lørdag den 14. september 2013

Random #3

Jeg har brug for jeres hjælp!

Mit hår går mig på nerverne i øjeblikket og jeg håber I kan hjælpe mig med at kunne lide det igen. Problemet er, at jeg åbenbart pludseligt har fået enormt tørt hår - sådan helt hø-agtigt. Og det er skide irriterende og grunden til at mit hår sidder i en hestehale eller en knold det meste af tiden, hvilket jeg er ret træt af for jeg kan godt lide langt hår, der hænger - hvis det vel at mærke er velplejet og pænt.

Mit problem er at stort set ligegyldig hvilken shampoo jeg bruger, bliver det ikke bedre. Jeg har prøvet nogle, der lovede ekstra fugt. Jeg har prøvet nogle, der var sulfat-fri. Jeg har prøvet nogle, der var økologiske. Intet hjælper! Min balsam i øjeblikket er skøn og gør meget for at afhjælpe problemet, men det er træls at kunne mærke det tørre, tunge hø-hår når man putter shampoo i.

Kender I til problemet? Har I råd til mig? Hvilke produkter bruger I?

Jeg har hår ned til kanten af BH'en på ryggen og det bliver vasket enten hver eller hver anden dag - og ja, det er for meget, men jeg træner 5 ud af 7 dage om ugen i øjeblikket (for at tabe nogle af de uendelige mange kilo, der er røget på) og jeg nægter at lade være med at vaske hår efter træning. Hvis det er muligt at finde produkter, der ikke koster en formue, ville det være det allerbedste. ;-)

14 kommentarer:

 1. Jeg har stor succes med Aussie. Det koster en bondegård i Danmark, og det er ikke den samme slags som den i USA, men de lilla flasker man kan købe i USA (Og vist også England) har jeg gode erfaringer med. Du kunne evt. bestille på amazon uk. :)

  Men derudover: Har du testet dit vand og din bruser? Mit hår gik helt bananas på et tidspunkt, fordi der pludselig var ekstremt meget kalk i vandet hvor jeg boede. Det var ikke noget der altid havde været der, men det kom lige pludselig og ødelagde fuldstændig mit hår for en tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har faktisk brugt Aussie før med gode resultater, men stoppede på grund af prisen (hvilket er fuldstændig åndssvagt, for jeg har brugt nogle flere penge de sidste par måneder på shampoo end nogensinde før!).

   Hvordan tjekker man sådan noget? For det har jeg overhovedet ikke tænkt på!

   Slet
 2. Jeg bruger i øjeblikket TRESemmés Keratin Smooth serie, som jeg har vundet. Jeg er blevet helt vild med den! Den gør mit hår ultra blødt, og det er virkelig let at rede ud. Bøtterne er på 750 ml, og virker til at holde ret længe (nu har jeg ikke brugt det så længe, så ved det endnu ikke 100%). De har en normalpris på 89,95, hvilket jeg egentlig synes virker lidt dyrt, men jo egentlig ikke rigtig er det, hvis man kigger på liter-prisen - desuden synes jeg ofte, jeg ser dem på tilbud :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også lige købt TRESemmés og er meget imponeret. Jeg købte den også på tilbud og overvejer om jeg skal forsøge mig med balsammen også :)

   Slet
 3. Jeg har naturkrøl og derfor ekstremt tørt hår fra naturens side og jeg anbefale dig én ting: HÅROLIE!!! og ikke en af de der supermarkedsvarianter - lóreal og hvad ved jeg (bæ bæ bæ bæ). Enten arganolie eller Moroccanoil og så bruger du det hver gang du har været i bad, i håndklædetørt hår.

  Og så self: ingen føntørring! regl nr.1 hvis man vil undgå tørt hår. Og farvning er self. også no-go (altså hvis du allerede har farvet hår er der jo intet, at gøre ved det, men du skal så ikke putte en hårfarve i det lige nu)

  SvarSlet
  Svar
  1. Min søster bruger også en eller anden olie, så det tror jeg, at jeg starter med. Jeg har hørt meget godt om den her: https://www.carolsdaughter.com/hair/monoi-sacred-serum.html
   Kender du til den? (Nok ikke, men tager lige chancen) ;)

   Desværre kan jeg ikke altid lade være med at føntørre mit hår, men jeg gør da forsøget. Selvom jeg synes det bliver så fladt når det får lov at tørre af sig selv. Jeg synes faktisk mit hår har godt af at blive farvet, hvor åndssvagt det end lyder. Men hver gang jeg har været ved frisør for at blive farvet er det ligegyldigt, hvad jeg bruger af shampoo i 2-3 måneder bagefter - mit hår er alligevel blødt og skønt.

