lørdag den 12. januar 2013

Glashuse - Rachel Caine

Originaltitel: Glass Houses
Forfatter: Rachel Caine
Serie: The Morganville Vampires #1
Forlag: Tellerup
Sider: 317
Udgivelsesår: 2011
Læst på: Dansk
Dansk titel: Glashuse

Fra bagsiden: Claire starter allerede som 16-årig på Texas Prairie University, som viser sig at have rædselsfulde boligforhold og en elendig undervisning. Derudover mobbes hun af Monica og hendes slæng på en så grufuld måde at Claire frygter for sit liv. For at få lidt fred finder hun derfor et værelse i nabobyen Morganville, men hvad hun ikke ved er at den regeres af vampyrer...

***

Jeg har virkelig svært ved at finde ud af, hvad jeg synes om denne bog. På den ene side kunne jeg godt lide den. Der var humor, action, søde fyre og ordentlige vampyrer. På den anden side kan jeg ikke fordrage Claire (selvom hun trods alt bliver bedre igennem bogen) og der er et par småting i historien, der irriterer mig.

Claire er vanvittig irriterende. Hun bliver ved med at sige, at hun ikke vil behandles som et barn og alligevel opfører hun sig som et igen og igen. Hun nægter at lytte til andre og er generelt utrolig stædig og dum. Hun bliver heldigvis en smule bedre igennem bogen og der er en chance for, at hun faktisk bliver en ordentlig hovedpersonen i de kommende bøger.

Der er nogle ting ved den generelle historie, der irriterer mig. Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor folk bliver boende i en by, hvor der åbenlyst bor farlige vampyrer. Jeg forstår heller ikke, hvorfor Claires forældre sender deres over-intelligente datter til et universitet, der har dårlig undervisning og høj forsvindingsprocent.

Heldigvis har Glashuse også positive sider. Michaels historie er fantastisk og han blev lynhurtig min yndlings. Shane er også en skøn karakter og de to er er helt sikkert med til at hive den samlede opfattelse af bogen op. Vampyrerne er onde, men der er forskellige grader af ondskab og de primære vampyrer har personlighed og er ikke bare ligegyldige onde skabninger. Det kan jeg rigtig godt lide.

Bogen er hurtigt læst og udmærket underholdende, til trods for mine problemer med den og jeg har planer om at læse resten af serien, for bogen slutter med en ret stor cliff hanger.

2 kommentarer:

  1. Det med hvorfor ingen flytter, altså bliver boende, er der en grund til :) Bliver vist forklaret i den næste bog så vidt jeg husker

    SvarSlet
    Svar
    1. Hmm, jeg har også læst den næste bog og synes ikke, jeg fik en ordentlig grund. Kan du ikke forklare det for dumme, lille mig? :D

      Slet