mandag den 12. oktober 2015

Kvinden i toget - Paula Hawkins

Originaltitel: Piken på toget
Forfatter: Paula Hawkins
Serie: -
Forlag: Gyldendal
Sider: 391
Udgivelsesår: 2015
Læst på: Dansk
Dansk titel: Kvinden i toget
Kilde: Anmeldereksemplar fra Gyldendal
Første sætning: Hun er begravet under en vortebirk, nede ved de gamle togskinner, i en grav, der er markeret med en varde.

***

Hver morgen tager Rachel toget ind til London sammen med alle de andre pendlere. Hver dag holder toget stille foran et bestemt hus, og Rachel betragter det smukke unge par, som bor her. Hun fantaserer om, hvad de hedder, og forestiller sig, at deres liv er helt perfekt. Men en dag ser hun noget dybt chokerende fra togvinduet - og kort tid efter forsvinder kvinden fra huset. Rachel kontakter politiet og begynder at blande sig i efterforskningen. Men Rachel er ikke noget pålideligt vidne. Faktisk kan hun ikke engang stole på sig selv.

***

Kvinden i toget er lynhurtigt blevet en bestseller og den er nærmest umulig at komme udenom. Normalt er det ikke en genre, jeg læser, men jeg blev nysgerrig efter at vide, hvad der gjorde den så populær. Efter at have læst den må jeg indrømme at selvom jeg godt kan forstå dens popularitet, så er det ikke en bog for mig.

Historien er fortalt fra tre forskellige synspunkter, hvor Rachels er den dominerende. Jeg hader dem alle sammen. Okay, hader er måske et lidt stærkt ord, men det er en flok klynkende, usympatiske og forfærdelige kvinder der fortæller historien. De har alle tre store problemer og jeg kan i teorien godt se, hvorfor det er interessant at læse om, hvordan de takler problemerne og hvordan problemerne har indflydelse på deres dagligdag og deres omverden. Det giver et dybt indblik i psykologiske lidelser og Paula Hawkins har ramt godt med sine beskrivelser. Men det var bare ikke noget for mig at læse om. Jeg blev træt af klynkeriet, jeg blev irriteret over dumheden og jeg savnede bare ét anstændigt menneske i hele det virvar af usikkerhed, magtspil og falskhed.

Jeg gættede forholdsvis hurtigt det store plottwist og selvom det selvfølgelig altid er en smule irriterende, var det faktisk ikke videre generende, fordi det (for mig) mere drejede sig om, hvordan personerne nåede frem til konklusionen fremfor hvad der egentlig skete. Jeg kunne rigtig godt lide udviklingen i historien, selvom jeg egentlig synes den var lidt langsom og havde et par gentagelser.

Jeg sad ikke med øjnene limet til siderne fra start til slut, men bogen er velskrevet, forholdsvis spændende og giver et interessant indblik i mennesket og hvor langt man er villig til at gå i forskellige situationer samt hvordan man takler sine problemer. Jeg forstår godt hypen og trænger du til et spændingsdrama, kan bogen sagtens være den helt perfekte.

4 kommentarer:

 1. Denne bog var absolut heller ikke noget for mig. Det er længe siden, at jeg har læst en bog med så mange ucharmerende og ubehagelige personer. Og jeg fandt Rachel ufattelig irriterende.

  http://bookwormscloset.com/

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo helt vildt så frygtelige de mennesker er! Dejligt at have en forbundsfælle i al rosen ;)

   Slet
 2. Åh nej - nu bliver jeg i tvivl om, hvorvidt den er værd at læse. Har ellers planlagt at læse den her i løbet af oktober... hm... :-/

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes, du skal gøre det - den er trods alt virkelig populær og utrolig medrivende selvom man ikke er superfan :)

   Slet