onsdag den 9. januar 2013

Crave - Melissa Darnell


Originaltitel: Crave
Forfatter: Melissa Darnell
Serie: The Clann #1
Forlag: Harlequin Teen
Sider: 416
Udgivelsesår: 2011
Læst på: Engelsk
Dansk titel: Ikke oversat

Fra bagsiden: Blodlyst. Magi. Forbudte hemmeligheder.
Savannah Colbert er tilbage i Taylorsville High efter en livstruende sygdom og føler sig mere som en freak end nogensinde før. Folk kigger anderledes på hende, stirrer og griner. Bortset fra Golden Boy Tristan Coleman, der pludselig ikke kan holde sig væk og Savannah får snart de samme problemer. Men den mystiske klan, en gruppe hekse med ukendte kræfter og et ubrydeligt bånd til Tristan, holder øje med dem. Savannah og Tristan har været hinanden forbudt siden deres fødsels. Deres kærlighed er til fare for alt og alle de kender. Men begæret brænder og kan ikke benægtes...

***

Det her er ren Romeo og Julie med et meget lille paranormal spin. Historien om to unge mennesker, der ikke kan få hinanden og derfor selvfølgelig finder hinanden helt uimodståelig  Det paranormale er desværre til at overse gennem det meste af bogen. Både Savannah og Tristan kommer fra overnaturlige familier og det er den del, der gør at de ikke kan være sammen. Men efter at vi har fundet ud af det, kommer det paranormale kun ind med et par linjer ind imellem. Herefter er fokus mere eller mindre på, hvor meget de to unge vil have hinanden og hvad de får deres skole- og fritid til at gå med. Først i slutningen kommer det paranormale virkelig frem, men på det tidspunkt var jeg så træt af bogen, at jeg faktisk var ligeglad.

Sproget er hverken særlig godt eller særlig dårligt i bogen. Der kunne sagtens skæres omkring 100 siders ligegyldighed væk, af den slags hvor enten Savannah eller Tristan bare sukker over, at de ikke kan være sammen. Det bliver simpelthen for trivielt i længden og det gør det ikke bedre, at vi stort set hver dag skal høre om Savannahs morgenpligter. Det er altså for kedeligt!

Savannah er faktisk generelt vildt kedelig, til trods for Melissa Darnells forsøg på at gøre hende interessant med en 'skør' bedstemor, en fraværende mor og seriøst far-problemer. Savannah er en ligegyldig push-over, der bliver behandler dårligt af både familie og venner, men som åbenbart er ligeglad. Tristan er hamrende dum og får han ikke sin vilje, finder han en måde at opnå den på alligevel. Hans klan-venner og -lærer kan åbenbart mærke at han har problemer med at styre sine følelser for Savannah, men alligevel er der ingen, der forsøger at stoppe ham i at lægge an på hende - til trods for at de alle godt ved, at hun er forbudt område! Det virker jo bare vildt logisk. Ingen andre karakterer bliver ordentlig introduceret før de skal bruges til at sætte mere fokus på Savannah og Tristans problemer.

Havde det ikke været for min stædighed, var jeg stoppet med at læse Crave allerede efter 100 sider. Den er ikke tiden værd, læs noget ordentligt YA i stedet!

3 kommentarer:

 1. Har du læst de to bøger? :) Jeg skal ha fingrene i dem på et tidspunkt og have læst dem. Specielt the False Prince lyder god synes jeg

  SvarSlet
 2. Jeg svarer lige på din anden kommentar fra 5. januar, som jeg først lige har opdaget: 'Ja er der ikke? Hehe. Føler mig også meget heldig. Har du ikke alle bøgerne? Du har jo så mange hehe'

  Jeg ejer faktisk ikke alle de bøger, du har fået, men jeg har da et par stykker af dem ;)
  Og jeg både ejer og har læst The False Prince og Beautiful Creatures. The False Prince er fantastisk! Jeg var i hvert fald vild med den og jeg har pre-ordered den næste allerede haha ;)

  SvarSlet
 3. Hehe du har bare så mange bøger, at jeg troede du havde dem :P Men undre mig ikke at du har nogle af dem :D

  The False Prince vil jeg også virkelig gerne læse :)

  SvarSlet