Især her når en af karaktererne tydeligvis har fået navn efter Cinderella, men at bogen så intet har at gøre med historien om hende.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er så irriterende, for jeg kan på ingen måde give bogen en fair chance ud fra dens eget præmis når jeg føler mig snydt på den måde. Og det går jo ud over bedømmelsen :/

      Slet