   Slet
  2. Farve er ikke godt!!!! Farven indeholder glans der får dit hår til at se flot ud, men i virkeligheden er det smadret. Optisk illusion ;) eller man kan sammenligne det med smagsforstærkere i mad... Derudover bliver der puttet blødgørende midler i hårfarven, men det er stadig kun overfladebehandling, så når der går et par uger og det ikke virker mere, så er håret smadret og vissent. (det samme med silikone, det er kun overfladebehandlede - illusioner om et sundt hår, men egentlig gør det mere skade end gavn)

   Mht. føntørring og 'fladhed' så kan du overveje at bruge nogle stylingprodukter - evt gå i bad om aftnen og sætte håret op og så om morgenen tager du kun kropsbad (altså du holder din manke udenfor vandstrålerne) og putter noget hårpudder eller lign. i bagefter der giver volume. :)

   Slet
  3. Jeg ved godt, det er noget skidt - men det er en af de ting, man må tage med når man har jordens kedeligste hårfarve haha ;) Men har faktisk ikke fået det farvet (eller klippet) længe. Men vil i hvert fald tage alle de gode råd til mig og håbe det får mig hår tilbage til de gode gamle dage :D

   Slet
 4. Jeg har hår der normalt er ligesom dit - så jeg kender det :P Jeg har også haft stor succes med Aussie - og ligesom Eey, så er de udenlandske bedre end de danske, men de danske har også fungeret for mig.

  Jeg har dog haft allerstørst (læs: kæmpe)succes med Redkens all soft-serie. Her bruger jeg den intensive hårkur en gang om ugen (Ikke mere, for så bliver håret mystisk i strukturen), og hver gang jeg har været i bad får håret en gang arganolie fra samme serie. NURH mit hår er blødt efter jeg købte de to produkter :P De er lidt pebrede i prisen, men de er okay billige på lookfantastic.com, og af og til på nicehair.dk ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror jeg skal have fat i Redkens kuren og en god olie. Tørt hår er simpelthen det værste! Og tak for links :D

   Slet
 5. Døjer også med det til tider, og må stemme i med Maja: HÅROLIE! Det er simpelthen vidunder for dit hår.
  Jeg bruger Biosilk silk drops (den her: http://biosilk.dk/shop/biosilk-silk-therapy-172p.html) og den dur altså bare!
  Og ud over det så er en jævnlig hårkur altså også bare genialt for mit hår. Jeg bruger Schwarzkopfs BC hårkurserie, og jeg bruger den til farvet hår (den her: http://ezzence.dk/schwarzkopf-b-c-care/schwarzkopf-bc-color-save-treatment-200-ml.html#.UjSAeD-mW9A), men den 'almindelige', som hedder repair rescue, er også genial.

  Held og lykke med det :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er simpelthen ingen tvivl længere - jeg skal have fat i en hårolie! Tusinde tak for links, det gør købene lidt nemmere ;)

   Slet
 6. Jeg har også haft stor glæde af Morrocan Oil! Jeg bruger det altid, efter jeg har været i bad, og i perioder hvor mit hår trænger ekstra meget, kommer jeg også nogle gange en lille smule i håret inden sengetid og sover så med håret sat op i en knold. Det har virkelig fungeret på mit hår - og selvom olien måske er lidt til den dyre side, er den drøj i brug og efter min mening alle pengene værd
  Jeg plejer i øvrigt at købe den på Nicehair.dk eller Amazon, hvor man tit kan få den ret billigt i forhold til frisørpriser :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Amazon er åbenbart fantastisk til både bøger, film og hårolie ;)
   Smart med det lille ekstra-trick - er ret sikker på at mit hår kunne bruge en ordentlig omgang lige nu! Tak for links :)

   Slet