søndag den 8. april 2012

"Tempelfuglens fjer" - Lian Hearn

Titel: Tempelfuglens fjer
Forfatter: Lian Hearn
Serie: Otoriklanens fortællinger #4
Forlag: Gyldendal
Sider: 663
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 4/5

SPOILER ALERT

Læs først: Nattergalens sang, Hejrens tegn og I månens skyggeFra bagsiden: I mere end seksten år har Takeo og hans elskede Kaede regeret De Tre Riger. Med klogskab og indsigt har de opnået fred, rigdom og velstand, og folk elsker dem for det. Gamle klan-og familiefejder lurer dog lige under overfladen, og så er der Takeos hemmelige søn. VIl han virkelig dræbe sinegen far, som profetion har forudsagt? Takeo finder snart ud af, hvem der er venner af familien og måske mere vigtigt, hvem der ikke er...

Jeg havde det lidt svært med denne bog. Jeg synes, karaktererne har ændret sig, især Kaede havde jeg svært ved at kunne lide, selvom jeg har elsket hende i de andre bøger. Jeg kan virkelig ikke forstå at den Kaede jeg "kender", virkelig opfører sig sådan, som hun gør overfor sine egne børn. Desuden synes jeg Takeo er blevet "blød". Han mangler den gnist, der holdt ham i gang og er nu mere tænksom og "eftergivende". Det er ret svært at forklare.
Men bogen er stadig fantastisk, selvom den er en del mere voldsom end de andre. Jeg havde læst at slutningen overraskede og irriteterede en del, men jeg kan faktisk godt lide den. Skøn bog, jeg gerne vil anbefale.

4 kommentarer:

 1. Det lyder lidt som noget jeg kunne finde på at gøre. Er forfærdeligt god til de dér overspringshandlinger, når det gælder lektier i ferier.
  Og nu glæder jeg mig endnu mere til at se den. :D Har virkelig også bare gået og tænkt på den siden, så det bliver spændende at gense alle scenerne. Åh, jeg glæder mig også forfærdeligt meget til dvd'en... :P

  SvarSlet
 2. Du sætter faktisk ord på præcis det jeg tænkte da jeg læste den - at Takeo er blevet en værre blødsøden familiefar, og at kaede bare er blevet mærkelig .. Men bogen er god alligevel, bare ligesom ikke helt på højde med de tidligere bøger synes jeg ..

  SvarSlet
 3. Det er vel nok godt, at jeg faldt over denne anmeldelse, for jeg tror aldrig, jeg har fået læst denne bog, selvom jeg nød den oprindelige trilogi meget. Er spændt på at finde ud af, hvad jeg synes om bogen ud fra de ting, du fremhæver :-)

  SvarSlet
 4. Hmm, jeg elskede den oprindelige trilogi, og læste den omkring at de udkom. Pludselig, flere år senere, dukkede denne fjerde bog op, og uha hvor jeg glædede mig - og hold da op hvor blev jeg skuffet. Jeg syntes slet ikke den kunne hamle op med den oprindelige trilogi, og alt i alt, var min holdning lidt, at den for min skyld sagtens kunne være gået i glemmebogen og ikke blevet udgivet.

  Nu er det så ved at være rigtigt mange år siden, at jeg læste denne, så måske man skulle læse serien igen, og se om der er noget der har ændret sig - om den er bedre nu hvor jeg er lidt mere "voksen" end jeg var, da jeg læste den første gang.
  Hmm...

  SvarSlet