tirsdag den 10. december 2013

Udfordringer 2013 og 2014

Jeg ved faktisk ikke helt, hvorfor jeg bliver ved med at lave udfordringer år efter år, for jeg gennemfører dem stort set aldrig. Og alligevel gør jeg det. Måske fordi jeg synes, det er hyggeligt. Måske fordi jeg egentlig ikke er for snu. Det er ikke til at vide. Under alle omstændigheder har jeg gjort det igen. Til trods for at jeg skal have baby engang i 2014, skal jeg da lige sætte en pokkers masse mål for mig selv, som jeg jo egentlig godt ved, jeg nok ikke når.

Men lad os starte med at finde ud af, hvordan det egentlig gik for mig i 2013:

Udfordring fra BedsteVeninden: 11/20 læste (Wuhuu, over halvdelen!)
Udfordring fra Hr. Kæreste: 12/20 læste (Endnu et wuhuu)
Antal læste bøger udfordring: 169/150 - men så var jeg så dum at sætte målet op, så det nu hedder 169/200 og selvom jeg nok når et par bøger mere inden december slutter, så når jeg altså ikke op på 200!
Ryd-Reolen udfordring: 9/12 måneder - efter september gik jeg helt kold og det hjalp overhovedet ikke, at jeg ikke læste i over en måned.
Debut Author Challenge: 14/12 - endelig en challenge, jeg faktisk fik gennemført og som jeg virkelig nød! Jeg har i hvert fald opdaget flere forfattere, der skal holdes øje med fremover!

Og så til næste års udfordringer, hvor jeg får brug for jeres hjælp til den ene!

Udfordring fra BedsteVeninden: Endnu engang har hun valgt 20 bøger til mig og så må vi se, hvordan det kommer til at gå! Listen over, hvilke bøger hun har valgt, kan ses lige her.

Udfordring fra Hr. Kæreste: I stedet for at vælge 20 bøger for mig, har han bestemt sig for hver måned at trække en titel fra min TBR-Jar, så det bliver 12 ukendte bøger.

Antal læste bøger udfordring: Næste år sætter jeg mit mål en smule lavere end jeg er vant til, nemlig til 100 bøger. Jeg tænker, at den der baby nok kommer til at tage en del af min tid, så hellere sætte det lavt og så sætte det op, hvis det viser sig at jeg får en super-baby, der aldrig græder og som elsker at sove (kryds lige fingre for at den ligner sin far!)

Ryd-Reolen 2.0 udfordring: Jeg synes, ideen bag udfordringen er rigtig god og har egentlig ikke lyst til at den helt skal forsvinde. Så derfor har jeg valgt at ændre reglerne en smule i stedet. Jeg har valgt 12 emner igen, men til forskel fra i år, må bøgerne gerne være ny-indkøbte - bare der bliver læst noget indenfor hvert emne! Emner kommer op på bloggen i et indlæg for sig selv i morgen og jeg håber virkelig, I vil kigge med for jeg har brug for jeres hjælp til januars emne!

Debut Author Challenge: Denne udfordring kan jeg heller ikke helt slippe, så jeg håber på igen at kunne nå minimum 12 bøger af nye forfattere - og hvis I har nogle forslag, tager jeg meget gerne imod!

Deltager I i nogle udfordringer næste år?

20 kommentarer:

 1. Jeg har min egen jeg skal være med i :P Om jeg vil være med i flere, dunno :P

  SvarSlet
  Svar
  1. En kan også være mere end rigeligt! ;) Jeg har også givet mig selv alt for mange, men det hedder jo udfordringer så :P

   Slet
 2. Jeg deltager ikke i nogen, for jeg er træt af aldrig at gennemføre og føle mig presset til at læse dit og dat i stedet for bare selv at vælge. :) Så nu har jeg sat mig det mål, at jeg bare skal nyde læsningen. Det har været lidt for præget af pligtlæsning i år :/

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv, pligtlæsning er bare for træls! Kan godt forstå du har valgt det fra så! Jeg er heldigvis skide god til at ignorere mine udfordringer og læse hvad jeg vil haha :D

   Slet
 3. Jeg har det på samme måde som Irene - jeg er rigtig meget en humørlæser, og hvis jeg føler mig "nødt til" at læse en bestemt type bog, så dør min læselyst altså bare ..

