tirsdag den 27. maj 2014

Split Second - Kasie West

Originaltitel: Split Second
Forfatter: Kasie West
Serie: Pivot Point #2
Forlag: HarperTeen
Sider: 360
Udgivelsesår: 2014
Læst på: Engelsk
Dansk titel: Ikke oversat
Kilde: Vundet hos Amber

Læs først: Pivot Point


Første sætning: My car sat on the far side of the parking lot, and I couldn't get to it fast enough.

***


Livet kan ændre sig på et split sekund.

Addie kan knap nok kende sit liv efter at hendes forældre er blevet skilt. Hendes kæreste brugte hende. Hendes bedste veninde forrådte hende. Hun nægter at tro, at dette er den fremtid hun valgte. Og som om det ikke var nok, er hendes evne begyndt at opføre sig underligt. Hun har altid været i stand til at Søge fremtiden når hun står overfor et valg. Nu kan hun manipulere med og bremse tiden også... Men ikke uden en pris.

Da Addies far inviterer hende til at tilbringe vinterferien hos ham, siger hun straks ja til chancen for at forsvinde ind i Norm-verdenen, nærmere bestemt Dallas, Texas. Der møder hun den lækre og sært bekendte Trevor. Han er fuldstændig fremmed for hende, så hvorfor laver hendes hjerte mærkelig hop hver gang hun ser ham? Men efter at have overværet nogle hemmeligheder, der skulle være forblevet hemmeligheder, bliver Trevor mere mistænkelig end interesseret i Addie. Og hun har en uforklarlig lyst til at ændre det.

Imens har hendes bedste ven, Laila, selv en hemmelighed: hun kan gendanne Addies hukommelse.. lige så snart hun lærer hvordan. Men der er magtfulde mennesker, der gerne ser at det ikke sker. Laila forsøger desperat at manipulere Connor, en rugende bad-boy fra skolen - men han lader til at være den eneste fyr i the Compound, der er immun overfor hendes charme. Og den eneste, der kan hjælpe hende.

Mens både Addie og Laila febrilsk forsøger at genskabe de tabte minder, må Addie samle stumperne af en verden, hun troede hun kendte, før hun mister den kærlighed, hun næsten glemte... og en fremtid der kunne ændre alt.


***

Efter at have læst Pivot Point og elsket den, var jeg meget spændt på at begynde Split Second og jeg var virkelig nervøs for at blive skuffet. Heldigvis var den skøn, selvom den er ret anderledes end Pivot Point.

Historien er fortalt fra skiftevis Addie og Lailas synspunkt og selvom jeg egentlig var nervøs for dette i starten, fungerede det ret godt. Jeg var fra start mest interesseret i Addie og Trevors forhold, men Laila gjorde mig interesseret i hendes liv og det var virkelig rart at følge hende tilbage i the Compound, mens Addie er ude i den normale verden. Og så hjælper det at Connor er en virkelig spændende person og meget forskellig fra Trevor - præcis som Laila er meget forskellig fra Addie.

Addies historie kunne ret hurtig være blevet kedelig og blot en lang gentagelse af Pivot Point, men det var overhovedet ikke tilfældet. Tværtimod var det en fornøjelse at se, hvordan Addie og Trevors forhold udviklede sig og hvordan historien adskilte sig fra den tidslinje i Pivot Point. Laila og Connors forhold udviklede sig langsomt, men man var ikke på noget tidspunkt i tvivl om, hvor det førte hen. De er rigtig sjove sammen og jeg kunne virkelig godt lide Connor - selvom han altså aldrig bliver ligeså sød som Trevor.

Split Second er uden tvivl et must-read, hvis du kunne lide Pivot Point for selvfølgelig skal man have afslutningen på historien. Men samtidig er det også en historie i sig selv, som så absolut kan nydes uden at man kan huske den første bog 100 %. Kasie West skriver skønt og ingen af bøgerne tager særlig lang tid at læse - så hvis du er til lidt anderledes paranormal, kan duologien helt sikkert anbefales. Læs den, hvis du er til X-Men-agtige kræfter og interessante plots.

2 kommentarer:

  1. Så er den første bog røget på to-read, så jeg kan se om det også er noget for mig. :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Glæder mig til at høre, hvad du synes om den :D

      Slet