onsdag den 11. december 2013

Ryd Reolen 2.0

Som jeg skrev i gårsdagens indlæg kommer der hermed et indlæg omkring emner til næste års Ryd Reolen udfordring - egentlig er det bare blevet en form for emne-udfordring, men det andet lyder en hel del mere drastisk!

Emnerne er som følger:

Januar – Læserne anbefaler. Netop her får jeg brug for jeres hjælp! Fra nu af og indtil d. 31/12-2013 tager jeg imod anbefalinger fra jer - enten på twitter, på mail, på facebook eller i kommentarerne. Alle forslag vil blive skrevet ned og når januar så rammer, vil jeg kigge listen igennem og få læst så mange af dem som jeg kan nå. 

Februar - Guder. Fordi jeg elsker at læse om guder og så håber jeg, at det giver mig det spark i røven jeg har brug for, for at læse Percy Jackson serien færdig!

Marts – Retellings/Eventyr. Fordi eventyr er så hyggelige og fordi jeg ejer alt for mange retellings, som jeg gerne vil have læst.

April - Vampyr. En genganger fra sidste år - det viser sig at jeg ejer en del flere vampyrbøger end først antaget, så den ryger på endnu engang. Og så er det jo en glimrende undskyldning for at forsvinde ind i BDB-verdenen!

Maj – Kvindelig hovedperson. Også en genganger. Men det er nu engang sådan at jeg ejer utrolig mange bøger med kvindelige hovedpersoner og mange af dem er korte, hvilket nok er smart i en måned, der både indeholder baby og eksamener. Yikes!

Juni – Filmatiserede bøger. Fordi jeg håber på at det gør dem lettere/hurtigere at læse og så er det et utrolig bredt emne (for de fleste eventyr er jo også filmatiserede og er ofte forholdsvis korte og det er nok meget smart i en måned, der også indeholder eksamener og en nyfødt - endnu et yikes!)

Juli - Contemporary. Fordi contemporary ofte er lette, søde sommerbøger. Punktum!

August – Magi. Endnu et bredt emne, hvor jeg har mange bøger, der falder ind under.

September - Hekse. Skolestart og baby (det er vel stadig en baby - hvor gamle er de, når de ikke længere hedder baby?) - er spændt på, hvor meget jeg får læst i denne måned.

Oktober - Historiske/semi-historiske. Fordi jeg elsker dem og læser dem alt for lidt. Jeg forudser et gensyn med Laura Ingalls!

November - Dystopi. Fordi jeg har så enormt mange af dem og egentlig godt kan lide genren - jeg har bare ikke læst så mange, som jeg gerne ville (det lader til at være et generelt problem for mig!)


December – Jul. Fordi, well, er det ikke åbenlyst? Og julehistorier er ofte så søde og lette og helt perfekte til at komme i julestemning - noget, der sjældent sker for mig før d. 24. kl. 16 (DISNEYS JULESHOW!)

Så nåede vi til vejs ende og endnu engang vil jeg spørge pænt om I ikke vil anbefale bøger til mig! (Og I må meget gerne tjekke på min Goodreads om jeg har læst dem, før I anbefaler) :)

10 kommentarer:

 1. Jeg må simpelthen anbefale "Shantaram" af Gregory David Roberts - den er fantastisk!

  SvarSlet
 2. Fin liste!
  Jeg vil anbefale dig 3 "ting": min yndlingsserie (lang), yndlingsdystopi og en af absolut yndlingsforfatterne :) (Og så håber jeg du kommer videre med BDB - jeg gik selv lidt død efter "Lover Revealed", som klart er den dårligste efter min mening, men det går op ad igen!)

  Yndlingsserie: Dresden Files af Jim Butcher (starter med "Storm Front", som desværre ikke er den bedste, men giver en god idé om serien)

  Yndlingsdystopi (YA): "Unwind" af Neal Shusterman (helt fantastisk og meget anderledes fortælling)

  Yndlingsforfatter: Neil Gaiman (Jeg vil anbefale "Ocean at the End of the Lane" eller "Neverwhere", som et godt sted at starte)

  Håber du kan bruge det :)

  SvarSlet
 3. Kitty and the midnight hour af Cariie Vaughn, Den lille prins af Antoine de Saint-Exupéry, If I stay af Gayle Forman, Backstage Pass af Olivia Cunning. Det var lige sådan mine umiddelbare (og temmelig forskellige!) bud :)

  SvarSlet
 4. Skøn liste, har næsten lyst til at kopiere den. :0) Men jeg er bange for at det bliver for specifik.
  Med hensyn til anbefalinger, så The 5th wave og elverskud vil være mine bud :0)

  SvarSlet
 5. The Way of Shadows af Brent Weeks eller The Final Empire af Brandon Sanderson der begge er fantastiske begyndelser på trilogier.

  SvarSlet
 6. Så fin liste med så mange spændende emner :)

  Hvad angår anbefalingerne, kan jeg varmt anbefale "Rebecca" af Daphne du Maurier, "Coraline" af Neil Gaiman og "The Somnambulist" af Essie Fox! :)

  SvarSlet
 7. Der er allerede kommet mange gode forslag, og jeg kan desværre ikke huske hvilke af følgende bøger, du allerede har læst, men et par af de bedste, jeg har læst gennem de seneste måneder, er 'Assasin's Apprentice' af Robin Hobb og 'Feed' af Mira Grant.

  SvarSlet
 8. Jeg anbefaler: Me and Earl and the Dying Girl. Og The Silver Linings Play Book.

  SvarSlet
 9. Har kigget din Goodreads igennem, og jeg synes du skal læse dem her i januar:
  Immortal City (Immortal City, #1)
  After Eden (After Eden, #1)
  All Our Yesterdays (All Our Yesterdays #1)
  Jenny Pox (The Paranormals, #1)
  The Jungle Book
  Pyxis: The Discovery (Pyxis, #1)
  Dante Valentine: The Complete Series (Dante Valentine, #1-5)
  Beautiful Demons (Peachville High Demons, #1)

  :)

  SvarSlet
 10. Uden at have læst din goodreads-liste og som ny blog-følger vover jeg at anbefale et par stykker.
  Til din eventyr genre vil jeg klart anbefale Marissa Meyers Cinder serie (4 bøger er planlagt, nr 3 kommer her til foråret og man kan ikke ligge dem fra sig!).
  Filmatiserede bøger vil jeg anbefale Perks of Being a Wallflower, bogen er rigtig sød og det samme er filmen.
  Contemporary vil jeg sige Where'd You Go Bernadette (kan netop nu ikke huske forfatter, darn!), den er helt vildt sjov, og man kan så godt se scenarierne for sig - nok fordi forfatter er tidligere TV forfatter, helt klart et godt grin.
  Til dystopi vil jeg så meget anbefale Justin Cronins bøger. Han har skrevet to indtil videre og de kan også falde ind under vampyr genren. Normalt læser jeg helst bøger på deres original sprog (helst engelsk), men den her sad jeg til langt ud på natten og læste til trods for at det var den danske oversættelse jeg havde fat i. Cliffhanger på cliffhanger og endnu en bog man har svært ved at lægge fra sig.
  Håber det er nogle der vil falde i god jord.

  Vh Michelle

  SvarSlet