  SvarSlet
  Svar
  1. Så kan det heller ikke betale sig at forsøge at tvinge sig selv! :)

   Slet
 4. Jeg har ingen challenges heller for næste år. Jeg gik helt amok med challenges inde på Goodreads sidste år og i starten af året, og det endte med, at jeg gik helt kold i at læse, og nærmest fik stress over det :(
  Så nu har jeg lavet en TBR-jar (med fin inspiration herfra) - den kommer til at have det samme antal bøger altid, så det er mere for at få læst nogle af de bøger, der har rumsteret længst tid på listen. Og så vil jeg gerne læse ca. 100 bøger, som jeg har gjort de sidste par år, men ellers ingen andre "regler" for læsningen

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv, at det smadrede din læselyst :(
   Men det lyder som en god ide med TBR-jar - jeg håber også, jeg kan få brugt min lidt mere næste år :)

   Slet
 5. Jeg har det også på sammen måde som Irene - jeg gider ikke presse mig selv, vil hellere bare lystlæse :)
  Held og lykke med bebs og udfordringer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :D
   Det er heller ikke meget værd at presse sig selv - så hellere bare få læst det, man har lyst til :)

   Slet
 6. Har ikke helt besluttet mig endnu. Enten deltager jeg i Sabrina's ellers laver jeg min egen. Uanset hvad kommer det til at dreje sig om 12 bøger inden for 12 forskellige emner. Synes det er meget hyggeligt, og så føler jeg mig ikke så presset, da jeg snildt når 12. Er meget imponeret over at du har læst hele 169 bøger i år... Wow!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er faktisk skuffet over 'kun' at have nået 169 når jeg nåede 173 sidste år - men mon ikke jeg kan få klemt 4 bøger mere ind i år :P
   Jeg elsker også emne-udfordringerne, fordi de kan være så brede og stadig giver en mulighed for at læse noget, man virkelig har lyst til :D

   Slet
 7. Jeg har to udfordringer til næste år - dels at færdiggøre 12 serier, dels at have et tema hvert måned, hvor jeg så læser x antal bøger, der passer til temaet (og ikke nødvendigvis alle de bøger, jeg læser den pågældende måned). Det er både en god anledning til at få afsluttet flere serier (og ikke gå i gang med for mange på én gang) og en god undskyldning for at læse et par gamle kendinge og udforske forfatterskaber, som jeg kun har snuset lidt til tidligere.

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, jeg vil også virkelig gerne have afsluttet nogle af de serier, jeg er i gang med. Tror jeg har rigtig mange, hvor jeg er nødt til at læse den første bog igen fordi jeg har glemt det meste af den - upraktisk!
   Jeg var lige inde og snage hos dig og kan se du skal læse Anne Mccaffrey - glæder mig rigtig meget til at læse dine anmeldelser af hendes bøger! :D

   Slet
 8. Jeg tror jeg vil vælge nogle mere åbne udfordringer til næste år, men jeg elsker når jeg kan bruge mine udfordringer til få læst nogle af de bøger som er lidt svære at gå i gang med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih, jeg glæder mig til at læse hvilke udfordringer du vælger - du læser jo også helt vildt :O
   Jeg er helt enig - tit glemmer jeg at jeg har bøgerne, men f.eks. emne-udfordringen får mine øjne op for de glemte sager igen :)

   Slet
 9. Jeg har så mange forfatterdebuter på min læseliste i 2014, så nu har jeg lige fundet nogle forslag til dig:

  "The Murder Complex" af Lindsay Cummings (dystopia)
  "The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender" af Leslye Walton (fantasy)
  "The Visitors" af Rebecca Mascull (historical fiction)
  "The Nethergrim" af Matthew Jobin (fantasy)
  "The Queen of the Tearling" af Erika Johansen (fantasy)

  Denne sidste glæder jeg mig enormt meget til at læse! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih, tusinde tak :D Dem vil jeg helt sikkert kigge nærmere på!

   Slet
 10. Jeg har startet min egen før :) Ellers havde jeg været med, men i 2014 skal jeg kun have én challenge! Tror jeg

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også tåbeligt at jeg bliver ved med at lave så mange, for jeg når dem jo ikke. Mon ikke jeg bliver klogere til næste år :P

   Slet