lørdag den 21. april 2012

"Den enes død" - Sara Shepard

Titel: Den enes død
Forfatter: Sara Shepard
Serie: Lying Game #1
Forlag: Politikens Forlag
Sider: 275
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 2/5


Emma blev forladt af sin mor som femårig og er siden blevet kastet rundt mellem plejefamilier. En dag ser hun en video, der fuldstændig tager pusten fra hende, for hovedpersonen i videoen ligner hende fuldstændigt. Hun finder ud af at pigen i videoen hedder Sutton og via facebook får de kontakt og aftaler at mødes.
Men pludselig er Emma hvirvlet ind i et spil med Suttons venner, der alle tror hun er Sutton. Men hvad er det egentlig sket med Sutton?


Den enes død stod på min to-read-liste i år, sammen med de tre andre i serien. Og havde de sidste tre ikke stået der, havde jeg nok ikke læst dem. Bogen er enormt forvirrende, fordi Suttons spøgelse blander sig, som jeg-fortæller. Desuden er Emma en utrolig irriterende hovedperson. Hun overtager lidt for villigt rollen som Sutton og bliver en værre kælling, for at sige det rent ud, mens hun samtidig forsøger at overbevise sig selv om, at det hun gør, er i orden.

Der er flere ting i bogen, der virker alt for urealistiske til, at bogen fungere for mig. F.eks. at Emma kan komme i plejefamilie hos en enlig mor og hendes søn, samt at der slet ikke er nogen, der savner Emma efter hun bliver Sutton. Sproget er heller ikke fantastisk, det er lidt for simpelt og generelt synes jeg bare, den var træls at læse.

Alt i alt er det ikke en særlig positiv anmeldelse herfra, men jeg håber, serien bliver bedre med de tre andre bøger, som jeg jo er "tvunget" til at læse.

2 kommentarer:

 1. Hejsa Sabina :)

  Ja, der var nemlig helt utrolig mange ting, der slet ikke stemte i manuset. Specielt mht. den der snuf-video, som hun lige slår op på, og selv er på forsiden uden at dem fra Youtube eller hvor det var, havde slettet den pga. det grove indhold. Bagefter rejser hun lige til en hel anden stat, bare fordi hun modtager en mail, uden at overhovedet ringe først eller noget.

  Jeg synes den bog er uhyggelig dårligt skruet sammen, men altså respekt nok for dem, der ikke ser fejlene og kan nyde det gode.

  Tv-serien ser faktisk rigtig spændende ud - den går på abc i USA - men de har godt nok også lavet mange ting om fra bogen. Altså, rettet mange af fejlene i bogen.

  Mange hilsner Peter

  SvarSlet
 2. Man må da virkelig håbe de har rettet fejlene når de overfører den til TV ellers er det da helt hen i vejret :)Men overvejer da lidt at se et afsnit, bare for at se, om den er bedre ;)

  Men ja, virkelig dårlig skruet sammen, var virkelig skuffet over den! Måske et yngre publikum, sådan 12-14 årige, ikke opdager det, men bare synes den er vildt spændende. Og så er det jo godt :) Det vigtigste er vel at være underholdt imens man læser..

  SvarSlet