lørdag den 14. april 2012

"Sværdets stemme" - Lian Hearn

Titel: Sværdets stemme
Forfatter: Lian Hearn
Serie: Otoriklanens fortællinger #0
Forlag: Gyldendal
Sider: 608
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 4/5

SPOILER ALERT

Læs først: Nattergalens sang, Hejrens tegn, I månens skygge og Tempelfuglens fjerFra bagsiden: Sværdetsstemme er den nye begyndelse - og den store finale - på Otoriklanens fortællinger.
Lord Shigeru er arving til Otoriklanenog står over for truslen fra Iidaklanen i øst og sine onklers forræderi derhjemme. Skæbnen og Shigerus unge stædighed bringer Otoriklanen i krig, og han må udstå et knusende og tragisk nederlag ved alget på Yaegaharasletten.
Shigeru skjuler sin hævntørst og foregiver at være svag og nedbrudt, mens han venter på det helt rigtige øjeblik at slå til, så han kan vinde Midtlandet tilbage og leve sammen med den kvinde, han elsker, Lady Maruyama. Og efterhånden skaffer han sig viden om Stammen og venner blandt den lejemordere; venner, som beskytter ham og som afslører eksistensen af en lille dreng i en fjerntliggende landsby - en dreng, som får altafgørende betydning for Shigerus planer om hævn...

Jeg blev ret overrasket, da jeg opdagede, at der var en bog nul til denne serie. Bogen kan læses både før og efter, man har læst de andre bøger. Jeg vil ikke skrive for meget om indholdet, for ikke at afsløre noget fra de andre bøger.
Det er skønt med en fortælling om Shigeru, lidt viden om, hvorfor han er som han er. Bogen er i samme stil som de andre af Lian Hearns bøger og giver et rigtig godt indblik i tiden før Takeo. En anbefalesværdig bog i samme stil med de andre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar